ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ , ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ !! ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΙΑΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!


Στη μπάντα, στη μπάντα περνάνε τα κομάντα !!!
Ανορθόδοξος φαινομενικά ο τίτλος για ένα ακόμη θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας , όπως ανορθόδοξος είναι και ο πόλεμος που διεξάγει το κομάντο της Ορθοδοξίας μας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης ..... και καλός φίλος του Ιστολογίου των Χαιρετισμών που διακονεί σε ακριτικό νησί του Αιγαίου μας και από εκεί επιχειρεί καταδρομικές επιχειρήσεις στα Μικρασιατικά Παράλια με όπλο τους Χαιρετισμούς της Δέσποινας μας !!
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή !!
Μεθαύριο 28.1.2018 πάνε δεκαπέντε ημέρες από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου όπου το μεσημέρι δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από τον αδελφό μας , τον βαστάζο Γιώργο !!
Έλα αδελφέ, Καλημέρα !!! Τάξε μου .... τάξε μου .... Ποιον έχω δίπλα μου και θέλει να σου μιλήσει ; Τον πατέρα ..... , που ανέβηκε στην Αθήνα από ..... και μας λειτούργησε σήμερα !! Πάρτον ...θέλει να σου πει μια Καλημέρα !!!”
Με πολύ μεγάλη χαρά , με πραγματικό ενθουσιασμό μιλήσαμε με τον νεαρό θεοτοκόφιλο Αρχιμανδρίτη που άφησε μία επίζηλη θέση σε Κεντρικό Ναό μεγάλης Μητρόπολης της Αττικής και ζήτησε να μετατεθεί στο αιγαιοπελαγίτικο νησί, εμφορούμενος από ζήλο Ιεραποστολικό και λαχτάρα να προσφέρει στους ακρίτες μας !!
Και φυσικά από την πρώτη στιγμή της διακονίας του προσέτρεξε στο Ιστολόγιο μας , το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα τον εφοδίαζε με κούτες από τευχίδια Χαιρετισμών για να μοιράζει ευλογία !!
Αφού χαιρετηθήκαμε συμφωνήσαμε όταν έρθει ο Γιώργος να παραλάβει από τις αποθήκες μας τις κούτες που θα μετέφερε στον Γέροντα Γαβριήλ , στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ και του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη , να πάρει και τις δικές του ώστε να κατεβάσει μαζί του τευχίδια Χαιρετισμών σε λίγες μέρες που θα επέστρεφε !
Μιας και ήταν Κυριακή, και εμείς δεν είχαμε άλλες υποχρεώσεις και ο Γιώργος δεν εργαζόταν , μας πρότεινε να περάσει αργότερα το μεσημέρι για να τις παραλάβει !!
Κατά τις τρεις κτύπησε το κινητό !!
Αδελφέ είμαι καθ' οδόν ! Σε κάνα μισάωρο σου έρχομαι !!”
Να 'ναι ευλογημένο !! Θα κατέβω σε λίγο να βγάλω τις κούτες πιο έξω , για να μην σε καθυστερήσω !!”
Έτσι κι έγινε...
Κατεβηκαμε , βγάλαμε τις κούτες με τα δωρεάν τευχίδια των Χαιρετισμών και λίγο πριν τελειώσουμε είδαμε το αμάξι του αδελφού μας να παρκάρει απέναντι !!
Κατευθυνθήκαμε απέναντι, ενώ ο ίδιος άνοιγε την πόρτα του οδηγού !!
Αδελφέ μου !! Δες ποιον σου 'χω φέρει !!!”
Και πριν προλάβω καν να σκεφτώ, ανοίγει η πόρτα του συνοδηγού και κατεβαίνει ο αγαπητός μας Αρχιμανδρίτης, τον οποίο γνωρίζαμε μόνο τηλεφωνικά !!!
Πατέρα μου τι μεγάλη έκπληξη είναι αυτή !!!” είπαμε .
Δεν θα μπορούσα να φύγω αν δεν επισκεπτόμουν το Στρατηγείο των Χαιρετισμών, να σε γνωρίσω και σένα από κοντά !!”
Ανταλλάξαμε εγκάρδιο χαιρετισμό, πήραμε την ευχή του, και ως βαστάζοι ελάχιστοι ξεκινήσαμε με τον αδελφό μας Γιώργο να κουβαλάμε τις κούτες και να τις βάζουμε στο πορτμπαγκάζ ενώ ο καλός μας Ιερέας περιεργαζόταν παλαιότερες εκδόσεις του Ιστολογίου μας, που του κατεβάσαμε !!
Οι κούτες με τις πολλές χιλιάδες τευχιδίων φορτώθηκαν και τότε ο καλός μας Αρχιμανδρίτης γυρίζει στον Γιώργο και του λέει όλο νόημα
Τώρα έχω πολύ υλικό να μοιράζω απέναντι !!!!”
Αδόκιμοι πνευματικά εμείς δεν κρατήσαμε καν τα προσχήματα και όλο προπέτεια τον ρωτήσαμε
Να μοιράσετε απέναντι ; Μα που απέναντι ; ”
Μα στην Τουρκία ! Που αλλού ; Στα Μικρασιατικά παράλια ! Στα αδέλφια μας τους Κρυπτοχριστιανούς !”
Συχνά χρησιμοποιούμε την λέξη ενεοί ! Ε... δεν ξέρω ποια άλλη θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τώρα για να εκφράσουμε το τι αισθανθήκαμε !!
Κεραυνοβοληθήκαμε ! Εμβρόντητοι στην κυριολεξία τον ρωτήσαμε αμήχανα
Κρυπτοχριστιανοί !! Στην Τουρκία !! Μα τι λέτε ; Υπάρχουν ;”
Κάπως διστακτικά, σαν να μην ήθελε να κοινολογήσει τον αγώνα του, ο καλός μας Ιερέας μας εκμυστηρεύτηκε !
Σου έχω πει οτι ο Ναός μου βρίσκεται δίπλα σε έναν πολύ παλαιό βυζαντινό Ναό, που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες ! Και τους Έλληνες αλλά κυρίως τους αλλοδαπούς ! Και επειδή είμαστε μία ανάσα από την Τουρκία έρχονται συχνά και Τούρκοι τουρίστες !
Τους αναγνωρίζω πια εύκολα ! Άκου τώρα τι συνέβη πριν λίγους μήνες ! Τακτοποιούσα ένα Εικονοστάσι κοντά στο παγκάρι ! Εκεί δίπλα είχα αφήσει ευλογίες για τον κόσμο ! Εικονίτσες ! Φυλλάδια ! Έντυπα ! Και λίγα τευχίδια Χαιρετισμών ! Μπήκε ένα ζευγάρι τουριστών ! Νέοι σχετικά ! Κατάλαβα ότι ήταν Τούρκοι ! Δεν ξέρω πως αλλά μου τράβηξαν την προσοχή ! Κοντοστάθηκα λίγο και διακριτικά τους παρακολουθούσα καθώς προχώρησαν προς το εσωτερικό του Ναού ! Σε αντίθεση με άλλους τουρίστες που απλά περιεργάζονται το Ναό, το τέμπλο , τον τρούλο και τις Εικόνες, αυτοί προχωρούσαν αργά ! Με σεβασμό στέκονταν μπροστά από τις Εικόνες και διέκρινα ολοκάθαρα ότι έσκυβαν το κεφάλι τους και έβαζαν σταυρωτά το δεξί χέρι στο στήθος ! Μπα σκέφτηκα ! Ιδέα μου θα είναι ! Το έκαναν και δεύτερη φορά και μάλιστα όταν προχώρησαν και αισθάνθηκαν ότι δεν τους βλέπει κανένας ο άντρας έκανε τον Σταυρό του και έκανε μικρή μετάνοια ! Έλα Χριστέ και Παναγία μου είπα ! Λες να κάνω λάθος ! Να μην είναι Τούρκοι ! Μα καλά τόσο λαθεύω ; Δεν μίλησα αλλά συνέχισα διακριτικά να τους παρακολουθώ ! Εξερχόμενοι τους είδα να προχωρούν με το πρόσωπο στραμμένο στο Ιερό ! Ε... είπα εδώ κάτι συμβαίνει !
Πλησίασαν το τραπεζάκι δίπλα στο παγκάρι, είδαν τα έντυπα και τι να δω ! Ο άντρας παίρνει ένα τευχίδιο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , να σαν αυτό που μας έδωσες τώρα, το κοιτά, το σφίγγει και με δύο του χέρια και το βάζει στην εσωτερική τσέπη του τζάκετ που φόραγε !
Δεν κρατήθηκα ! Με το που βγαίνουν, πάντα με το πρόσωπο προς το Ιερό, τους πλησιάζω και τους ρωτάω στα Αγγλικά από που μας έρχονται ! Από την Τουρκία μου απαντάνε ! Από που κατάγεστε τους ξαναρωτάω ! Τούρκοι είμαστε ! Πολιτικός μηχανικός είμαι εγώ, είπε ο άντρας και η σύζυγος μου δασκάλα !
Δεν ξέρω που βρήκα το θάρρος και τον ρώτησα !
Σας είδα που πήρατε Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ! Ξέρετε τι είναι ; Θέλετε να τους διαβάσετε ! Είναι ξέρετε γραμμένοι στα Ελληνικά ! Θα τους καταλάβετε ; Μιλάτε Ελληνικά ! ”
Αιφνιδιάστηκαν οι αδελφοί μας ! Κοιτάχτηκαν με νόημα στα μάτια και ο άντρας έβγαλε από την τσέπη του τους Χαιρετισμούς !
Συλλαβιστά με σπαστά Ελληνικά ξεκίνησε το Άγγελος Πρωτοστάτης για να συνεχίσει μετά στα Αγγλικά
Ασφαλώς και γνωρίζουμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας και τους διαβάζουμε κάθε βράδυ στο Απόδειπνο !! Στα τουρκικά φυσικά ! Αλλά γνωρίζουμε και λίγα Ελληνικά ! Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πάτερ μου ”
Ε... τότε πως κρατήθηκα και δεν έπεσα κάτω ένας Θεός ξέρει, συνέχισε την αφήγηση του ο καλος μας Αρχιμανδρίτης !
Πήγαν να με πάρουν τα κλάματα ! Από την χαρά μου φυσικά !
Τους ζήτησα να πάμε να κάτσουμε για λίγο σε ένα παγκάκι !
Μου είπαν πολλά ! Πάρα πολλά ! Δεν είναι της ώρας τώρα να σας τα πω ! Πάντως το θεώρησα έργο της Θείας Πρόνοιας να γνωρίσω αυτούς τους Κρυπτοχριστιανούς αδελφούς μας !!
Και από τότε ανέλαβα πολύ μα πάρα πολύ διακριτικά να τους εφοδιάζω με ότι χρειάζονταν για την Θεία Λατρεία και για τη προσευχή τους και δεν μπορούσαν να βρουν από τα καταστήματα με τα εκκλησιαστικά είδη του νησιού μας !
Και σε συνεννόηση μαζί τους μετά από λίγες ημέρες πέρασα απέναντι !
Και πήγα και ξαναπήγα !
Μυστικά φυσικά με χίλιες μύριες προφυλάξεις για να μην τους εκθέσω σε κίνδυνο !
Και τώρα που με την Χάρη του Θεού με εφοδίασες με πυρομαχικά, τώρα θα προχωρήσω και πιο μέσα και στις άλλες Κοινότητες των Κρυπτοχριστιανών της Τουρκίας !!”
Πραγματικά δεν μπορούσαμε να αρθρώσουμε λέξη !
Τόσο ο Γιώργος όσο κι εγώ τον ακούγαμε σαν μαγεμένοι !
Το μυαλό μου πήγε στον Όσιο Παίσιο και τις προφητείες του για τον διαμελισμό της Τουρκίας , όπου έκανε λόγο για το ένα τρίτο που θα ενωθεί με την Ελλάδα επειδή είναι αδέλφια μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι, που ζουν εν κρυφώ και παραβύστω στην Τουρκία ως Κρυπτοχριστιανοί !!!
Δεν ξέραμε τι άλλο να πούμε !
Θαυμάσαμε το θάρρος , την Πίστη, την αγωνιστικότητα, τον Ιεραποστολικό ζήλοι αυτού του νεαρού Αρχιμανδρίτη που από τα μετόπισθεν της Αθήνας ζήτησε μετάθεση στην πρώτη γραμμή, στα σύνορα μας και απο εκεί ως κομάντο, ως καταδρομέας του Χριστού και της Παναγιάς μας , ενισχύει τους αδελφούς μας τους Κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας !
Και εκτελεί τις καταδρομικές επιχειρήσεις του έχοντας στην φαρέτρα του ε το πλέον ευθύβολο και αποτελεσματικό όπλο !
Τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Αυτούς που ευλαβικά κράτησε στην αγκαλιά του εκείνο το πρωινό ο Τούρκος Κρυπτοχριστιανός αδελφός μας και αποτέλεσε αυτό την απαρχή για τις καταδρομικές επιχειρήσεις του καλού μας Ιερέα !
Και σας ρωτώ αδελφές και αδελφοί μου !
Δεν αποτελεί αυτό ακόμη ένα μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, που προφανώς αγαπά και τα παιδιά Της αυτά που ζουν ακόμη την Εκκλησία των Κατακομβών των πρώτων αιώνων, που μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον λατρεύουν τον Τριαδικό μας Θεό και υμνούν την Παντευλόγητη Μητέρα Του !
Αυτά είναι τα θαύματα των Χαιρετισμών που μας αξιώνει ο Κύριος να βιώνουμε καθημερινά !
Και ο λόγος που είχαμε καιρό να αναρτήσουμε αυτό το θαυμαστό γεγονός αλλά και άλλα που μας έστειλαν με email αδελφοί μας είναι το γεγονός ότι ετοιμάζουμε πυρετωδώς την έκδοση όχι μόνο του βιβλίου με τα Θαύματα των Χαιρετισμών , αλλά και άλλων ψυχωφελών βιβλίων που με την Χάρη του Θεού και της Παναγιάς μας θα εκδοθούν σύντομα, για να ενισχύσουν όσους αδελφούς μας δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να διαβάζουν τα θαυμάσια των Χαιρετισμών , αλλά και για να ενισχύσουν παράλληλα με τα όποια έσοδα επιτρέψει η Παναγία μας να έχουμε τις Ιεραποστολικές και Φιλανθρωπικές Δράσεις της Αδελφότητας μας, για τις οποίες σύντομα θα σας πληροφορήσουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.