ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ !


Φαινομενικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς βλέποντας την φθίνουσα πορεία των αναρτήσεων μας στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr , και το γεγονός ότι δεν κοινολογούμε πλέον κανένα από τα νέα θαύματα των Χαιρετισμών που μας εμπιστεύονται οι αδελφοί μας , ότι η ενασχόληση μας με τους Χαιρετισμούς έχει μειωθεί.
Τουναντίον !! Όσο φαινομενικά μειώνεται ο αριθμός των αναρτήσεων μας με τις οποίες προτρέπαμε τους εν Χριστώ αδελφούς μας - ΠΑΝΤΑ με την ευλογία των Πνευματικών τους – να απαγγέλουν όσες περισσσότερες φορές – το κατά δύναμιν – η Παναγία τους χάριζε τους Χαιρετιμούς Της, τόσο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα θαύματα των Χαιρετισμών που μας κοινολογούνται καθώς και οι “αποκαλύψεις” σχετικά με την προσευχητική αξία τους !
Και τολμάμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο “αποκάλυψη” μιας και μέσα από κατ επίφασιν “τυχαία” γεγονότα, όπως για παράδειγμα ένα τηλέφωνο ευχαριστίας που δεχόμαστε στον ΠΡΟΜΑΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ( promachos.gr ) από έναν αναγνώστη των βιβλίων μας, ή από την διαπροσωπική μας επαφή με Αγιορείτες Γέροντες και άλλους Μοναχούς, μας “αποκαλύπτονται” παντελώς ΑΓΝΩΣΤΕΣ σε εμάς πτυχές των Χαιρετισμών, όπως για παράδειγμα τον εναλλακτικό τρόπο με τον οποίο προσεύχονταν ( και ακόμη φυσικά προσεύχονται ) με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου οι Αγιορείτες ασκητές εκτελώντας τον Κανόνα τους και αναπληρώνοντας με τους Χαιρετισμούς τις ενδιάτακτες καθημερινές Ακολουθίες από την Παρακλητική και το Μηναία, καθώς επίσης και τον τρόπο – το συγκεκριμένο προσευχητικό πλάνο – που είχαν υιοθετήσει μακαριστές Αγίες μορφές αλλά και σύγχρονοι Ηγούμενοι αναφορικά με τους Χαιρετισμούς και το κυριότερο μας “αποκαλύπτονται” πραγματικοί “εργάτες” των Χαιρετισμών που ΔΕΝ τολμούμε να σας αναφέρουμε ούτε τον αριθμό των φορών που καθημερινά τους απαγγέλλουν, ούτε και τα ΘΑΥΜΑΤΑ που έχουν βιώσει και οι ίδιοι και όσοι ακόμη έχουν ζητήσει τις προσευχές τους , ΠΑΝΤΑ μέσα από την ανάγνωση των Χαιρετισμών !
Ο λόγος που ακόμη ΔΕΝ κοινολογούμε κάτι είναι διττός.
Αφενός ΔΕΝ θέλουμε προτού διασταυρώσουμε και από δύο και από τρεις πηγές την ευστάθεια όσων μας κοινολογούνται , να τα καταθέσουμε στην αγάπη σας, ώστε να μην γίνουμε άθελα υπαίτιοι διασποράς ευσεβώς μεν και καλοπροαίρετων υπερβολών.
Αφετέρου ΔΕΝ θέλουμε – ακόμη και αφού έχουμε ιδίοις ωσιν διακριβώσει την αλήθεια όσων μας μεταφέρονται – να δημιουργήσουμε στους αδελφούς μας την εντύπωση ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός επαναλήψεων των Χαιρετισμών ή μια συγκεκριμένη προσευχητική ακολουθία με Χαιρετισμούς θα τους πραγματοποιήσει τις ένθεες επιθυμίες τους.
Λαμβάνουμε συχνά email στα οποία αδελφοί και αδελφές μας , μας θέτουν εναγώνια το ερώτημα !
Λέω τους Χαιρετισμούς καθημερινά δέκα μέρες τώρα, ή νήστευσα και τους είπα δώδεκα ή εικοσιτέσσερις φορές αλλά ακόμη δεν είδα κάποιο θαύμα ! Τι φταίει ; Τι να κάνω ;”
Και αισθανόμαστε αμήχανα όταν πρέπει να τους απαντήσουμε το αυτονόητο !
Ότι είναι λάθος, για να μην πω πλάνη, να προσεγγίζει κανείς τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας με μία καιροσκοπική διάθεση !
Να... θα σου πω τώρα εικοσιτέσσερις φορές τους Χαιρετισμούς, κάνε μου και Εσύ αυτή την χάρη”
Αδελφοί μου φρονώ ότι με τον τρόπο αυτό μπαίνουμε όλοι μας σε εκ δεξιών πειρασμό.
Και εσείς που βλέποντας ότι δεν πραγματοποιείτε το ευκταίο απογοητεύεστε, αλλά και εμείς που συχνά θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους στο ότι με τα κείμενα μας σας βάλαμε σε μία ατελέσφορη διαδικασία !
Θέλουμε να το επαναλάβουμε για νιοστή φορά !
ΔΕΝ υπάρχει ντετερμινιστικά καθορισμένος αριθμός “επαναλήψεων” της απαγγελίας των Χαιρετισμών που να “πραγματώνει” κάποιο θαύμα !
Έχουμε βιώσει θαύματα των Χαιρετισμών με ΜΙΑ – επαναλαμβάνω – με ΜΙΑ και μόνη ανάγνωση τους.
Έχουμε βιώσει θαύματα των Χαιρετισμών με ελάχιστες φορές που κάποιος καθημερινά τους απήγγειλε.
Όπως και έχουμε βιώσει περιπτώσεις όπου ακόμη και η πολύμηνη απαγγελία τους ΔΕΝ απέδωσε το αναμενόμενο.
Δόξα τω Θεώ η ορθόδοξη πίστη μας ΔΕΝ έχει την παραμικρή σχέση με θεοσοφίες ή δεισιδαιμονίες
Η Χάρις τους Θεού και της Παναγίας μας ελκύεται οπόταν ο Κύριος μας και η Παναγία Μητέρα Του κρίνουν ότι αυτό θα ωφελήσει την αιώνια ψυχή μας και όχι όποτε εμείς θα θέλαμε για τις πολύ συχνά χοϊκές, εγωιστικές και ενίοτε και εφάμαρτες επιθυμίες μας.
Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε ΜΗΝ ξεκινήσετε το έργο της καθημερινής απαγγελίας των Χαιρετισμών με καιροσκοπική διάθεση. Θα απογοητευτείτε.
Ας διαβάσουμε ΟΛΟΙ μας τους Χαιρετισμούς με πνεύμα δοξολογικό, πνεύμα ευχαριστίας , με πνεύμα ευγνωμοσύνης κι αγάπης στην Δέσποινα και Μάνα μας
Ας μην συνδέσουμε την απαγγελία των Χαιρετισμών με ΚΑΜΜΙΑ επιθυμία μας.
Ας Την αφήσουμε να ενεργήσει Αυτή ως γνωρίζει ως φιλόστοργη και φιλεύσπλαχνη Μάνα, μιας και Αυτή γνωρίζει καλύτερα από όσο εμείς φανταζόμαστε το συμφέρον των ψυχών μας.
Και τότε μπορώ να σας ΒΕΒΑΙΩΣΩ αδελφοί μου ότι ΚΑΙ θαύματα θα βιώσουμε και ΣΗΜΕΙΑ που θα μας βεβαιώνουν την ευαρέσκεια Της.
Μπορεί να μην έχουν σχέση με το ποθούμενο της ψυχής μας, να μην σχετίζονται με την πραγμάτωση αυτών που ο περιορισμένος μας νους θεωρεί λυσιτελές, αλλά πάντως θα συμβάλλουν στην πνευματική μας ωφέλεια και στην εν Χριστώ πνευματική μας πρόοδο !
Το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών θα κοινολογεί πάντα ότι με την Χάρη της Παναγίας μας φρονούμε ότι θα σας οικοδομήσει και δεν θα σας εμβάλλει σε εκ δεξιών πειρασμό και μέσα από τις Εκδόσεις του ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ θα εκδίδει – όποτε η Θεοτόκος ευδοκεί – και άλλους τόμους με τα Σύγχρονα Θαύματα των Χαιρετισμών Της.
Εξάλλου το έχουμε επαναλάβει ότι ΟΛΑ τα έσοδα από ΚΑΘΕ έκδοση βιβλίου του ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διατίθενται ΚΥΡΙΩΣ για την εκτύπωση των γνωστών σε όλους σας καλαίσθητων τευχιδίων με την μεγάλη γραμματοσειρά που διανέμονται και αποστέλλονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπάνε τους Χαιρετισμούς και θέλουν να συμβάλλουν στην διάδοση τους χέρι με χέρι, όσο και στην εκτύπωση και ΔΩΡΕΑΝ πάντα διανομή και άλλου ιεραποστολικού υλικού ( πλαστικοποιημένων Εικόνων, φυλλαδίων , βίων Αγίων και Παρακλήσεων ) για τα οποία και θα σας ενημερώνουμε.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε η Ορθόδοξη Ιεραποστολική και Φιλανθρωπική Συναλληλία μας, ΔΕΝ έχει αναρτήσει ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε PayPal και η ΜΟΝΗ της πρόσοδος για να συνεχιστεί αυτό το όμορφο έργο είναι η διάθεση των βιβλίων μας, τα οποία οι συγγραφείς τους παραχωρούν ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς την παραμικρή οικονομική απολαβή ώστε να φτάσουν στα χέρια όλων των εν Χριστώ αδελφών μας οι Χαιρετισμοί της Δέσποινας μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.