ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΒΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ !!!!


Να το να βιώσει θαύμα, και μάλιστα μεγάλο θαύμα υγείας χωρίς καν να το επιζητήσεις, χωρίς καν να παρακαλέσεις γι αυτό, ..... αυτό κι αν δεν ειναι ΘΑΥΜΑ που πρέπει να καταγραφεί και να κοινολογηθεί !
Παράδοξο σας ακούγεται αδελφοί, αλλά εμείς εδώ στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών της Παναγίας μας (xairetismoi.blogspot.gr ) , μοιράζοντας μια δεκαετία τώρα ,συστηματικά και σε μεγάλες ποσότητες, τα δωρεάν βιβλαρίδια των Χαιρετισμών Της και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο βοηθώντας στη διάθεση των βιβλίων που εκδόθηκαν από τον Προμαχο Ορθοδοξίας (promachos.gr) , και με τα έσοδα των οποίων συνεχίζεται η δωρεάν διανομή των Χαιρετισμών και των Εικόνων καθώς και άλλες μας Ιεραποστολικές και Φιλανθρωπικές Δράσεις, γινόμαστε αποδέκτες αυτών των φαινομενικά παράδοξων γεγονότων, για να μη πούμε θαυμάτων και σκανδαλίσουμε τους λιγότερο πιστούς αδελφούς μας !
Εμείς βέβαια είμαστε απόλυτα και στερρά πεπεισμένοι ότι τυχαία γεγονότα στο χωροχρόνο του Θεού μας ΔΕΝ υπάρχουν, κι ευθαρσώς χαρακτηρίζουμε σαν θαύμα αυτό το παράδοξο γεγονός που οι δύσπιστοι με ευκολία χαρακτηρίζουν απλή σύμπτωση !
Κι ευτυχώς που και ο αδελφός μας που εχθές Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 βίωσε μία αλληλουχία από φαινομενικά “τυχαία” γεγονότα, το βράδυ που τηλεφωνικά μας τα διηγήθηκε, το χαρακτήρισε ως θαύμα !!
Στρατιωτικός ιατρός είναι ο αδελφός μας και υπηρετεί σε μία νευραλγική υπηρεσία του Στρατού μας, σε ένα στρατόπεδο κάπου στην Αττική ! Για ευνόητους λόγους και επειδή το θαύμα αυτό άπτεται και θεμάτων υγείας της υπαξιωματικού και στρατιωτικών εγκαταστάσεων θα μας επιτρέψετε να μην αναφέρουμε ούτε ονόματα, ούτε περιοχές !
Πριν σας παραθέσω αδελφοί σε διαλεκτική μορφή το θαύμα που μας διηγήθηκε ο γιατρός μας, θα ήθελα να πω, ότι τον στρατιωτικό αυτό ιατρό τον γνωρίσαμε “τυχαία” στις αρχές του χρόνου, και πληροφορήθηκε από την ελαχιστότητα μας για την αξία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας , βίωσε ο ίδιος - χάριτι Θεού - μέσα από την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών το ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ θαύμα της προσέλευση του - για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ζωή του - στο Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως και στα πρώτα του βήματα στην πνευματική ζωή !!
Έχει σημασία που το αναφέρουμε αυτό γιατί οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας είναι άρρηκτα συνυφασμένοι με το Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως, κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος στην πρώτη από τις δύο τηλεοπτικές εκπομπές ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ της τηλεόρασης των Πατρών ΛΥΧΝΟΣ TV που ήταν αφιερωμένες στα θαύματα των Χαιρετισμών, οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας για μεν τους αρχάριους στα πνευματικά αποτελούν αφορμή μετανοίας και εξομολογήσεως, για δε τους συνειδητά αγωνιζόμενους Χριστιανούς αποτελούν μέσο πνευματικής τελείωσης και αγιασμού !
Μετά από την απαραίτητη αυτή διευκρίνιση ξεκινούμε με την παράθεση του θαύματος σε πρώτο πρόσωπο, όπως μας το ανέφερε στρατιωτικός ιατρός, αποδίδοντας σχεδόν αυτολεξεί τα λεγόμενα του.
Σήμερα νωρίς το απόγευμα φεύγοντας από την μονάδα μου, πήρα μία διαφορετική οδό επιστροφής για το σπίτι μου από ότι συνήθως ! Δεν κατάλαβα καν το λόγο, μιας και η διαδρομή αυτή είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά δεν έδωσα σημασία ! Λίγα χιλιόμετρα από την μονάδα που υπηρετώ και πάνω στο δρόμο της επιστροφής που εντελώς “τυχαία” επέλεξα , είναι ένα στρατόπεδο, το οποίο επισκέπτομαι μόνο δύο φορές το χρόνο για να ελέγξω τα κουτιά των Πρώτων Βοηθειών, και να αντικαταστήσω όσα φάρμακα ή αναλώσιμα έχουν λήξει !
Αλλά μιας και πέρναγα από εκεί , είπα ας μπω να πω μια Καληπέρα !
Στάθμευσα το αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στο Διοικητήριο !
Χαιρέτισα τους συναδέλφους που χάρηκαν βλέποντας με ! Μία νεαρή υπαξιωματικός με πλησίασε και μου είπε
Έλα γιατρέ μου και σε γύρευα !”
Τι έχεις συνάδελφε, τι συμβαίνει ;”
Να εδώ στο μέσα μέρος του αγκώνα μου εμφάνισα μία κοκκινίλα δύο μέρες τώρα κι έχω κι έντονη φαγούρα, και σήμερα είδα σαν κάτι να εξανθήματα κι ανησύχησα”
Κάτσε να το δώ... Χμ...δεν μου φαίνεται κάτι το ανησυχητικό ! Μία άτυπη δερματίτιδα φαίνεται....εξάλλου η πτύχωση αυτή, μέσα από τον αγκώνα, με τον ιδρώτα ερεθίζεται συχνά ! Μπορεί και κάποια λοσιόν ή κρέμα που έβαλες να σε πείραξε !”
Ο ιατρός μας περιεργαζόταν προσεκτικά όλη την περιοχή του δέρματος γύρω από τον αγκώνα της υπαξιωματικού για να δεί την έκταση και το είδος της δερματίτιδας και ξαφνικά, εντελώς “τυχαία” το μάτι του έπεσε άνω σε μια ελιά, ένα σπίλο που είχε η υπαξιωματικός στο εξωτερικό μέρος του μπράτσου της πάνω από τον αγκώνα, σε ένα σημείο που δεν θα μπορούσε και η ίδια να αντιληφθεί !
Δεν είχα πάνω μου φακό ! Αλλά δεν ξέρω ! Παρότι ήταν ένα μικρός σπίλος, κάτι δεν μου φάνηκε καλό ! Μια ανομοιομορφία στην μορφή του ! Κάτι δεν μου πήγαινε καλά ! Δεν ήθελα όμως και να της το πω κάτι ! Όμως ξαφνικά μου ήρθε και η φώτιση !!!
Κάτσε συνάδελφε !!! Στην Μονάδα μας ήρθε λίγο πριν φύγω για υπηρεσιακούς λόγους μια στρατιωτική ιατρός, ειδική δερματολόγος, έλα να σε πετάξω μία στιγμή με το αμάξι δίπλα να την προλάβουμε !!
Πήρα λοιπόν την υπαξιωματικό με το αμάξι και σε τρία λεπτά φτάσαμε στην Μονάδα μου ! Η ειδική δερματολόγος δεν είχε φύγει ! Δόξα τω Θεώ σκέφτηκα ! Πήγα την κοπέλα και της ζήτησα αρχικά να κοιτάξει την δερματίτιδα της ! Προσεκτικά την εξέτασε και συμφώνησε με την δική μου διάγνωση ! Της έγραψε μάλιστα και κατάλληλη αγωγή για να μην έχει κνησμό !
Μετά διακριτικά της ζήτησα να ρίξει μία ματιά και στον σπίλο που είχα δει χαμηλά στο μπράτσο , πάνω από τον αγκώνα !
Με το που το είδε , παρατήρησα ότι ή όψη της άλλαξε !
Χωρίς να μας πει άμεσα κάτι μας ζήτησε να περιμένουμε δύο λεπτά να πεταχτεί στο αμάξι της που είχε μαζί της δερματοσκόπιο, αυτό το όργανο με τον λαμπτήρα που φωτίζει έντονα και τον υπερμεγενθυντικό φακό για να τον δει καλύτερα !
Αφού επέστρεψε και το κοίταξε γύρισε προς το μέρος μας και ψύχραιμα είπε”
Σας γράφω παραπεμπτικό ! Αύριο πρωί θα έρθετε επειγόντως στο Στρατωτκό Νοσοκομείο για εκτομή του σπίλου ! Πρόκειται για δυσπλαστικό σπίλο , του οποίου η έκταση αποτελεί ένδειξη για ενδεχόμενη εξέλιξη του σε μελάνωμα. Δεν θέλω να ανησυχείτε ! Δόξα τω Θεώ το προλάβατε ! Τώρα με μια απλή τοπική αναισθησία θα κάνουμε μία ελλειπτική εκτομή ούτε ένα εκατοστό και θα κλείσει γρήγορα χωρίς να αφήσει σημάδι ! Αν όμως δεν το είχατε αντιληφθεί – κάτι που είναι πολύ πιθανό μιας και δεν είναι ορατός στη θέση που είναι - τότε με την έκθεση στον ήλιο τώρα το καλοκαίρι θα μετεξελισσόταν με βεβαιότητα σε μελάνωμα !
Και τότε θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου εκτομή και ενδεχομένως και χημειοθεραπεία μιας και αν φτάσει στο λεμφικό σύστημα έχουμε μεταστάσεις !”
Και γυρνώντας σε μένα είπε
Συγχαρητήρια συνάδελφε ! Η παρατηρητικότητα σας γλίτωσε την υπαξιωματικό από περιπέτειες !”
Γύρισα την συνάδελφο στο Στρατόπεδο της. Δεν ήξερε πως να με ευχαριστήσει ! Δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήρθαν τα πράγματα έτσι ! Δεν είπα τίποτα ! Της έδωσα δυο τρία τευχίδια των Χαιρετισμών που έχω στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και Εικονίτσες !
Πάρε συνάδελφε και διάβαζε τους καθημερινά ! Εμένα μου άλλαξαν την ζωή ! Θα δεις θα αλλάξουν και την δική σου ! Είδες η Παναγία μας ! Σε γλύτωσε από μεγάλες περιπέτειες ! Διάβασε τους να Την ευχαριστήσεις !!!”
Δεν ξέρω πως της τα είπα αυτά, αλλά ειλικρινά αισθανόμουν ότι η Παναγία μας, ο καλό μας Θεός τα σχεδίασαν έτσι σήμερα ! Για να αποφευχθεί ένας καρκίνος !
Επιστρέφοντας στο σπίτι μου δεν μπορούσα να μην αναλογιστώ όλα αυτά τα “τυχαία” γεγονότα της ημέρας !
Το να επιλέξω για πρώτη φορά μία άλλη διαδρομή επιστροφής ! Το να έχει η συνάδελφος αυτήν την άτυπη δερματίτιδα που οδήγησε το μάτι μου στον σπίλο ! Το να είναι στην Μονάδα μας μία ειδική δερματολόγος ! Το να έχει μαζί της το δερματοσκόπιο ! Μία σειρά φαινομενικά τυχαίων γεγονότων, μία αλληλουχία συμπτώσεων που τελικά έσωσαν την κοπέλα από περιπέτειες !
Το κατάλαβα ότι ήταν θαύμα ! Επέμβαση Θεού !
Ξαφνικά θεώρησα τον εαυτό μου τόσο μικρό, τόσο ανάξιο να έχω συντελέσει σε αυτό το θαύμα !
Πραγματικά δεν χωράει ο νους μου το πόσο πολύ μας αγαπάει ο Θεός μας και η Παναγία Μητέρα Του !”
Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την διήγηση του και εμείς δοξολογήσαμε τον εν Τριάδι Θεό μας και υμνηλογήσαμε νοερά την Παναγία Μητέρα Του, που αξίωσε τον “νεόκοπο” βαστάζο μας να διακονήσει σε ένα πραγματικό θαύμα του Θεού !
Έτσι και τον γιατρό μας στήριξε στην πνευματική του προσπάθεια, και σίγουρα την νεαρή υπαξιωματικό θα ζωγρήσει, θα σαγηνεύσει να διαβάζει και αυτή τους Χαιρετισμούς Της και εμάς τους αμαρτωλούς και ανάξιους βαστάζους Της ενίσχυσε πνευματικά !
Αδελφοί μου οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας θαυματουργούν !
Ο Κύριος και Θεός μας , δια της Παναγίας Μητέρας μου με την Χάρη των Χαιρετισμών Της επιτελεί θαυμάσια, μεγάλα, μόνος !
Ας αφεθούμε στα χέρια Του, ας δοξολογούμε τον Κύριο και ας υμνολογούμε την Μητέρα Του με την δοξολογική προσευχή των Χαιρετισμών Της, ας το κάνουμε ΜΟΝΟ από αγάπη και όχι επειδή θέλουμε να βιώσουμε κάποιο θαύμα !
Και είμαστε βέβαιοι ότι το θαύμα θα έρθει !
Το θαύμα που θα είναι αναγκαίο για την σωτηρία της ψυχής μας, το θαύμα που θα μας ενισχύσει στον πνευματικό αγώνα της μετάνοιας μας, το θαύμα που ίσως θα συμβεί ΧΩΡΙΣ καν να το σκεφτούμε ή να το ζητήσουμε, με τον τρόπο όπου ευδοκεί ο Κύριος μας, όπως στον καλό μας γιατρό και την υπαξιωματικό μας !
Χαίρετε εν Κυρίω αδελφές κι αδελφοί μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.