ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Όσοι παρακαλουθούν τις αναρτήσεις μας θα έχουν διαβάσει προν αρκετά χρόνια ένα άρθρο μας στο οποίο ο μακαριστός θεοτοκόφιλος Ιερομόναχος Αθανάσιος Ιβηρίτης σε μία επιστολή του στον αγαπημένο τουφίλο επίσης μακαριστό πολυγραφότατο συγγραφέα μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη !

Στην επιστολή αυτή ο μακαριστός Αθανάσιος σε μία έξαρση έκφρασης χαράς κι ευγνωμοσύνης στην Θεομήτορα είχε εκφράσει την άποψη ότι τα 144 "Χαίρε" που αναφωνούμε 12 φορές σε καθέναν από τους 12 Οίκους των Χαιρετισμών που αρχίζουν με μονό αριθμό δηλαδή του 1ου, του 3ου, του 5ου κ.ο.κ συμβολίζουν τους 144.000 Παρθένους που αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου !

Δηλαδή 12 Χαίρε επί 12 Οικοι , ίσον δώδεκα είς την δευτέρα, δηλαδή εις το τετράγωνο, προκύπτει το 144με την συμβολική του σημασία.

Ο πολυαγαπημένος μας και πολυσέβαστος μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασίου, ο πολύτιμος αρωγός μας στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, που μας έκανε την τιμή να προλογίσει το βιβλίο μας "Τα θαύματα των Χαιρετισμών....σήμερα" που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα από τις Εκδόσεις "Γραμμα", μας έστειλε ένα υπέροχο άρθρο-μελέτη του βυζαντινολόγοθ-μελετητή των Χαιρετισμών κ.Β.Α.Σαρρή, στο οποίο πολύ ενδελεχέστερα και τεκμητιωμένα επιχειρεί να τεκμάρει έναν μαθηματικό συσχετισμό στην δομή του Ακαθιστου Υμνου που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει !

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον πατέρα Δημήτριο Αθανασίου για την πολύτιμη συμβολή του !

Συν Θεώ και αύριο Παρασκευή του Ακαθίστου θα αναρτήσουμε άρθρο που μας έστειλε ο ίδιος !

Το άρθρο του Β.Α.Σαρρή που πρώτος δημοσίευσε ο πατέρας Δημήτριος Αθανασίου στο Ιστολόγιο του e-theotokario το έχουμε αναρτήσει στον "αδελφό" διαδικτυακό τόπο ( site ) της Ορθόδοξης Συναλληλίας μας στον ΠΡΟΜΑΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.