ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ VASTAZOS THEOTOKOY ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!!


Και ενώ τρέχουμε για την προώθηση των βιβλίων της Συναλληλίας – κάτι που για εμάς αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μας έσοδο για την εξακολούθηση της Δράσης της ΔΩΡΕΑΝ διανομής των τευχιδίων με τους Χαιρεττισμούς, και κάτι που προσωρινά μας έχει καθυστερήσει από το να αναρτήσουμε όχι απλά μεγάλα, αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ θαύματα των Χαιρετισμών – δεχθήκαμε από μία καλή αδελφή μας ένα email που με την προκάλυψη εύλογων κατ αυτήν αποριών, εξαπολύει μύδρους κατηγοριών.

Για να αναπαύσουμε τον λογισμό της απαντήσαμε εκμιμούμενοι τους θείους Πατέρες, εκ των οποίων τα μέτρα παρασάγκας απέχουμε, ότι είμαστε πολύ μα πολύ χειρότεροι από όσο φαντάζεται, κι ότι είμαστε τωόντι αξιοκατάκριτοι για όσα μας καταμαρτυρά.

Φευ όχι απλά δεν ανεπαύθη αλλά οξύνθη και συνέχισε σε μακροσκελείς επιστολές τις απορίες της.

Μετά από νυκτερινή προσευχή αποφασίσαμε να απαντήσουμε στα κυριώτερα από τα ερωτήματα-κατηγορίες της.

Α. ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΣΤΕ

Οποτεδήποτε λαμβάνουμε ένα email με θαύματα των Χαιρετισμών ΠΑΝΤΑ ερχόμαστε σε επαφή με τον αποστολέα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το κάνουμε είναι προκειμένου να διακριβώσουμε την αξιοπιστία των θαυμάτων αυτών.

Με εύσχημο τρόπο “ανακρίνουμε” τους αποστολείς ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα αν αυτά που μας διηγούνται αποτελούν πραγματικά θαύματα ή αποκυήματα φαντασίας.

Στο τέλος και για όσα έχουμε κι εμείς καταπειστεί τους ρωτάμε – και συνήθως γραπτως, με email - αν έχουμε την άδεια να τα δημοσιεύσουμε.

ΜΟΝΟ όταν μας δώσουν την άδεια και τις προυποθέσεις ανωνυμίας τους ( π.χ να μην αναφερθεί το επώνυμο τους, ή το επάγγελμα τους ) τότε και μόνο τότε τα δημοσιεύουμε ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ και ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Αυτό γίνεται ΠΕΝΤΕ χρόνια τώρα και παρότι το Ιστολόγιο μας έχει πολύ, μα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μπήκαμε στον πειρασμό να το “φορτώσουμε”με διαφημιστικά banner - ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ SITES – ακριβώς για να μην υπάρχει έστω και υπόνοια εμπορευματοποίησης.

Τουναντίον βλέπουμε ΟΛΑ σχεδόν τα θαύματα που πρωτοδημοσιεύουμε να αναδημοσιεύονται στα sites αυτά τα κατάφορτα από κάθε μορφής διαφημίσεις , χωρίς φυσικά να αναφέρεται καν η πηγή τους, δηλαδή στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών.

Επομένως πρώτη διακρίβωση. 

Αν θέλαμε να “εμπορευτούμε” τους Χαιρετισμούς πολύ απλά και ξεκούραστα για εμάς θα είχαμε φορτώσει το Ιστολόγιο μας με διαφημιστικά και ΑΚΟΠΑ θα είχαμε ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ !! Και φυσικά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !

Ας πάμε τώρα στο θέμα του βιβλίου !

Σας ρωτάμε ευθέως ...

Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βιβλιο με θαύματα της Παναγίας ή των Αγίων μας που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία προς πώληση ;;;

Δεν υπάρχουν εκατοντάδες , χιλιάδες τίτλοι βιβλίων με θαύματα διαφόρων Εικόνων της Παναγίας μας, Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων Της, καθώς και Αγίων μας που έχουν εκδοθεί από τις Ιερές Μονές , τους Ηγουμένους ή Εφημερίους καθώς και από άλλους συγγραφείς και πωλούνται στο εμπόριο ;;;;

Αποτελεί αυτό εμπορευματοποίηση ;;;

Όχι βέβαια !!

Για πολλά μικρά Μοναστήρια μας η έκδοση παρόμοιων βιβλίων αποτελεί το μοναδικό τους έσοδο, ειδικά όταν δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Αλλά και για μεγαλύτερες Μονές τα έσοδα αυτά ενισχύουν το φιλανθρωπικό τους έργο.

Επομένως θα καταδικάσουμε συλλήβδην όλες αυτές τις Μονές, τους Ιερείς, αλλά και τους ευσεβείς συγγραφείς για εμπορευματοποίηση των θαυμάτων που ο πιστός Λαός του Θεού τους εμπιστεύτηκε ;;;

Εμείς ευθύς εξ αρχής δηλώσαμε ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα έσοδα ΚΑΙ από τα τέσσερα βιβλία που κυκλοφορούν θα διατεθούν ΚΥΡΙΩΣ για την ΔΩΡΕΑΝ διάδοση των Χαιρετισμών, και μέρος για συγκεκριμένες Ορθόδοξες Ιεραποστολές στην Αφρική.

Και το είπαμε , και το γράψαμε στο βιβλίο μας και δεσμευτήκαμε.

Και τώρα έρχεται και ακόμη ένα από τα ερωτήματα της καλής μας αδελφής

Β. ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΩΣ ΩΣ VASTAZOS THEOTOKOY ???

Απάντηση .... Όταν και αυτή η αδελφή , αλλά και ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ που μας γράψατε να σας στείλουμε δεματάκια με ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμούς παραλαμβάνατε από τα ΕΛΤΑ τα δεματάκια αυτά ΑΣΦΑΛΩΣ και θα έχετε δει στην πάνω αριστερή γωνία του δέματος ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ.

Επομένως γιατί κατηγορούμαστε για μυστικοπάθεια λες και είμαστε μία υπόγεια ομάδα που κάνουμε συνωμοσίες ;;;

Βέβαια για να χαριτολογήσουμε συνωμοτούμε εναντίον του μισόκαλλου διαβόλου μιας και ο Χαιρετισμοί της Παναγίας μας συντρίβουν τις πλεκτάνες του, αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν αυτό !

Εξάλλου αν διαβάσετε ΟΛΕΣ μας τις αναρτήσεις θα διαπιστώσετε ότι σε ΚΑΜΜΙΑ μα σε ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ζητήσαμε ούτε ένα cent.

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Απλά ζητήσαμε αν κάποιος γνωρίζει κάποιον τυπογράφο ή Εκδότη που να ήθελε για την ψυχή του να εκτυπώσει τευχίδια Χαιρετισμών που να αναγράφουν απέξω , όπως τα δικά μας ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, και να μας τα στείλει για να τα μοιράσουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ζητήσαμε αν κάποιος ξέρει μία Μεταφορική Εταιρεία που να ήθελε για την ψυχή της μαζί με τα τόσα που μεταφέρει να έβαζε και τα δέματα μας για μεγάλες επαρχιακές πόλεις ώστε να μας αλαφρώσει από τα δυσβάστακτα ταχυδρομικά τέλη !

Και στον ΜΟΝΟ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό, στον αδελφό μας Κωνσταντίνο με την μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα που ΟΛΗ την Σαρακοστή αγόγγυστα έτρεχε από την μία άκρη της Αθήνας στην άλλη του Πειραιά και μοίραζε δεματάκια, από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε στα κινητά και τον γνωρίσαμε από κοντά.

Επομένως που βλέπει κανείς την μυστικοπάθεια ;;

Η που βλέπει κανείς μια οιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης από μέρους μας ;;

Για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα της “εμπορευματοποίησης” και για να καθησυχάσουμε τον λογισμό της καλής μας αδελφής μπορείτε να δείτε ότι στα βιβλία μας ΠΕΡΑ από την αναγραφή για την διάθεση των εσόδων, γράφουμε ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ αρκεί να μας ενημερώνετε απλά και μόνο για λόγους ηθικής τάξεως.

Επομένως όποιος θέλει για ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ μπορεί να φωτοτυπήσει ΟΣΑ και ΟΠΟΙΑ θαύματα από το βιβλίο των Χαιρετισμών  επιθυμεί και να μοιράζει όπου θέλει !!!

Ήδη μία αδελφή μας ιδιοκτήτρια μεγάλης αλυσίδας Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΚΑΙ Ξένων Γλώσσών ( που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της ) πέρα από τα ΔΕΚΑΔΕΣ βιβλία που αγόρασε για να μας ενισχύσει και τα οποία ως ευλογία μοιράζει, μας ζήτησε την άδεια – την οποία ασμένως δώσαμε – και φωτοτύπησε πολλά από τα θαύματα των Χαιρετισμών, τα έκανε θερμοκόλληση , έβαλε και φωτοτυπημένο το έγχρωμο εξώφυλλο του βιβλιου μας - και με διάκριση το ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον βλέπει ότι ΔΕΝ έχει τα οικονομικά μέσα να ανταποκριθεί στην αγορά του βιβλίου, μιας και κάποια από τα Φροντιστήρια της είναι σε συνοικίες που μαστίζονται από την κρίση.

Και σε αυτό το ευλογημένο έργο της αδελφής μας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ και όποιον θέλει να συμμετάσχει στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών !!

Ας μας ενημερώσει και ας πάει να φωτοτυπήσει όσα θαύματα θέλει και ας τα μοιράσει ΟΠΟΥ κρίνει !

Και για όσες φωτοτυπίες των θαυμάτων κάνει τόσα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια θα του στέλνουμε και εμείς , ώστε μαζί με τα θαύματα να λαμβάνει κι ο κόσμος και το καλαίσθητο τευχίδιο τω Χαιρετισμών !!!

Επομένως που βλέπετε πια την εμπορευματοποίηση των θαυμάτων των Χαιρετισμών ;;;;

Τέλος για να καθησυχάσουμε τον λογισμό σας να σας ενημερώσουμε ότι ΜΟΛΟΝΟΤΙ το βιβλίο είναι μόνο ενάμιση μήνα στα Βιβλιοπωλεία και ΜΟΛΟΝΟΤΙ δεν υπάρχει από τους βαστάζους και τις βαστάζουσες η ανταπόκριση που περιμέναμε ( στα δάκτυλα των δύο χεριών είναι οι βαστάζοι και οι βαστάζουσες των οποίων τα ονόματα αναγνωρίσαμε στις παραγγελίες βιβλίων που στείλαμε ) από τα πενιχρά έσοδα ήδη έχουμε παραγγείλει ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ τευχίδια Χαιρετισμών ( μιας και έχει από καιρό σωθεί το stock, το απόθεμα μας ) και ΟΧΙ μόνο από τα γνωστά που ξέρετε αλλά αναλάβαμε ως ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΛΑ τα έξοδα για την επανέκδοση ενός εξαιρετικά καλαίσθητου ΤΕΤΡΑΧΡΩΜΟΥ βιβλιου 64 σελίδων σε μεγάλο μέγεθος που είχε εκδώσει η Ιερά Μονή που ίδρυσε ένας εξαιρετικά θεοτοκόφιλος και λάτρης των Χαιρετισμών, ώστε και αυτό ΔΩΡΕΑΝ να μοιράζεται από την ευλογημένη Μοναστική Αδελφότητα της Μονής που αναπαύεται ο μακαριστός Ιεράρχης !!

Σας κουράσαμε αδελφοί μου αλλά έπρεπε να γίνουν όλες αυτές οι διευκρινίσεις μιας και εικάζω ότι και άλλοι αδελφοί θα έχουν παρόμοιους με την καλή μας αδελφή λογισμούς !

Μπορούμε να σας βεβαιώσουμε υπο το όμμα του Παντογνώστη και Παντεπόπτη Θεού και της Υπεραγίας Μητρός Του ότι αυτή η Ορθόδοξη Χριστιανική Ιεραποστολική και Φιλανθρωπική Συναλληλία, ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΕΝ θα υποπέσει – του Θεού συνεργούντος - στην επονείδιστη Χριστεμπορία !

Ας έχετε μία ευλογημένη ημέρα αδελφοί !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.