ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ !!


Ακόμη και λίγο πριν σβήσει το 2017 δεν σταματάει η Παναγία μας να μας εκπλήττει !!

Μας επιφύλαξε ΑΚΟΜΗ δύο θαύματα των Χαιρετισμών Της που μόλις πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα μπαίνοντας στο email του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και στο Facebook αντίστοιχα !!

Επομένως φρόντισε η Δεσποινα μας για το επόμενο τριήμερο να έχει το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών Της κάθε ημέρα και από ένα νέο θαύμα !!

Το σημερινό θαύμα που θα καταθέσουμε στην αγάπη σας μας το διηγήθηκε ο καλός μας βαστάζος ο κος Ελευθέριος που δραστηριοποιείται τους θερινούς μήνες στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία με ορμητήριο την Ζίτσα Ιωαννίνων !

Καθυστέρησε να κατέβει στην Αθήνα φέτος επειδή ανέμενε να τυπωθούν και να φτάσουν στην δεύτερη “Αποθήκη” των βαστάζων στην Βέροια τα 20.000 από τα 45.000 τευχίδια Χαιρετισμών που μία αγαθή ψυχή ( και αυτή ανώνυμη ) φρόντισε να τυπωθούν και ΔΩΡΕΑΝ όπως πάντα να μοιραστούν !

Αυτά τα τευχίδια διαφέρουν κατά τι από τα άλλα 290.000, από τα “κλασσικά” δηλαδή που έχετε γνωρίσει στο ότι δεν έχουν “αυτάκια” και επίσης στο ότι φέρουν στο εξώφυλλο και πρώτο εσώφυλλο και την ευχή για το άβατον του Αγίου Όρους !

Αφού λοιπόν έφτασαν στην Βέροια, φρόντισε να πάει να παραλάβει με το αυτοκίνητο του αρκετές κούτες και στη συνέχεια ξεκίνησε την ιεραποστολική του δράση “εφοδιάζοντας” έξι Μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με 300 τευχίδια Χαιρετισμών το καθένα !!

Φτάνοντας στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσούκας, κοντά στο χωριό Ελληνικό, ζήτησε να δει τον Ηγούμενο και να του ενεχειρίσει το δεματάκι με τα 300 τευχίδια !

Όταν λοιπόν κατέβηκε ο γαλλικής καταγωγής Καθηγούμενος Σταυριανός με το που ανοίγει την τσάντα με τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών, βγάζει ένα, το κοιτάει με φανερό ενθουσιασμό, σταυροκοπιέται και αναφωνεί !!

Δόξα τω Θεώ !! Ξέρεις αδελφέ μου πόση προσευχή έκανα στην Παναγία μας να μου τα στείλει !! Έπεσε στα χέρια μου τυχαία πριν λίγο χρόνο ένα από αυτά, λίγο διαφορετικό βέβαια, αλλά με τα ίδια μεγάλα γράμματα και το ίδιο χαρτί και σε αυτό το σχήμα και το ήθελα πολύ να το δίνω ως “κανόνα” σε όσους έρχονται να εξομολογηθούν, όπως συνηθίζουν να κάνουν και οι Πνευματικοί στο Άγιο Όρος !! Δεν ήξερα πως θα μπορούσα να βρω αυτούς που τα βγάζουν να μας στείλουν και ανέθεσα στην Παναγία μας να μου τα στείλει !! Και ξαφνικά σε βλέπω εδώ αδελφέ με τα βιβλιαράκια αυτά !!! ”

Ο κύριος Ελευθέριος που έχει μεγάλη πείρα χρόνια τώρα από την Ιεραποστολή των Χαιρετισμών και γνωρίζει την δύναμη τους δεν εξεπλάγη ακούγοντας το νέο αυτό θαύμα των Χαιρετισμών !

Απλά έκανε τον Σταυρό του και ύμνησε μέσα του την Παναγία μας η Οποία για μία ακόμη φορά έκανε το θαύμα Της και εισάκουσε την προσευχή του πατρός Σταυριανού !

Το έχουμε πει δεκάδες φορές αδελφοί μου και θα το πούμε άλλη μία !

ΟΛΗ αυτή η προσπάθεια του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και των βασταζουσών και βαστάζων ΔΕΝ είναι δική μας !

Απλοί αχθοφόροι, απλοί χαμάληδες είμαστε !

Είναι η Άνασσα των Αγγέλων που κατευθύνει τα διαβήματα μας !

Εμείς απλά υπακούμε και ενεργούμε όπως Αυτή μας φωτίζει !
Και αισθανόμαστε μέσα από τα θαυμαστά αυτά γεγονότα που βιώνουμε ότι δεν πλανιόμαστε ούτε και ματαιοπονούμε αλλά αργά και σταθερά , με μικρά βήματα εκτελούμε το θέλημα Της !!

Σε δύο ώρες κλείνει το 2017 !!

Και ανατέλλει μία ακόμη χρονιά που για όλες κι όλους εμάς θα είναι ακόμη ένα έτος εντατικής μας προσπάθειας για να γνωρίσουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι Ορθόδοξοι τον θησαυρό που μας ενεπιστεύτηκε η Παναγία μας ! Για να ωφεληθούν από την ιδιαίτατη προσευχητική τους αξία και να βιώσουν – αν το θελήσει η Δέσποινα μας – και αυτοί τα θαυμάσια των Χαιρετισμών, τα “μικρά” και “μεγάλα” θαύματα των Χαιρετισμών !!

Με την ευχή αυτή ευχόμαστε σε όλες κι όλους εσάς τους ευλαβείς επισκέπτες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών μία Καλη κι ευλογημένη χρονιά, με έργα έμπρακτης μετανοίας και δαψιλή πνευματική καρποφορία !

Αμήν !! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.