ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΤΗΝ ΚΩ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ !!!


Δεν παύει η Παναγία μας να μας χαρίζει συνεχώς νέα θαυμαστά γεγονότα των Χαιρετισμών Της !!

Ένα ακόμη θαυμαστό συμβάν των Χαιρετισμών που συνέβη σε ένα φαντάρο στην Κω το καλοκαίρι του 2017, πριν τέσσερις δηλαδή μήνες, θα καταθέτουμε στην αγάπη σας !

Το πληροφορηθήκαμε μόλις εχθές το μεσημέρι, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 - μνήμη του Αγίου μας Νεκταρίου, ο οποίος υπεραγαπούσε την Παναγία μας και της έχει συνθέσει τόσο υπέροχους ύμνους – από το στόμα ενός ευσεβέστατου Λευίτη του πατρός Διονυσίου, ο οποίος διακονεί εδώ και λίγο διάστημα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου καθώς και στον Ιερό Ναό των Αγίων και Πανευφήμων Αποστόλων, που βρίσκονται δίπλα-δίπλα σην Αντιμάχεια της Κω !

Η γνωριμία μας με τον πατέρα Διονύσιο ήταν κι αυτή ένα μικρό θαύμα, μιας και μας γνώρισε εντελώς μέσα από το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών στο διαδίκτυο διαβάζοντας για το θαύμα των Χαιρετισμών στην μακαριστή κυρά Μαρία την Προσκυνήτρια, την οποία έτυχε κι ο ίδιος από την πολύ νεαρή του ηλικία να την γνωρίζει προσωπικώς !!

Διαβάζοντας λοιπόν το μεγάλο αυτό θαύμα  των Χαιρετισμών όπου έζησαν μέσα στο αυτοκίνητο τους το χειμώνα του 2009 δύο πνευματικά της παιδιά ο Γιώργος και η σύζυγος του Μαρκέλλα  μεταβαίνοντας με την μακαριστή γιαγια Μαρία  για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ - και το οποίο μπορείτε να το ακούσετε αναλυτικά στο βίντεο από την ομιλία μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στις 3 Νοεμβρίου του 2017 που υπάρχει στο κανάλι μας στο YouTube , αλλά και στην επόμενη μας ανάρτηση στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών -  ο πατέρας Διονύσιος αναγνώρισε αμέσως το ευλαβές ζευγάρι και επικοινώνησε αμέσως μαζί τους μιας και δεν είχε ποτέ ακούσει για το θαύμα αυτό !!

Επειδή μάλιστα γνωρίζει προσωπικά επί πολλά χρόνια το ζευγάρι και θεωρεί αδιαμφισβήτητα αξιόπιστα την μαρτυρία τους αναφέρει πλέον συχνά στα κηρύγματα του το θαύμα αυτών των Χαιρετισμών προτρέποντας τους πιστούς να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!

Επειδή λοιπόν προγραμμάτιζε να μεταβεί στην Κω τέλη Ιουλίου του φετινού καλοκαιριού συναντήθηκε με τον αδελφό μας και βαστάζο Γιώργο, ο οποίος και του έδωσε αρκετά από τα τευχίδια των Χαιρετισμών της Παναγίας μας , που χρόνια τώρα  διανέμει δωρεάν το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών , για να τα μοιράσει ευλογία !!

Στο σημείο αυτό και προτού περάσουμε στην διήγηση του θαύματος των Χαιρετισμών , να αναφέρουμε και για μία δεύτερη “σύμπτωση” που μας ανάφερε !

Το τελευταίο διάστημα και προτού μετατεθεί στην Κω ο πατέρας Διονύσιος υπηρετούσε σε Μητροπολιτικό Ναό της Αττικής έχοντας συνεφημέριο τον αγαπημένο μας πατέρα Νεκτάριο- τον ένθερμο θεοτοκόφιλο και διαπρύσιο θιασώτη των Χαιρετισμών, για τον οποίο έχουμε μιλήσει στις πρώτες μας αναρτήσεις πριν χρόνια, και ο οποίος μας έχει ανέφερει πολλά θαυμαστά γεγονότα που τότε δημοσιεύσαμε - από τον οποίο είχε δει και τα βιβλιαράκια αυτά !!

Αναφέρουμε ΟΛΕΣ αυτές τις “τυχαίες” φαινομενικά συμπτώσεις για να καταδείξουμε τον απερινόητο τρόπο με τον οποίο η Δέσποινα μας φέρνει σταδιακά σε κοινωνία γνωριμίας και συνεργασίας όλους όσους Την αγαπούν και επιθυμούν να διακονήσουν στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών Της !!

Επανερχόμαστε λοιπόν στο θαύμα που μας διηγήθηκε εχθές κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ο πατέρας Διονύσιος !!

Θα χρησιμοποιήσουμε όπως συνηθίζουμε το πρώτο πρόσωπο καταγράφοντας με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια και πιστότητα όσα μας εξιστόρησε !

Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια κατέβηκα και φέτος το καλοκαίρι στην Κω την οποία υπεραγαπώ, λίγους μόλις μήνες πριν οριστικοποιηθεί η μετάθεση μου από την Αθήνα !

Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς ποια Κυριακή ήταν - πάντως εγώ ήμουν φέτος το καλοκαίρι στην Κω από 25 Ιουλίου μέχρι 29 Αυγούστου – λειτουργούσα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Αντιμάχεια, κοντά στο αεροδρόμιο της Κω !

Ο εφημέριος εκεί ήταν στρατιωτικός Ιερέας και συνεπώς οι ευσεβείς φαντάροι από κάθε αντιπροσωπεία στρατευσίμων που μετέβαινε στο νησί έρχονταν να εκκλησιαστούν στο Ναό αυτό τις Κυριακές !!

Μετά από την Θεία Λειτουργία έχοντας πάρει στα χέρια μου ένα από τα τευχίδια των Χαιρετισμών που μου είχε δώσει ο Γιώργος, βγήκα στην Ωραία Πύλη να πω δύο λόγια, ότι με φωτίσει ο καλός μας Θεός ! 

Επειδή ήμουν έντονα επηρεασμένος από το θαύμα των Χαιρετισμών στη γιαγιά Μαρία, το ανέφερα στο κήρυγμα μου προτρέποντας το εκκλησίασμα να ξεκινήσει να διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς ! 

Τους είπα μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό θα τους μοιράσω με το αντίδωρο ως ευλογία αυτά τα βιβλιαράκια, ώστε η κάθε οικογένεια από τους ντόπιους και ο κάθε φαντάρος να έχει από ένα για να τους διαβάζει !

Έτσι κι έγινε ! 

Επειδή δεν είχα πάρα πολλά μαζί μου τα έδινα με φειδώ, έναν σε κάθε οικογένεια και έναν σε κάθε φαντάρο που ερχόταν να πάρει αντίδωρο !

Παρατήρησα ένα νεαρό φαντάρο που είχε μείνει τελευταίος αφήνοντας να περάσουν όλοι οι άλλοι και στο τέλος ήρθε να πάρει το αντίδωρο με το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών !!

Παίρνοντας το στα χέρια του, το φιλάει και μου λέει !!!

Πατέρα μου είμαι συγκλονισμένος  !!

Αισθάνομαι σαν να είναι η ίδια η Παναγιά που μου δίνει αυτούς τους Χαιρετισμούς στα χέρια μου !!

Ακούστε τι συνέβη !!

Προχθές ερχόμενος με το αεροπλάνο στην Κω, είδα μία κυρία που καθόταν στο αμέσως μπροστινό κάθισμα να βγάζει κάποια στιγμή από την τσέπη της ένα βιβλιαράκι να κάνει το Σταυρό της και να ξεκινάει να διαβάζει ! 

Φαντάστηκα ότι κάποιο προσευχητάριο θα ήταν ! 

Παρατήρησα ότι είχε μεγάλα γράμματα χωρίς να μπορέσω ακριβώς να διακρίνω τι ! 

Όταν τα μεγάφωνα μας είπαν να προσδεθούμε για την προσγείωση, το έκλεισε και πριν το ξαναβάλει στην τσέπη της είδα καθαρά ότι ήταν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας ! 

Μου άρεσε πολύ έτσι όπως ήταν το βιβλιαράκι με τα μεγάλα γράμματα και αυτή την μορφή που είχε και σκέφτηκα να την ρωτήσω από που το πήρε να το αγοράσω κι εγώ ! 

Δεν ξέρω .... ντράπηκα λίγο , δίστασα και δεν τη ρώτησα ! 

Αποβιβαστήκαμε και την έχασα !

Και όταν πριν λίγο στο κήρυγμα σας είδα να το κρατάτε στα χέρια σας διαπίστωσα ότι ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ  το ίδιο βιβλιαράκι με αυτό που κράταγε η γυναίκα στο αεροσκάφος ! 

Και όταν μας είπατε ότι θα μας το μοιράσετε στο τέλος έμεινα πραγματικά ενεός ! 

Τι να σας πω... αισθάνομαι ότι είναι σαν να το παίρνω τώρα από τα χέρια Της, τόσο πολύ μου άρεσε και το λαχτάραγα που λες και η ίδια η Δέσποινα μας οικονόμησε να έρθει στα χέρια μου τόσο σύντομα !! "

Και με τα λόγια αυτά ο πατέρας Διονύσιος έκλεισε την διήγηση του για την φαινομενικά τυχαία αυτή σύμπτωση, για το θαυμαστό αυτό συμβάν των Χαιρετισμών !!

Βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά όλες κι όλοι μας ότι τίποτε τυχαίο δεν υπάρχει στον χωροχρόνο του Θεού μας ! 

Γνωρίζουμε καλά ότι η πανσωστική Του Πρόνοια και η πανσοφία Του τα πάντα απεργάζεται για την σωτηρία μας ! 

Και έχουμε καταδείξει σε πάμπολλες από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συσχετισμός μεταξύ μετάνοιας και Χαιρετισμών ! 

Διαβάζοντας καθημερινά ο Χριστιανός τους Χαιρετισμούς της Θεομήτορος και κατά Χάριν και δικής μας Μητέρας δεν μπορεί από το να μεταβάλλει σταδιακά – ή και εντελώς απότομα όπως είδαμε κάποιες φορές -την βιοτή του ευθυγραμμίζοντας την με τις ευαγγελικές επιταγές !

Αυτήν την εσωτερική αλλοίωση που θα μας μεταβάλλει και την δική μας ζωή ευχόμαστε να φέρει ο Κύριος μας και η Παναγία Μητέρα Του δια των Χαιρετισμών Της, στην καθεμία και στον καθένα από εμάς που προσπαθούμε να τηρήσουμε την προτροπή κι επιθυμία της Δέσποινας μας και να διαβάζουμε καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της που τόσο υπεραγαπά !!

Αμήν ! Γένοιτο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.