ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΑΝΕΡΓΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ !!!


Το να επαναληφθεί ένα παρόμοιο θαύμα των Χαιρετισμών για τρίτη φορά σε τρεις διαφορετικούς ανέργους μέσα στην τελευταία τριετία ασφαλώς και δεν μπορεί να εκληφθεί ως τυχαίο, γι αυτό και το παραθέτουμε στην αγάπη σας !!

Όταν πριν δύο χρόνια είχαμε δημοσιεύσει το θαύμα των Χαιρετισμών που μας εμπιστεύτηκε η καλή μας βαστάζουσα η κα Μαρία με το διπλό θαύμα σε άνεργο νέο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα καταστεί η πλέον δημοφιλή ανάρτηση του Ιστολογίου μας, μετά από την απόδοση των Χαιρετισμών στα Νέα Ελληνικά !!

Για όσους δεν το έχετε διαβάσει σας δίνουμε τον παρακάτω σύνδεσμο 
 
Διαβάζοντας προφανώς την ανάρτηση αυτή μια καλή μας βαστάζουσα, ούσα κι αυτή άνεργη, μιμήθηκε την κα Μαρία που νήστεψε για μία ημέρα και απήγγειλε 24 φορές τους Χαιρετισμούς για τον άνεργο γιό μιας καλής της φίλης , νήστεψε κι η ίδια μόνο με μήλο απαγγέλοντας κι τους Χαιρετισμούς 24 φορές σεμία ημέρα και ιδού το αποτέλεσμα στο email που μας έστειλε πριν από έντεκα μήνες !

Προφανώς η προτροπή του καλού Αγιορείτη στην κα Μαρία - δηλαδή να διαβάζει 24 φορές σε μία ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας όταν επιθυμεί να πραγματοποιήσει η Θεοτόκος μία επιθυμία της, και το διπλό θαύμα στον άνεργο νέο που επακολούθησε καθώς επίσης και το δεύτερο παρόμοιο θαύμα στην άνεργη μητέρα που ακολούθησε αυτήν την προτροπή και βρήκε δουλειά το οποίο και δημοσιεύσαμε, δημιούργησε εντύπωση σε αρκετές κι αρκετούς από εσάς και δεν ήταν λίγα τα email που λάβαμε σχετικά με αυτό !!

Για το λόγο αυτό και τονίσαμε επανειλημμένα σε αρκετές μας αναρτήσεις ότι η ανάγνωση των Χαιρετισμών ΔΕΝ πρέπει να συνδέεται με συγκεκριμένες φορές επανάληψης και ότι αυτό που προέτρεψε ο καλός Ιερομόναχος την κα Μαρία ΔΕΝ πρέπει να αποτελέσει θέσφατο για εμάς , ούτε πανάκεια για κάθε μας πρόβλημα !

Ασφαλώς και το να νηστέψει κανείς και να απαγγείλει 24 φορές τους Χαιρετισμούς είναι δηλωτικό της πίστης του, δηλαδή της εμπιστοσύνης του στον Θεό μας και στην Δέσποινα μας, και προφανώς το γεγονός ότι πάντοτε η πίστη ανταμείβεται, αυτά είναι αναντίρρητα !!

Όμως ποτέ δεν θα θέλαμε να εκληφθεί αυτό ως κανόνας προσευχής και να εκπέσουν οι Χαιρετισμοί της Δέσποινας μας σε ένα πλαίσιο ιδεοληψίας ή καταναγκασμού πολλώ δε μάλλον δεισιδαιμονίας ή θρησκοληψίας !

Για αυτό και επαναλαμβάνουμε σε πολλές μας αναρτήσεις στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών ότι πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να λαμβάνουμε ευλογία από τον Πνευματικό μας αν πρόκειται να επιχειρήσουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσευχής όπως η ανάγνωση επί 24 φορές των Χαιρετισμών !!

Ένα παρόμοιο email με την εύλογη απορία αν όντως η επί 24 φορές ανάγνωση των Χαιρετισμών πραγματοποιεί τέτοια θαυμαστά γεγονότα λάβαμε πριν από κάποιο διάστημα από μία αδελφή μας και της απαντήσαμε επισημαίνοντας αυτές μας τις σκέψεις που μόλις τώρα διαβάσατε !!

Μόλις εχθές λάβαμε από την ίδια το ακόλουθο email το οποίο – πάντοτε με την άδεια της, και φυσικά ανώνυμα – το παραθέτουμε στην αγάπη σας 

Καλησπέρα σας, 

πριν αρκετό καιρό σας είχα γράψει ένα e mail αναφορικά με την ανάγνωση των χαιρετισμών 24 φορές καθότι είχα την απορία σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται. Συζητώντας το βεβαίως και με τον πνευματικό μου, μου ειπε πως μπορεί να γίνει, όχι όμως με "μαγική διάθεση", αλλά με πίστη και αγάπη προς Την Παναγία μας.

Πρέπει να σας πω πως τους διαβάζω καθημερινώς, μαζί με την παράκληση Της ή μαζί με την παράκληση στους Αρχαγγέλους ή σε αγίους που αγαπώ και ευλαβούμαι πολύ....

5Χρόνια ειμαι άνεργη, η πίστη μου πολλές φορές κλονίσθηκε. Εκλαιγα και έλεγα, Παναγία μου, δικό σου παιδί ειμαι κ εγώ! αλλη βοήθεια δεν έχω! Τακτοποιησε με, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Ετσι λοιπόν, μια Παρασκευή αποφάσισα να νηστέψω και τους διαβάσω 24 φορές (με όση πιστη έχω η ανάξια). Κάνοντας λοιπόν την πρωινη μου προσευχή, και κομποσχοίνι ξεκίνησα την ανάγνωσή Τους.

Μετά από 15-18μέρες περίπου, χτύπησε το τηλεφωνο! 3 συνεντέυξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία απ την άλλη. Και μάλιστα οι δύο ειναι ακριβώς πάνω στο δικό μου αντικείμενο. Παναγία μου λέω, σ ευχαριστώ! Κυριε ας ειναι ευλογημένες.Οι συνεντεύξεις δόθηκαν και τωρα περιμένω να με καλέσουν. Στα Άγια Της χερια εχω αφήσει τα αιτήματά μου, να τα εναποθέσει στον Αγιο Θρόνο του Κυρίου να με βοηθήσει!

Σας παρακαλώ θέρμα, αν δημοσιευτεί το δικό μου ε-μαιλ, να είναι ανώνυμο. Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, αυτήν την χαρά μου, εύχομαι όλοψυχα να συνεχίζετε το έργο σας, γιατί μας βοηθάτε πολύ πνευματικά. Η Παναγία μας, να σας χαρίζει ακλόνητη υγεία και δύναμη. Να με έχετε στην προσευχή σας, να ευοδωθεί κάτι απ αυτές τις 3 συνεντέυξεις, και να σας ξαναγραψω με χαρά τα ευχάριστα! Ό,τι επιτρέψει η Αγάπη του Κυρίου για όλους μας.

Σας ευχαριστώ,

Θεωρούμε ότι η αδελφή μας έπραξε το σωστό !!

Πήρε ευλογία από τον Πνευματικό της, προσέγγισε τους Χαιρετισμούς ως έκφραση εμπιστοσύνης κι αγάπης στην Μάνα μας Παναγία και απέδειξε την πίστη της με την θυσία της να νηστεύσει και να απαγγείλει εικοσιτέσσερις φορές τους Χαιρετισμούς Της !!

Επομένως το θαυμαστό γεγονός των τριών κλήσεων για συνέντευξη μετά από πενταετή ανεργία ΔΕΝ αποτελεί τίποτα άλλο από την απάντηση της Δέσποινας μας στην έκκληση της αδελφής μας !!

Και είμαστε υπερβέβαιοι ότι θα υπάρξει και συνέχεια με την σύντομη ευόδωση αυτών των συνεντεύξεων και την επαγγελματική αποκατάσταση της αδελφής μας, για την οποία συν Θεώ ελπίζουμε να σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.