ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ !!


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, Τέταρτη εβδομάδα του σταδίου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επόμενη της Εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως και μία ακόμη ημέρα που θα ξεκινήσουμε με θαύματα όχι των Χαιρετισμών της Παναγίας μας , αλλά του Τιμίου Σταυρού !!
Ως διαχειριστές και του Ιστολογίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού timiosstavros.blogspot.gr έχουμε αναρτήσει πολλά θαύματα του Τιμίοτ Σταυρού !
Βέβαια η αγάπη μας για τους Χαιρετισμούς μας έχει συνεπάρει και έχουμε πολλά παραμελήσει το αδελφό Ιστολόγιο του Ζωοποιού Σταυρού, με το να μην ανανεώνουμε τακτικά τις αναρτήσεις του, αλλά ο ίδιος οΤίμιος Σταυρός του Κυρίου μας φροντίζει να έχει μία αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα και να οικοδομεί ψυχές !
Οι αναγνώστες μας που μας παρακολουθούν θα θυμούνται παλαιότερες αναρτήσεις μας όπου αναφερθήκαμε τον “παράδοξο” τρόπο, την ακολουθία των “τυχαίων συμπτώσεων” με τις οποίες από δύο διαφορετικούς λαϊκούς Ιεραποστόλους ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΑ και με διαφορά λίγων ωρών ήρθαν στα χέρια μας δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδια Εικόνας του Εσταυρωμένου Λυτρωτη μας , αυτή που τον απεικονίζει στον Γολγοθά με τηνΥπεραγία Θεοτόκο και τον Ιωάννη τον Θεολόγο, και με τα υπέροχα λόγια του μακαριστού Πρόμαχου της Ορθοδοξίας, σύγχρονου Ομολογητή και Αγίου Ιεράρχη του κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη !!!
Την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ημέρα λάβαμε το πρωί με ταχυδρομείο από τον βαστάζο μας τον κο Ελευθέριο από την Ζίτσα Ιωαννίνων σε μικρό μέγεθος αυτές τις Εικόνες που ο ίδιος χρόνια τώρα με δικά του έξοδα τυπώνει και πλαστικοποιεί, και το ΙΔΙΟ απόγευμα μας ενεχείρισε ο κος Χρήστος σε μεγαλύτερο μέγεθος την ίδια Εικόνα σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος , σε ματ χαρτί μεγάλης πυκνότητας, με πολύ μεγάλη γραμματοσειρά, ΑΛΛΑ με τα ΙΔΙΑ ακριβώς παραινετικά λόγια του σεπτού Ιεράρχη !!
Επειδή η ελαχιστότητα μας ζώντας δεκαετίες τώρα τα αλλεπάληλα θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας έχει κάπως εξασκηθεί στο να αφουγκράζεται το θέλημα του Ουρανού μέσα από τα αυτά τα φαινομενικά “τυχαία” αλλά πιθανοθεωρητικά “απίθανα” να συμβούν την ίδια ημέρα γεγονότα !!
Εδώ λέμε μιλάει ο Θεός και μας καλεί να διαδοθεί αυτή η Εικόνα με την οποία ο Ίδιος ο Λυτρωτής μας δια στόμαστος και γραφίδος του κυρού Αυγουστίνου μας προτρέπει να προσέλθουμε σε Ορθόδοξο Ιερέα και να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας ενω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ψέγει την φαύλη συνήθεια πολλών αδελφών μας πού με υπό την επήρεια του μισόκαλλου διαβόλου άκριτα και ασυλλόγιστα βλασφημούν σε καθημερινή βάση και με την παραμικρή αφορμή το Πάντιμο και Μεγαλοπρεπές Όνομα του Λυτρωτή μας και της Παναγίας Μητέρας Του !
Δεινό μέγα η βλασφημία και στο επόμενο βιβλίο μας με τα θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας σε Άγιους και σε Γέροντες και Γερόντισσες που θα κυκλοφορήσει όποτε η Κυρία Θεοτόκος ευδοκήσει αναφέρουμε το συγκλονιστικό θαύμα που συνέβη προπαραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1988 στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στο Αιγάλεω, εκεί που τώρα είναι ο τερματικός σταθμός του Μετρό, ένα θαύμα στο οποίο μαζί με την μακαριστή Νεόνυμφη μοναχή, την Κτητόρισσα του Ιερού Ναού και από την νεαρή της ηλικία ένθερμης “εργάτριας”των Χαιρετισμών, παρίσταντο πολλές γυναλικες που βοηθούσαν στον ευπρεπισμό του Ναού για την Εορτή της Κοιμήσεως, και όπου ΟΛΕΣ βίωσαν το θαύμα στην νεαρή κοπέλα.
Δεν θα πούμε λεπτομέρειες περισσότερες τώρα, αλλά θα επανέλθουμε στον Τϊμιο Σταυρό και τις Εικόνες Του !
Βλέποντας λοιπόν ότι με διαφορά λίγων ωρών, την ίδια ακριβώς ημέρα ήρθαν στα χέρια μας αυτές οι Εικόνες, το θεωρήσαμε “σημείο άνωθεν” και προγραμματίσαμε και εμείς ως Ιστολόγιο την εκτύπωση αυτών των Εικόνων !
Φυσικά ΔΕΝ θα μπορούσαμε να “παραμελήσουμε” την Παναγία Μητέρα μας !
Έτσι δόθηκε εντολή στον καλό μας τυπογράφο να τυπώσει 50.000 Εικόνες με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου του Χόροβο και άλλες 50.000 Εικόνες του Εσταυρωμένου Λυτρωτή, φυσικά διαφοροποιημένες από αυτές που λάβαμε αναφορικά με το σχήμα αλλά ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΙΑ χωρίς να επιφέρουμε την παραμικρή αλλάγή ακόμη και στο “είναι” που ήταν γραμμένο ως “είνε” και τις καταλήξεις “-η” στα ρήματα αντί του “-ει”
Σε επόμενη ανάρτηση μας στο Ιστολόγιο του Τιμίου Σταυρού timiosstavros.blogspot.gr θα σας αναφέρουμε ΔΥΟ θαυμαστά γεγονότα με τις Εικόνες αυτές , όπως μας τα διηγήθηκα δύο αδελφοί μας !
Στην μεν πρώτη του Ευαγγελισμού γράψαμε ΕΥΛΟΓΙΑ και από κάτω Ιστολογιο των Χαιρετισμων xairetismoi.blogspot.gr και στην δεύτερη του Εσταυρωμένου Λυτρωτή μας γράψαμε πάλι ΕΥΛΟΓΙΑ και στην κάτω γραμμή Ιστολογιο του Τιμίου Σταυρού.
Και αυτό το κάναμε για να καταστήσουμε σαφές ότι ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ώστε να μην βάλουμε σε πειρασμό κάποιους να τις πουλήσουν.
Κάναμε ΟΛΗ αυτήν την εισαγωγή για να σας πούμε ότι η Χάρις του Αγίου Θεού οικονόμησε προχθές Σάββατο 10 Μαρτίου , λίγο πριν φύγουμε για τον Εσπερινό, να μας στείλει μία καλή μας αδελφή ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Εικόνες ΚΑΙ του Εσταυρωμένου Λυτρωτή ΚΑΙ του νεοφανούς Αγίου Πορφυρίου, τις οποίες αυτή με τους εν Χριστώ αδελφούς της, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ πνευματικοπαίδια επί δεκαετίες του μακαριστού Αγίου Ιερομονάχου Σάββα Αχιλλέως, με την δική του ευλογία, τυπώνουν και μοιράζουν !
Οι εξαιρετικά καλαίσθητες αυτές Εικόνες, τις οποίες οι καλοί αδελφοί μας εμπιστεύτηκαν, θα διανέμονται ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και ως ΕΥΛΟΓΙΑ μαζί με κάθε μας δεματάκι !
Δυστυχώς επειδή τα 450 δεματάκια με τα ΔΕΚΑ τευχίδια των Χαιρετισμών ΚΑΙ τις Αγιορείτικες Ευλογίες των Ασκητών είναι ΗΔΗ συσκευασμένα και τυλιγμένα με κολλητική ταινία ΔΕΝ μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε σε αυτά
ΑΛΛΑ όποια και όποιος επιθυμεί μπορεί να έρχεται ΚΑΘΕ Σάββατο 12.00 – 16.00 από τα Γραφεία μας κοντά στο Μετρό Συγγρού Φιξ και να παραλαμβάνει όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ αυτό το Ιεραποστολικό υλικό !
Αν φυσικά πρόκειται για Ενοριακούς Ναούς τότε μπορούμε να σας δίδουμε έως και 250 Εικόνες από το κάθε είδος , ανάλογα με τον αριθμό των Ενοριτών, ΑΛΛΑ πάντοτε ΜΕΤΑ από τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού, ώστε να έχουμε την ΕΥΛΟΓΙΑ του και την έγκριση του.
Σας ευχόμαστε μία ευλογημένη εβδομάδα !
Καλό στάδιο αδελφές και αδελφοί !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.