ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΗΣ !!


Πως είπαμε ότι το λέει η λαϊκή θυμοσοφία ;
Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη !
Ας το παραφράσουμε λίγο !
Ένας Κωνσταντίνος ΔΕΝ φέρνει την Άνοιξη !
Ποια Άνοιξη ; Την Άνοιξη των Χαιρετισμών !!
Πριν δυόμιση μήνες κάναμε έκκληση !!
Έκκληση για ενίσχυση του έργου της διάδοσης των Χαιρετισμών !
ΔΕΝ σας ζητήσαμε χρήματα !
Ζητήσαμε απλά αν κάποιος έχει γνωστό Τυπογράφο, γνωστό στον χώρο των Εκδόσεων, γνωστό που να έχει την οικονομική δυνατότητα, τότε να ζητούσαν από αυτούς τους γνωστούς να τυπώσουν τευχίδια Χαιρετισμών και να μας τα στείλουν να τα προωθήσουμε σε εκατοντάδες αδελφούς μας που αναμένουν !
Ζητήσαμε αν κάποιος είχε γνωστό σε Εταιρεία Ταχυμεταφορών, Μεταφορική, ή κάτι ανάλογο να του ζητούσε να μας μεταφέρει δωρεάν τα δεματάκια με τους Χαιρετισμούς, να μας αλαφρώσουν λίγο από τα έξοδα !
Επειδή – συγχωρέστε μας που θα το ξαναπούμε , αλλά πρέπει – ΔΕΚΑ χρόνια τώρα που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ μοιράζουμε Χαιρετισμούς ΟΧΙ μόνο στέλναμε ( και στέλνουμε....) ΔΩΡΕΑΝ τα τευχίδια , αλλά αναλαμβάνουμε ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη !
Και συγχωρέστε μας αλλά ΔΕΝ έχουμε ακούσει από κανέναν Ιεραποστολικό Σύλλογο ή οποιονδήποτε μοιράζει ανάλογο υλικό να αναλαμβάνει ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη...
ΝΑΙ....ΔΩΡΕΑΝ υλικό μοιράζουν και άλλοι !
Αλλά χρεώνοντας τα ταχυδρομικά τέλη στον παραλήπτη !
Κάτι που ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε...
Και να το σημειώσουμε ότι αν εξαιρέσουμε μετρημένες στα δάκτυλα του ΕΝΟΣ χεριού ψυχούλες που μας πρότειναν να μας στείλουν μια μικρή οικονομική ενίσχυση ( την οποία και ΔΕΝ δεχθήκαμε για να μην τα ακούσουμε , ότι τάχα μου εμπορευόμαστε τους Χαιρετισμούς ) ΔΕΚΑ χρόνια τώρα εκ των ενόντων έχουμε αναλάβει αυτό το ΤΙΤΑΝΙΟ έργο της ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωσης και αποστολής 335.000 τευχιδίων Χαιρετισμών !
Όταν όμως τα email έρχονται σωρηδόν, όταν έχεις στην αποθήκη δυο τρεις κούτες των 500 και έχεις ζήτηση για 8000 και 10.000 τευχίδια, τότε αναγκαστικά βγαίνεις στην ζητιανιά !!
Ζητιανιά για την Παναγιά και τους Χαιρετισμούς Της !
Και ΠΡΟΣΟΧΗ !!
ΔΕΝ ζητήσαμε χρήματα !!
Μία μικρή ενίσχυση ζητήσαμε από τις γνωριμίες που ΣΙΓΟΥΡΑ όλοι και όλες έχετε !!
Να διαδοθεί ότι ζητάμε τευχίδια Χαιρετισμών ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για να τα μοιράσουμε !
Πόσες απαντήσεις πήραμε ;;;;; ΟΥΤΕ ΜΙΑ
Μία μικρή χορηγία σε είδος ( ΟΧΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ) από ανθρώπους που έχουν ταξί, ημιφορτηγά, από Μεταφορείς ή Διανομείς !
Πόσες απαντήσεις πήραμε ;;;;; ΜΟΝΟ ΜΙΑ
Αυτή του Κωνσταντίνου !
Ενός 41χρονου πρώην Καταδρομέα, ενός αγαθαού Γίγαντα στο σώμα, αλλά και στην ψυχή , ενός αγνού και άδολου Χριστιανού, που παρότι είναι άνεργος – όπως εκατοντάδες χιλιάδες αδέλφια μας – έβαλε την μηχανή και το αυτοκίνητο του στην υπηρεσία των Χαιρετισμών !
Κωνσταντίνε μου .... 500 τευχίδια ζητάνε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι !”
Να ναι ευλογημένο !!”
Σε λίγες ώρες, επτά το πρωί, τους είχε μεταφέρει στον Ναό !
Κωνσταντίνε μου.... άλλα 500 ζητάνε από την Παναγία την Οδηγήτρια στα Μανιάτικα”
Να ναι ευλογημένο !!”
Αξημέρωτα περίμενε τον Νεωκόρο να τα παραδώσει !
Με αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει κάθε Καταδρομέα μας, αλλά με περισσότερο αίσθημα σεβασμού και δέους , σε αυτό που μετέφερε !
Και με απόλυτη συναίσθηση ότι βοηθάει ψυχούλες !!
Με τον καιρό ήρθαμε πιο κοντά με τον Κωνσταντίνο μας !
Μας εμπιστεύτηκε , μας ανοίχτηκε, μας εκμυστηρεύτηκε μύχιες σκέψεις και βιώματα του, μας ΤΙΜΗΣΕ με την εμπιστοσύνη του !
Ο ΜΟΝΟΣ που έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία των Χαιρετισμών !
Γιατί τα γράφω όλα αυτά ;
Κάντε μία υπομονή και θα καταλάβετε !
Από τα πολλά που μας είπε , μας ανέφερε ότι ΔΕΝ είχε ΠΟΤΕ εξομολογηθεί !
Για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ΔΕΝ είχε – όπως εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς – την παραμικρή σχέση με τον Χριστό !
Ζούσε μια κοσμική ζωή με όλα τα συμπαραμαρτούντα !
Και όταν ο γλυκύτατος Χριστός μας δια των Αγίων Του ( παρασιωπώ τα δύο θαύματα που τον επέστρεψαν στον Κύριο μας ) επενέβη και τον κάλεσε να Τον ακολουθήσει με προθυμία το έκανε !
Και αγωνίζεται όπως μπορεί !
Και αγωνίζεται ΠΟΛΥ, πολύ περισσότερο από εμάς τους κατ ευφημισμό “συνειδητούς” Χριστιανούς...( τρομάρα μας...)
ΟΜΩΣ όπως είναι φυσικό οι αντίρροπες δυνάμεις μπήκαν και αυτές σε ενέργεια !
Αγώνα έκανε μεν ....κατά μόνας ΑΛΛΑ κάτι ΔΕΝ τον άφηνε να πάει να εξομολογηθεί !
Εμείς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μπήκαμε στην διαδικασία να τον νουθετήσουμε !
Δίναμε το όνομα του προς μνημόνευση και είχαμε ΣΤΕΡΡΗ , ΣΤΕΡΡΟΤΑΤΗ την πίστη ότι η Μάνα μας , που Την υπηρετεί τρεις μήνες τώρα, κάτι θα οικονομούσε !
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ πάλι εμείς ως επαίτες !!
Κωνσταντίνε μου , μας έχουν έρθει δύο κούτες με Ιεραποστολικό υλικό από το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης ! Τις έστειλαν στα Πρακτορεία των Μεταφορικών στο Βοτανικό ! Εμείς αμάξι δεν έχουμε ! Μπορείς να το αναλάβεις ;”
Να ναι ευλογημένο !” η απάντηση του αδελφού μας !
Δευτέρα πρωί 26 Φεβρουαρίου μας πήρε με το αμάξι του και πήγαμε παρέα στην οδό Ορφέως , στο Βοτανικό να τα παραλάβουμε !
Στο δρόμο μιλούσαμε πνευματικά !
Του αναφέραμε ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΑ το θαύμα που βίωσαν οι αδελφοί μας Ζ.και Ι. όταν επισκέφθηκαν γνωστό Αγιορείτη Γέροντα , ένα θαύμα για το οποίο γράφουμε στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου “Τα θαύματα των Χαιρετισμών....σήμερα” που σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και το οποίο έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογησης, και ξαφνικά τον ακούσαμε να μας ρωτάει !!
Ξέρεις αδελφέ κάνα καλό Γέροντα να πάω να εξομολογηθώ ;”
Ω τα μεγαλεία Σου Κύριε των Δυνάμεων !!!!
Αυτό νοερά αναφωνήσαμε !
Η Παναγία μας έκανε ΞΑΝΑ το θαύμα Της !!
Έπρεπε να δείξουμε προσοχή και διακριτικότητα !
Ναι αδελφέ μου , αν και ΟΛΟΙ οι Πνευματικοί είναι ΑΞΙΟΙ και ΚΑΛΟΙ, φρονώ ότι στην δεδομένη στιγμή ο πατέρα Δ., είναι για ενα ότι πιο εύθετο !!”
Και επειδή από τα λίγα πνευματικά που κατέχουμε γνωρίζουμε ότι ο μισόκαλλος θα έθετε ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσκόμματα για να τον αποτρέψει, του είπαμε
Αν ήθελες την Πέμπτη 1η Μαρτίου να περάσεις να με πάρεις, θα ήθελα και εγώ να πάω δω τον Γέροντα να του δώσω και ένα δεματάκι με Χαιρετισμούς, μιας και από πέρυσι δεν αξιώθηκα να του στείλω !”
Έτσι και έγινε ....
Η Παναγία μας τα οικονόμησε σωστά !
Τέσσερις και μισή μας παρέλαβε με το δεματάκι μας και ξεκινήσαμε!
ΔΕΝ θα σας πω την περιοχή, να μην φωτογραφήσουμε τον ταπεινό Λευίτη !
ΟΥΤΕ και θα σας πω το ΘΑΥΜΑ , το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ που βίωσε ο αδελφός μας το ΙΔΙΟ πρωί διαβάζοντας τους Χαιρετισμούς !
ΔΕΝ το κοινολογώ για να ΜΗΝ βάλω ο αχρείος σε πειρασμό τους ΚΑΛΟΥΣ αδελφούς μας , τους Διαχειριστές γνωστών και μη εξαιρετέων Ιστοτόπων, που συστηματικά ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ τα θαύματα που γράφουμε ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ να αναφέρουν ως ΠΗΓΗ το Ιστολόγιο μας, απλά και μόνο για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους και να πληρωθούν από τις διαφημίσεις με τις οποίες είναι ΚΑΤΑΦΟΡΤΑ τα “Ορθόδοξα” sites τους !
Το θαύμα θα συμπεριληφθεί στον ΤΡΙΤΟ τόμο με τα θαύματα των Χαιρετισμών. Ο δεύτερος που περιλαμβάνει ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών είναι ΗΔΗ έτοιμος και συν Θεώ σε κάνα εξάμηνο με οκτάμηνο ( όταν ο πρώτος τόμος θα έχει κάνει το “ταξίδι” του) θα κυκλοφορήσει !
Μετά το Μέγα Απόδειπνο και αφού υπομονετικά περίμενε ο αδελφός μας Κωνσταντίνος μπήκε στο Εξομολογητήριο ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα 40 του χρόνια και βγήκε μετά από ένα μισάωρο πραγματικά αλλοιωμένος !
ΔΕΝ θα πω ΤΙΠΟΤΕ άλλο !
Απλά θα τονίσω για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά τον καταφανή συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ΚΑΙ του Ιερού Μυστηρίου της Εξομολόγησης !
Και προσωπικά ΑΥΤΟ θεωρούμε ως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Θαύμα των Χαιρετισμών !
Με τρόπο γλυκό και ανεπαίσθητο ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ μας στον Πνευματικό και στην Εξομολόγηση !
Και στη συνέχεια η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τους ανάγνωση ( μέχρι η Μάνα μας και Κυρά μας να μας χαρίσει την νοερή απαγγελία τους ) μας δυναμώνει στην πνευματική ζωή και μας χαριτώνει !
Του Κωνσταντίνου την μετάνοια και τον Ιεραποστολικό ζήλο εύχομαι πρώτα για την ράθυμη και άπιστη ουτιδανότητα μου και κατόπιν και για όλες και όλους εσάς τους σεβαστούς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.