ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΤΡΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΕΤΡΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΙΤΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ


Θα θυμάστε εσείς οι ευλογημένοι αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών www.xairetismoi.blogspot.gr ότι σε πολλές μας αναρτήσεις κατονομάσαμε τον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη ως τον πρώτο Ασκητή, εις τον οποίο εμφανίστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος και στον οποίο ανέφερε την υπόσχεση Της δηλαδή ότι όποιος διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της , αυτόν θα τον προστατεύει από κάθε κακό σε αυτήν την ζωή και κατά την ώρα της Κρίσεως θα τον υπερασπίσει ενώπιον του Θρόνου του Υιού και Θεού Της !
Ασφαλώς ήταν τοις πάσι γνωστό ότι στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη η Θεοτόκος έδωσε τις υποσχέσεις Της για όσους εγκαταβιώνουν ως Μοναχοί στο Περιβόλι Της, αυτό που η ίδια ζήτησε και έλαβε από τον Υιό και Θεό Της, αλλά δεν ήταν σε όλους γνωστό ότι σε αυτόν για πρώτη φορά ανέφερε τις υποσχέσεις Της που αφορούν τους Χαιρετισμούς Της.
Δύο είναι οι κώδικες που το αναφέρουν. Ένας στην Ι.Μ.Μεγίστης Λάυρας και ο δεύτερος γνωστός στην Ι.Μ.Ιβήρων, όπου κατά την παράδοση βρίσκεται και ο τάφος του Οσίου.
Παρακάτω παραθέτουμε στην αγάπη σας έναν βίντεο από το YouTube στο οποίο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Μελέτιος ( ο οποίος μάλιστα εικονογράφησε τον Άγγελο της “Αλισάχνης” μας, της σειράς δηλαδή του “Πρόμαχου Ορθοδοξίας” υπό την οποία εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του αδελφού μας κου Νώντα Σκοπετέα, το “Δάκρυ στο Εγώ” ) 
 
Η ομιλία του αυτή για την αξία της προσευχής έχει μεγάλη σημασία μιας και στο 23ο λεπτό κάνει εκτενή μνεία και για την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών αλλά και για τον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη.
Σας αφήνουμε να την απολαύσετε και να οικοδομηθείτε πνευματικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.