ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΤΡΙΑ "ΤΥΧΑΙΑ" ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ "ΤΥΠΩΘΗΤΩ" !!!


Λένε οι Γέροντες ότι ο Θεός, σε εμάς τους αμαρτωλούς , φανερώνει το θέλημα Του μέσα από φαινομενικά τυχαία γεγονότα και μέσα από την συναναστροφή μας με απλούς καθημερινούς ανθρώπους !!
Μία αλληλουχία τριών τέτοιων «τυχαίων» γεγονότων θα καταθέσουμε σήμερα στην αγάπη σας, γεγονότων που μας βήθησαν να καταλάβουμε ότι είναι πλέον θέλημα Θεού η εκτύπωση ενός βιβλίου με τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών !!
Όπως γνωρίζετε όλοι εσείς που επισκέπτεστε το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών πρίν ενάμιση περίπου μήνα είχαμε την χαρά να μιλήσουμε μετά από πρόσκληση του πατρος Κυριλλου Κεφαλοπουλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Πατήσια για τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών
Μετά λοιπόν από την ομιλία αυτή , λάβαμε τηλεφώνημα από τον αγαπημένο μας αδελφό κο Νώντα Σκοπετέα, ο οποίος αφού μας ρώτησε για το πως πήγε η ομιλία, μας ξάφνιασε ευχάριστα λέγοντας μας τα εξής !
« Αδελφέ μου , βλέπω ότι με την Χάρη του Αγίου Θεού έχουν μαζευτεί στο Ιστολόγιο σας πολλά θαύματα !
Τι λέτε δεν είναι καιρός να εκδοθεί ένα βιβλίο, ώστε και αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή λόγω ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες , να μπορέσουν να ωφεληθούν από την ανάγνωση αυτών των θαυμάτων ; »
Δεν σας κρύβουμε ότι είχαμε κάποιες φορές συζητήσει με τους αδελφούς μας βαστάζους για το ενδεχόμενο αυτό, αλλά τα έξοδα ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι για εμάς απαγορευτικά και ούτε φυσικά θέλαμε να προτείνουμε στις αγαθές ψυχές που έχουν χρόνια τώρα αναλάβει τα έξοδα για την εκτύπωση σχεδόν 300.000 τευχιδίων με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ,που δωρεάν μοιράζονται σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο, να επωμιστούν επιπρόσθετα έξοδα !
Δεν είχε περάσει ούτε μία εβδομάδα από το τηλεφώνημα αυτό και δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον πάπα Γιάννη, για να μας ενημερώσει ότι του πήγαν τα πνευματικά του παιδιά το δέμα με τα τευχίδια των Χαιρετισμών και τις πλαστικοποιημένες Εικόνες που παρέλαβαν από την αποθήκη μας !
Αφού μας ευχαρίστησε μας ξάφνιασε για δεύτερη φορά λέγοντας μας
«Ευλογημένες ψυχές !! ‘Ενα λογισμό μου θέλω να σας τον πω !! Εγώ δεν ξέρω από ιντερνετ και τετοια !! Αλλά μου έφεραν τα πνευματικοπαίδια μου την περασμένη βδομάδα τυπωμένα σε χαρτί μερικά από τα θαύματα που έχετε γράψει !
Πω πω πόσο όμορφα ήταν !!
Και την Κυριακή μίλησα για ένα από αυτά στο κήρυγμα και είδα τον κόσμο να ενθουσιάζεται και μετά να έρχονται μόνοι τους οι ενορίτες μου να μου ζητάνε αν αν έχω να τους δώσω Χαιρετισμούς !
Και σκέφτηκα τότε πόσο θα ωφελούσε αυτές τις ψυχούλες αν υπήρχε ένα βιβλίο με όλα αυτά τα θαύματα !
Πόσο θα τις παρακινούσε να διάβαζαν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!
Και έτσι απλά σας το λέω ! Αν μπορέσετε κάποια στιγμή να τα τυπώσετε ! Και σε φωτοτυπίες να τα είχαμε να τα μοιράζουμε και αυτό πολύ θα ωφελούσε !! »
Λέμε δεν μπορεί να είναι τυχαίο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες να ακούμε την προτροπή να τυπώσουμε τα θαύματα των Χαιρετισμών !!
Και μάλιστα από χείλη Ιερέως !!
Όταν πλέον λάβαμε μετά από μερικές μέρες και το email του Εκπαιδευτικού από την Φωκίδα, το οποίο με την άδεια του θα παραθέσουμε αμέσως στην αγάπη σας, δεν είχαμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι πλέον θέλημα Θεού να τυπωθούν τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών !!
Διαβάστε και μόνοι σας και πείτε μας αν είχαμε άδικο !
Aδερφοί μας Βαστάζοι και Βαστάζες της Θεοτόκου καλησπέρα...
Με αυτό το e mail θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για την όμορφη ιστοσελίδα που εχετε σχετικά με τα θαυμάσια της Παναγίας μας μέσω των Χαιρετισμών της (που σωστά τονίζετε αρκετές φορές ότι η προσευχή αυτή είναι ΚΥΡΙΩΣ δοξολογική και όχι με αιτήματα, εκτός αν εξαιρέσει στο τέλος που ζητάμε να μας γλυτώσει απο τα αιώνια βάσανα της κόλασης η Παναγία μας-(και ποιος δεν θέλει άλλωστε;) οπότε δεν πρέπει να την βλέπουμε συμφεροντολογικά - να πούμε δηλαδή θα διαβάσω τόσες φορες τους Χαιρετισμούς για να μου κάνει η Παναγία ένα θαύμα). Και βέβαια αυτό,η απαγγελία δηλαδή των Χαιρετισμών, όπως πάλι πολύ σωστά επισημαίνετε αρκετές φορές ως τώρα, όπως και κάθε πνευματικό έργο, πρέπει να γίνεται με την ευλογία του πνευματικού μας. Ακούγοντας χτές και σήμερα την ομιλία σχετικά με τα θαυμάσια των Χαιρετισμών στο youtube και μου γεννήθηκε ο λογισμός μήπως αυτά όλα, και τα ακόμα περισσότερα που αναφέρονται κατα καιρούς στο ιστολόγιο, θα μπορούσαν να γίνουν βιβλίο... Δηλαδή απο το ένα μέρος του βιβλίου τα θαύματα της Παναγίας των Χαιρετισμών και απο το άλλο οι Χαιρετισμοί... Πιστεύω θα ήταν κάτι το πρωτότυπο σαν θεματολογία στα εκκλησιαστικά συγγράμματα αλλά ταυτόχρονα και πολύ πολύ ωφέλιμο... Δεν ξέρω βέβαια τη διαδικασία για να γίνει αυτό, ούτε και γνωρίζω το κόστος...Απλά μια ιδέα καταθέτω που μου γεννηθηκε, ακούγοντας την σχετική ομιλία στο youtube και εσείς κρίνετε με βάση την φώτιση που θα δώσει η Υπέραγνη Μαρία, η Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού... Σας ευχαριστώ, η Παναγία και όλοι οι άγιοι μαζί σας...
Ε.
Μετά κι' απ' αυτήν την τρίτη “τυχαία” παραίνεση είχαμε όλοι μας στερρή την πεποίθηση ότι το βιβλίο αυτό θα έπρεπε να τυπωθεί !!
Βέβαια το πρόβλημα παρέμενε !!
Θαύματα πολλά και μάλιστα σύγχρονα των Χαιρετισμών για να γεμίσουν ένα βιβλίο υπάρχουν !!
Λεφτά για να τυπωθεί που θα βρεθούν ;
Και τότε ήταν αδελφοί που απτή αισθανθήκαμε για πολλοστή φορά την Πρόνοια της Παναγίας μας !
Και μάλιστα με δύο θαυμαστές παρεμβάσεις Της !!
Σας αναφέρουμε την πρώτη !!
Ο καλός αδελφός , που ανέλαβε πριν ένα μόλις μήνα την εκτύπωση των 45.000 τευχιδίων που ήδη μοιράζονται και απλά διαφοροποιούνται από όσα ήδη ξέρατε στο ότι έχουν στο εξώφυλλο την ευχή η Θεοτόκος μας να διαφυλάττει το άβατον του Αγίου Όρους, ακούγοντας αυτές τις τρεις απανωτές παραινέσεις μας είπε !!
« Με την Χάρη της Μάνας μας εγώ και οι αδελφοί που αναλάβαμε την έκδοση αυτών των 45.000 τευχιδίων θα αναλάβουμε όλα τα έξοδα για την έκδοση αυτού του βιβλίου !!
Και θα σας πρότεινα μάλιστα αυτό το βιβλίο να μην το δίνετε δωρέαν όπως τους Χαιρετισμούς, αλλά με ένα λογικό αντίτιμο, ώστε από τα κέρδη που θα προκύψουν να χρηματοδοτηθούν τόσο τα τυπογραφικά έξοδα των επόμενων εκδόσεων των δωρεάν τευχιδίων των Χαιρετισμών όσο και τα έξοδα για την δωρεάν αποστολή τους σε όλη την Ελλάδα !!
Έτσι θα αποκτηθεί η οικονομική ανεξαρτησία αυτού του εγχειρήματος σας και με τον τρόπο αυτό δεν θα εξαρτάστε από την γενναιοδωρία ενός ή δύο δωρητών, αλλά θα μπορέσει να υπάρχει μία συνεχή ροή αποστολής δωρεάν τευχιδίων Χαιρετισμών σε όλη την Ελλάδα !! »
Επομένως με την πρώτη αυτή παρέμβαση της Παναγίας μας λύθηκε το μεγαλύτερο μας πρόβλημα !!
Το οικονομικό !!
Η δεύτερη όμως “παρέμβαση” της Παναγίας μας υπήρξε καταλυτική ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την έκδοση του βιβλίου αυτού, και ήταν εξάλλου κι ο λόγος που για μέρες δεν επικοινωνήσαμε μαζί σας, μιας και συγκεντρώσαμε το υλικό και το στείλαμε στον Εκδότη για την επιμέλεια και την φωτοστοιχειοθεσία !
Πάνω από 230 σελίδες υπολογίζεται ότι θα είναι το βιβλίο αυτό με μερικά μόνο από τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών !!
Πολλά από αυτά υπάρχουν ήδη στο Ιστολόγιο !!
Η Παναγία μας όμως θέλησε με την δεύτερη παρέμβαση Της , μέσα από ένα email αρχικά και την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον αποστολέα που ακολούθησε στην συνέχεια, να μας αφήσει ενεούς με ένα πραγματικά ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ των Χαιρετισμών Της και το οποίο φυσικά και το περιλάβαμε στο βιβλίο που από τα τέλη του επόμενου μήνα, δηλαδή τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκεται σε πολλά κεντρικά Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία των Αθηνών και άλλων πόλεων , και φυσικά θα διατίθεται και από το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών !!
Σκεφτήκαμε να μην σας το κοινολογήσουμε ακόμη στο Ιστολόγιο, ώστε να έχετε έναν ακόμη πρόσθετο λόγο να αγοράσετε αυτό το βιβλίο με τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών και να συμβάλλετε έτσι όλες κι όλοι σας ώστε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη Ιεραποστολική προσπάθεια και να μην υπάρχει σε μερικά χρόνια κανένας αδελφός μας που να μην έχει λάβει ΔΩΡΕΑΝ το καλαίσθητο τευχίδιο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.