ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΕΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤ !! ΕΝΕΗ ΚΑΙ Η ΒΑΣΤΑΖΟΥΣΑ !!


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί το τρίτο από τα θαυμάσια των Χαιρετισμών της Παναγίας μας θα καταθέσουμε απόψε Πρωτοχρονιά του 2018 στην αγάπη σας !!
Και με την Χάρη του Θεού μας θα επανέλθουμε και αύριο Τρίτη 2 Ιανουαρίου με ένα ακόμη θαυμαστό συμβάν που μας έστειλε εχθές σε email μία αδελφή μας βαστάζουσα !!
Και μετά από αυτό θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα και μία εκπληκτική ομιλία για τους Χαιρετισμούς που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ο πολύτιμος φίλος και αρωγός του Ιστολογίου των Χαιρετισμών ο πατέρας Δημήτριος Αθανασίου !!
Να σας γνωστοποιήσουμε επίσης ότι εφεξής το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών θα φιλοξενεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ θαύματα και άρθρα σχετικά με τους Χαιρετισμούς !
Τα νέα των βαστάζων και ότι σχετίζεται με το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, τις φιλανθρωπικές τους δράσεις τους σε διάφορα επίπεδα, τις Εκδόσεις που ετοιμάζουν μαζί με άλλα πνευματικά ..... και “κοσμικά” άρθρα και βίντεο θα τα πληροφορήστε στο Ιστολόγιο των Βαστάζων www.vastazoi.blogspot.com που σήμερα Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 ανέβηκε στον διαδίκτυο !!!
Αυτό είναι το νέο μας διαδικτυακό σπίτι !!
Δεν θέλαμε να φορτώνουμε το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών με οτιδήποτε δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , τον Ακάθιστο Ύμνο !!
Σκέψεις μας , προβληματισμοί μας, σχέδια μας .... όλα αυτά θα τα πληροφορήστε εφεξής από το Ιστολόγιο των βαστάζων !!
Την περασμένη Πέμπτη γίναμε κοινωνοί ενός ακόμη “θαυμασίου” των Χαιρετισμών !!
Μίας “τυχαίας” συγκυρίας που για εμάς αποκτά ιδιαίτερη σημασία μιας και καλά γνωρίζετε ότι οι διαχειριζόμαστε ακόμη μία ιστοσελίδα, το Ιστολόγιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που μπορείτε να επισκέπτεστε στο www.timiosstavros.blogspot.com
Τον λόγο θα τον καταλάβετε σύντομα !!
Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει και εσείς οι ίδιοι έχετε διαπιστώσει διαβάζοντας θαύματα των Χαιρετισμών παλαιοτέρων ετών, οι βαστάζουσες κυρίως .... και πολύ λιγότερο οι βαστάζοι , δραστηριοποιούνται στα Νοσοκομεία !!
Όχι μόνο οι νοσηλεύτριες βαστάζουσες μας αλλά και άλλες αδελφές που επισκέπτονται Νοσηλευτικά Ιδρύματα και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ πάντα και χωρίς προφανώς να πιέζουν τους πονεμένους αδελφούς μας , τους ρωτάνε αν τους επιτρέπεται να τους προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα βιβλιαράκια αυτά έγιναν αφορμή να μετανοήσουν και να εξομολογηθούν ακόμη και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οι αδελφοί μας, κάτι που για εμάς είναι ακόμη πιο σημαντικό και από τα θαύματα πλήρους ιάσεως που έχουν συμβεί με την Χάρη των Χαιρετισμών !!
Την Πέμπτη λοιπόν που μας πέρασε και με αφορμή την νοσηλεία μίας φίλης της ξεκίνησε η βαστάζουσα αδελφή μας για το ΚΑΤ !!
Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να μιλήσει για τους Χαιρετισμούς σε όσους έδειχναν το ενδιαφέρον να μάθουν για την αξία των Χαιρετισμών, να μοιράζει βιβλιαράκια σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό και γενικά να κάνει την Ιεραποστολή της !
Το μεσημέρι πέρασε από τον θάλαμο και ο Διευθυντής της Κλινικής μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς !
Η βαστάζουσα μας προφανώς και δεν δίστασε και τον πλησιάσε !
Κε Διευθυντά ! Θα μου επιτρέψετε να σας προσφέρω μια ευλογία ?”
Και βγάζει από την τσάντα της ένα βιβλιαράκι των Χαιρετισμών και του το προσφέρει !
Γνωρίζετε τι είναι αυτό ? Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !”
Ο Διευθυντής το παίρνει στα χέρια του, το φέρνει αργά στα χείλη του και το φιλάει ευλαβικά !
Κυρία μου τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας δεν θα ήξερα !
Δυστυχώς όμως είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν την δύναμη τους !
Αχ κυρία μου αν ξέρατε και εσείς τι είναι αυτό που κουβαλάτε στην τσάντα σας και μοιράζετε !! Όπλο παντοδύναμο !!”
Τώρα ήταν η σειρά της βαστάζουσας μας να μείνει έκπληκτη από την αντίδραση του γιατρού !!Οι άλλοι ιατροί που προφανώς γνώριζαν την ευσέβεια του Διευθυντή τους ήταν σαφώς λιγότεροι έκπληκτοι !
Θα σας παρακαλούσα να περιμένετε έξω μέχρι να ολοκληρώσουμε την εξέταση και μετά θα σας παρακαλούσα να έρθετε στο γραφείο μου !”
Έτσι και έγινε !
Όταν βγήκε ο Διευθυντής η βαστάζουσα μας τον ακολούθησε στο Γραφείο του !
Αδελφέ μου !!...” μου διηγήθηκε στην συνέχεια “... αυτό δεν ήταν Γραφείο, Ναός ήταν !!! Γεμάτοι οι τοίχοι με Εικόνες !!”
Μου ζήτησε να κάτσω, πήγε μπροστά από το γραφείο του, άνοιξε ένα συρτάρι και έβγαλε ένα ξύλινο κουτί !!
Επειδή κυρία μου δεν ήταν καθόλου τυχαίο το ότι μου δώσατε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , θα μου επιτρέψετε να σας προσφέρω και εγώ κάτι εξίσου πολύτιμο !”
Ανοίγει το κουτί και βγάζει έναν ξύλινο Σταυρό !!
Όχι μικρό Σταυρουλάκι , αλλά έναν ευμέγεθη ξύλινο Σταυρό !
Χειροποίητος είναι από Αγιορείτη Ασκητή ! Περασμένος με Ιερό Έλαιο από Ευχέλαια ! Και μυρωμένος από το πολύτιμο Μύρο της Ιεράς Αποκαθήλωσης στον Πανάγιο Τάφο !”
Σε αυτά και μόνο τα δύο κυρία μου μπορούμε να στηρίξουμε κάθε ελπίδα μας !! Στην Δέσποινα μας και στον Σταυρό του Κυρίου μας !”
Με δάκρυα στα μάτια η βαστάζουσα μας πήρε τον Σταυρό , έδωσε στον Διευθυντή και τους υπόλοιπους Χαιρετισμούς που είχε στην τσάντα της και αντάλλαξαν τηλέφωνα ώστε να τον “τροφοδοτεί” πλέον τακτικά με τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλιαράκια των Χαιρετισμών που διαθέτει το Ιστολόγιο μας !
Το ίδιο βράδυ όταν ήρθε , εδώ στην “Κεντρική Αποθήκη” μας για ....ανεφοδιασμό “πυρομαχικών” μας έβγαλε τον Τίμιο Σταυρό να Τον προσκυνήσουμε !
Πραγματικά δεν ήταν μόνη η άρρητη ευωδία που ανέδιδε !!
Ένοιωθε κανείς απτή, ψηλαφητή την Χάρη Του !!
Και σε εμάς που διαχειριζόμαστε τα “αδελφά” αυτά Ιστολόγια , δηλαδή των Χαιρετισμών και του Τιμίου Σταυρού, ήταν σαφές το μήνυμα που πήραμε !!
Ότι είναι καθήκον μας να ανανεώνουμε συχνότερα με αναρτήσεις
και αυτό το Ιστολόγιο και να συμβάλλουμε με τις φτωχές μας δυνάμεις και στη διάδοση της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού !

Στο παρελθόν αξιωθήκαμε να μοιράσουμε 20.000 ΔΩΡΕΑΝ βιβλιαράκια που είχαν ΜΑΖΙ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ΚΑΙ τους Χαιρετισμούς του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού !

Και το περασμένο πεντάμηνο πάνω από 50.000 Εικονίτσες του Εσταυρωμένου με την σοφή προτροπή του μακαριστου Αγίου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη !

Προφανώς ο Κύριος θέλει να ενταθεί ΚΑΙ στον τομέα αυτό η Ιεραποστολική μας δράση !!

Και για αυτό μας αξίωσε να βιώσουμε και να γράψουμε και αυτό το θαυμαστό συμβάν που κάθε άλλο από “τυχαίο” μπορεί να είναι !

Στο Ιστολόγιο των βαστάζων www.vastazoi.blogspot.com θα πληροφορήστε για τις πρωτοβουλίες και δράσεις των βαστάζων που θα αφορούν την πραγμάτωση αυτών των στόχων !!

Και πάλι σας ευχόμαστε μια Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά , αν και εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάσαμε την 1η Σεπτεμβρίου την Αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους, και μας είναι λίγο άβολο να υιοθετούμε και να συσχηματιζόμαστε συνεχώς με τις φράγκικες συνήθειες !!

Από καρδιάς όμως ευχόμαστε σε όλες κι όλους εσάς η Χάρις του δι ημάς σαρκί περιτμηθέντος Ιησού Χριστού και η ευλογία του Ουρανοφάντορος Ιεράρχου Μεγάλου Βασιλείου να σας σκεπάζουν κάθε ημέρα του ενιαυτού !

Χρόνια πολλά καλά κι ευλογημένα !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.