ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΏΖΟΥΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ !!


Με την Χάρη του Αγίου Θεού και δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρώτη ομιλία των διαχειριστών του Ιστολογίου των Χαιρετισμών στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα, όπου βρίσκεται και η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Σώζουσας !!

Μετά την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνα στην Παναγία την Σώζουσα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος προλόγισε τον ομιλητή μας , ο οποίος αναφέρθηκε στα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών μπροστά σε ένα ευσεβέστατο ακροατήριο !

Η ομιλία αυτή βιντεοσκοπήθηκε και συν Θεώ την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει στο YouTube ώστε να μπορούν, όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν !!

Το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, οι διαχειριστές του, όλες και όλοι εμείς οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι, εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον πατέρα Κύριλλο για την ζεστή του φιλοξενία και τα καλά του λόγια, καθώς επίσης και στον καθένα και την καθεμία που μας τίμησαν με την παρουσία τους !

Κατά την αποφώνηση του ο πατέρας Κύριλλος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη θαύμα των Χαιρετισμών, το οποίο διά πρεσβειών της Παναγίας της Σώζουσας πραγματοποιήθηκε, και το οποίο καταθέτουμε στην αγάπη σας !!

Μία ευσεβέστατη Ενορίτισσα του αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με τον σύζυγο της !! Δεν ήταν μόνο ότι ήταν άθεος και δεν πάταγε στην Εκκλησία, αλλά της δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα όποτε η ίδια τελούσε τα θρησκευτικά της καθήκοντα και εκκλησιαζόταν !

Οι φραστικές του επιθέσεις ήταν καθημερινές και όταν εκείνη επέστρεφε από την Θεία Λειτουργία ή κάποια Ιερή Ακολουθία ήταν ακόμη πιο έντονες !!

Ήταν Παρασκευή των Χαιρετισμών και η καλή Χριστιανή λαχταρούσε να πάει στον Ναό και να εκκλησιαστεί, αλλά πάλι σκεφτόταν την γκρίνια που θα επακολουθούσε !!

Έκανε ωστόσο τον Σταυρό της και ξεκίνησε για τον Ναό !

Εκεί προσευχήθηκε θερμά στην Παναγία την Σώζουσα να δώσει επιτέλους μία λύση σε όλη αυτήν την κατάσταση , και παρακολούθησε την Ακολουθία των Χαιρετισμών !!

Επιστρέφοντας σπίτι βρήκε τον σύζυγο της να την περιμένει !

Και εκεί που ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει για μία ακόμη φορά την λεκτική του επίθεση και την οργή του ακούει ενεή από το στόμα του !!

Είχα τόσα να σου πω αλλά δεν μπορώ !!! Κάτι με κρατάει και δεν θέλω ούτε καν να μιλήσω !!!”

Έκτοτε και με την Χάρη της Παναγίας μας έπαυσαν αυτές οι σφοδρές επιθέσεις που αντιμετώπιζε, και η ευσεβέστατη αυτή Χριστιανή μπορούσε ακώλυτα να εκκλησιάζεται, αφού πλέον η Παναγία η Σώζουσα εκείνη την Παρασκευή των Χαιρετισμών Της έκανε το θαύμα Της !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.