ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΩΘΗΚΕ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑ !


Τα Παύλεια ρήματα της Πρώτης προς Κορινθίους Επιστολής ( 20-25 ) μας ήλθαν στο νου βγαίνοντας από το σπίτι της αδελφής μας που αξιώθηκε να την φιλήσει η Παναγία μας.
Αναφερόμαστε στο θαύμα των Χαιρετισμών που θα διαβάσετε στην σελίδα 71 του βιβλίου μας “Τα θαύματα των Χαιρετισμών....σήμερα” που μόλις κυκλοφόρησε από τον “Πρόμαχο Ορθοδοξίας”
Ελάχιστο αντίδωρο στην αγωνίστρια αδελφή μας ήταν το βιβλίο που της προσφέραμε επισκεπτόμενη την στο σπίτι της το περασμένο Σάββατο!
Χαιρετίσαμε τον κατάκοιτο σύζυγο της με την επιδεινούμενη άνοια – τον Σταυρό και την Ανάσταση της αδελφής μας – και καθίσαμε να πιούμε έναν καφέ.
Δεν της είχαμε πει ότι θα δημοσιεύαμε το θαύμα που μας εκμυστηρεύτηκε. Προφορική ήταν η διήγηση της το περασμένο καλοκαίρι, και εμείς εξάλλου επιμελώς αποκρύψαμε οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την ταυτοποιήσει, σεβόμενοι και τον Σταυρό και τον δικό της και του συζύγου της.
Όταν λοιπόν βγάλαμε το βιβλίο και ξεκινήσαμε να της διαβάζουμε την απόδοση του θαύματος που μας διηγήθηκε, παρατηρήσαμε πως σιγά σιγά χαμήλωνε το κεφάλι της, και σταύρωσε τα χέρια της.
Όταν τελειώσαμε και ενώ εμείς περιμέναμε τουλάχιστον την έκπληξη της ή έστω μία ένδειξη ευαρέσκειας η αντίδραση της μας ξάφνιασε.
Με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της μας είπε
Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι αυτή η γυναίκα που αξιώθηκε ενός τέτοιου θαύματος !!!! Η αμαρτωλότητα μου πάντως δεν μπορεί να είναι !! Είμαι άξια εγώ τέτοιου δώρου από την Παναγία μας ; Είμαι εγώ άξια ;”
Μείναμε πραγματικά εμβρόντητοι βλέποντας την να αναλύεται σε ένα βουβό κλάμα γυρνώντας και βλέποντας τρυφερά την Εικόνα της Θεοτόκου, μπροστά από την οποία απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς αξιώθηκε του Θεομητορικού ασπασμού ΚΑΙ στα δύο της μάγουλα !
Θαυμάσαμε την ταπείνωση της, την γνήσια και ακίβδηλη , την τόσο ξένη με τις φληναφείς ταπεινολογίες των “ευσεβών”.
Κατανοήσαμε ταυτόχρονα το γιατί αξιώθηκε η ψυχή αυτή ενός τέτοιου δώρου από την Παναγία μας !
Όχι επειδή επί χρόνια της απήγγειλε τους Χαιρετισμούς Της.
Ούτε επειδή αγόγγυστα και δοξολογικά φέρει τον Σταυρό Της.
Αλλά επειδή δεν θεωρούσε – και ούτε ακόμη θεωρεί – τον εαυτό της άξιο μιας τέτοιας δωρεάς !
Τα γράφω αυτά επειδή συχνά λαμβάνουμε email στα οποία οι αδελφές και οι αδελφοί μας προσπαθούν να υπολογίσουν το πότε θα απαντήσει η Παναγία στο αίτημα τους, προσπαθούν να κατανοήσουν τις προϋποθέσεις για να βιώσουν και αυτοί ένα θαύμα από τα δεκάδες που έχουμε καταγράψει στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών την τελευταία πενταετία !
Και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιοι δυσανασχετούν επειδή με έναν μήνα ή δύο μήνες που καθημερινά τους απαγγέλλουν η Παναγία μας ακόμη δεν τους “απάντησε”
Και σε αυτούς και σε όλους και προ πάντων στον ίδιο τον εαυτό μας υπενθυμίζουμε πάντοτε ότι ΔΕΝ διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς ευελπιστώντας σε θεία αντίδοση !
ΔΕΝ χαιρετίζουμε την Μάνα μας και Δέσποινα μας προκειμένου να μας ικανοποιήσει το ποθούμενο της ψυχής μας !
ΔΕΝ προσεγγίζουμε τους Χαιρετισμούς Της με διάθεση καιροσκοπικής συναλλαγής !
Να κοίτα εγώ στους διαβάζω κάθε μέρα, και μία και δύο φορές , γιατί Εσύ δεν μου δίνεις ένα σημείο να καταλάβω ότι με ακούς ;”
Και εδώ ακριβώς αντιστοιχούν τα Παύλεια ρήματα που σας ανέφερα στην αρχή της ανάρτησης αυτής, τηρουμένων πάντα των αναλογιών !
Το ξέρουμε ότι σε πολλούς ορθολογικά σκεπτόμενους και θεολογικά καταρτισμένους φαίνεται σαν “μωρία” η προτροπή μας για την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών !
Που ουσιαστικά ΔΕΝ είναι δική μας προτροπή απλά κοινολόγηση της παραίνεσης της ίδιας της Παναγίας μας στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη !
Δηλαδή ότι χαίρεται ακούγοντας τα παιδιά Της να Την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς που τόσο αγαπά και υποσχόμενη ότι θα τα προστατεύει εν τω νυν αιώνι και θα τα υπερασπιστεί εν τη ώρα της Κρίσεως ενώπιον του Θρόνου του Υιού και Θεού Της !
Σε αυτήν την παρρησία της Θεομήτορος πρέπει να προσβλέπουμε αδελφοί !
Σκύβαλα είναι τα παθήματα και οι πειρασμοί του αιώνος τούτου του απατεώνος μπροστά στην δόξα που θα απολαμβάνουμε κοντά στην Παναγία μας, την Μάνα μας και Δέσποινας μας, στην ατελεύτητη αιωνιότητα !
Ας μην Την οχλούμε λοιπόν με τα δευτερεύοντα και επουσιώδη !
Ας Την υμνούμε από Αγάπη και μόνο για την σωτηρία που δι Αυτής ήλθε και έρχεται σε όλους μας !
Και αν ταπεινά και ανυστερόβουλα Την Χαιρετίζουμε με τους Χαιρετισμούς Της μπορώ να σας βεβαιώσω αδελφοί μου ότι ΚΑΙ στην διάρκεια της επίγειας ζωής μας θα επιρρώσει με κάποιο θαύμα την ευαρέσκεια Της , ΚΑΙ την απροσμάχητη πρεσβεία Της θα τύχουμε την ώρα της Κρίσεως !
Χριστός Ανέστη αδελφοί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.