ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!


Δέκα ημέρες πέρασαν από την τελευταία μας ανάρτηση στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών !!

Δέκα ημέρες με πολύ τρέξιμο μιας και είχαμε αφενός μεν την παραλαβή από τους αδελφούς μας πάρα πολλών δεμάτων με ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια Χαιρετισμών από τις “Κεντρικές Αποθήκες” μας εδώ στην Αθήνα, αφετέρου δε την αποστολή εξίσου πολλών δεμάτων δεμάτων από τα ΕΛΤΑ κυρίως σε απομακρυσμένες Ιερές Μονές, σε Ιερείς στην επαρχία και γενικά σε όσους αδυνατούν να τα παραλάβουν οι ίδιοι !

Και φυσικά με τρέξιμο για το βιβλίο με τα “Σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών” που με την Χάρη της Παναγίας μας σε ένα μήνα από τώρα θα το έχουμε .... και θα το έχετε στα χέρια σας !!

Επομένως δεν μπορούσαμε να ενημερώσουμε και το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών !!

Όμως.... οι καλοί φίλοι του Ιστολογίου φρόντισαν να μας στείλουν εξαιρετικό υλικό που θα αναρτηθεί το επόμενο εορταστικό τριήμερο !!

Ο αγαπητός μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασίου, ο θεοτοκόφιλος και πολυγραφότατος συγγραφέας μας έστειλε ένα εξαιρετικό κείμενο για έναν Αγιορείτη Γέροντα που βίωσε μεγάλα θαύματα από την καθημερινή απαγγελία των Χαιρετισμών - ακόμη από λαϊκός – το οποίο και θα αναρτήσουμε αύριο , καθώς επίσης και ένα εξαιρετικό θεολογικό κείμενο για τον συσχετισμό Χριστουγέννων και Ακαθιστου Ύμνου, το οποίο θα δημοσιευτεί ανήμερα των Χριστουγέννων !!

Για την παραμονή θα ανεβάσουμε ένα βίντεο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ Νεοφύτου, με ένα εξίσου μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών !!

Στο διάστημα αυτό των δέκα ημερών και μέσα από την προσωπική μας επαφή με πολλές βαστάζουσες και πολλούς βαστάζους ανταλλάξαμε πολλές απόψεις για το πως θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι σε ενάμιση μήνα από το Νέο Ε τος ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και θα πρέπει να καλύψουμε ακόμη περισσότερες περιοχές της Πατρίδας μας με τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια των Χαιρετισμών, πάντοτε “στοχευμένα” , χέρι με χέρι, σε ευσεβείς αδελφούς που δεν έχουν ακούσει ποτέ για την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών και φυσικά σε εμπερίστατους, ασθενείς, ηλικιωμένους και γενικά σε όσους έχουν ανάγκη !!

Βέβαια οι μαρτυρίες κάποιων από τις βαστάζουσες αδελφές μας, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες και εν όψει των Χριστουγέννων δραστηριοποιούνται σε Νοσοκομεία , Γηροκομεία και γενικά όπου υπάρχει πόνος και ανάγκη, μας προβλημάτισαν έντονα και μελετούμε το ενδεχόμενο μήπως πέρα την πνευματική συνδρομή μέσα από την ΔΩΡΕΑΝ διανομή των τευχιδίων με τους Χαιρετισμούς και τις Εικονίτσες , θα πρέπει οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι να συνδράμουμε και υλικά όσους βρίσκονται σε ανάγκη !

Το είδος της υλικής προσφοράς ( προσωπικά δεν μας αρέσει η λέξη ελεημοσύνη ) και οι τρόποι δράσης των βαστάζων στον χώρο αυτό αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και σίγουρα θα σας ενημερώσουμε !!

Εννοείται ότι οιαδήποτε πρόταση σας είναι καλοδεχούμενη στο email του Ιστολογίου xairetismoitheotokou@gmail.com

Τέλος να τονίσουμε ότι επιμένουμε στο να γράφουμε to “ΔΩΡΕΑΝ” και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα σε πολλά σημεία των αναρτήσεων μας , για να τονίσουμε ότι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ εμείς , οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι, προσφέρουμε ανώνυμα, αθόρυβα και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας στο έργο της διανομής των Χαιρετισμών !!

Φαινόμενα που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μας, όπου κάποιοι ζητούν χρήματα - με το πρόσχημα της ενίσχυσης δήθεν του έργου διάδοσης των Χαιρετισμών, και παρόλο που το ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ είναι γραμμένο και στο εξώφυλλο και στο εσώφυλλο – τα αφήνουμε στην Κρίση του Θεού !

Πρέπει όμως να το τονίσουμε ότι τόσο το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών όσο και όλοι οι βαστάζοι ΔΕΝ δέχθηκαν ουδέποτε και από κανέναν την παραμικρή οικονομική βοήθεια !

Τόσο η εκτύπωση και η αποστολή των Χαιρετισμών, είτε μέσα από τα ΕΛΤΑ , είτε με τα οχήματα των βαστάζων και βασταζουσών, γίνεται με προσωπικό κόπο και έξοδα των βαστάζων, που ποτέ δεν διανοήθηκαν να αποκομίσουν το παραμικρό όφελος από την διακονία τους αυτή !!

Από κανέναν δεν ζητήθηκαν χρήματα ούτε καν για τα ταχυδρομικά τέλη, τα οποία αναλαμβάνουν οι βαστάζοι, πολλώ δε μάλλον δεν ζητήθηκαν ποτέ χρήματα για τα τευχίδια των Χαιρετισμών !

Επομένως το γεγονός ότι κάποιοι τελικοί αποδέκτες των τευχιδίων των Χαιρετισμών υποκύπτουν στον πειρασμό που τους υποβάλλει ο μισόκαλλος και εμπορεύονται τον ατίμητο αυτό θησαυρό με το να ζητούν χρήματα για την ενίσχυση τάχα της διάδοσης των Χαιρετισμών, δεν θα θέλαμε να αμαυρώσει την αγνή και άδολη αυτή πρωτοβουλία των βαστάζων και βασταζουσών !!

Χρήματα ΔΕΝ ζητήθηκαν , ούτε και θα ζητηθούν ΠΟΤΕ από καμία βαστάζουσα και από κανέναν βαστάζο για τα τευχίδια των Χαιρετισμών που κρατάτε ή θα πάρετε στα χέρια σας !

Η μόνη μας σκέψη – και αυτό επειδή με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται η ζήτηση για ακόμη περισσότερα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια, και επειδή οι δωρητές μας, που επί επτά χρόνια από το υστέρημα τους χρηματοδότησαν την εκτύπωση των 335.000 συνολικά τευχιδίων, δεν είναι εκ των πραγμάτων σε θέση να ανταποκριθούν στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση – η μοναδική μας σκέψη είναι μέσα από την διάθεση των βιβλίων με τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών να είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε κάποια έσοδα ώστε να αυτοχρηματοδοτείται πλέον από όλους όσους τα αγοράσουν το έργο της ΔΩΡΕΑΝ διανομής τευχιδίων Χαιρετισμών !!

Επειδή προσωπικά τους διαχειριστές του Ιστολογίου δεν μας αναπαύει ο λογισμός να ζητάμε αντίτιμο για το βιβλίο με τα θαύματα των Χαιρετισμών της Δέσποινας μας, για τον λόγο αυτό θα διαθέσουμε τα 500 από τα 2000 βιβλία της έκδοσης σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα με τιμή χονδρικής που να καλύπτει τα έξοδα εκτύπωσης αυτών των 500 αντιτύπων , και τα υπόλοιπα 1500 θα τα διαθέσουμε από το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών ΧΩΡΙΣ να ζητάμε το παραμικρό αντίτιμο !

Αν βέβαια η αδελφή ή ο αδελφός που θα παραλάβει το βιβλίο κρίνει ότι αξίζει να δώσει έστω κάποια σεντ ή μισό ευρώ ή ένα ευρώ ή ότι άλλο ευδοκεί προκειμένου να αποκτήσουμε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε την εκτύπωση ακόμη περισσοτέρων τευχιδίων Χαιρετισμών που θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ και θα αποσταλούν ΔΩΡΕΑΝ ( σε όσους δεν μπορούν να έρθουν να τα παραλάβουν από την Αθήνα ) , ας είναι ευλογημένο !!

Αν πάλι κρίνει κάποιος ότι δεν μπορεί να διαθέσει το παραμικρό ποσό για το βιβλίο αυτό με τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών και επιθυμεί ωστόσο να το αποκτήσει, ασφαλώς και το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών δεσμεύεται να του το στείλει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ !!!

Και ας αποβεί αυτό σε επίπεδο χρημάτων σε παθητικό για το εγχείρημα αυτό !!

Αυτό θα σημαίνει ότι η Κυρά μας δεν επευλογεί την πρωτοβουλία μας και επιθυμεί να προχωρά με πιο αργούς ρυθμούς το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών Της !!

Οι βαστάζοι και το Ιστολόγιο δεν θα γίνουμε ποτέ Χριστέμποροι !

Για εμάς ο Χριστός μας είναι Ζωοδότης κι όχι εργοδότης !

Συν Θεώ λοιπόν θα ιδωθούμε πάλι αύριο εδώ με την ανάρτηση για τον Αγιορείτη Ιερομόναχο που από λαιμός ήδη βίωσε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα των Χαιρετισμών !!

Μέχρι τότε συγχωρείστε την ακριτομυθία μας !!

Εύχεσθε πατέρες κι αδελφοί !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.