ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΤΗΚΑΝ, ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ !! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Και εκεί που λέμε ότι πάει ...τελείωσαν τα θαύματα, τι άλλο να κοινολογήσουμε στους αδελφούς μας που να μην έχει γραφεί σε βιλία ή δημοσιευτεί στο διαδίκτυο για τους Χαιρετισμούς, έρχεται αίφνης ένα email , μία “τυχαία” συνάντηση με κάποια εν Χριστώ αδελφή ή αδελφό, πιυ μας διηγείται προσωπικά του βιώματα με θαύματα των Χαιρετισμών !!

Την αδελφή μας και βαστάζουσα την Μαρκέλλα ασφαλώς θα την θυμάστε από προηγούμενες αναρτήσεις μας !!

Είχε την ευλογία για δεκαπέντε χρόνια να ζήσει κοντά σε μία αγιασμένη ψυχή – που επιπολεύει πλέον στα ουράνια σκηνώματα – την κυρά Μαρία την Προσκυνήτρια !!

Μιλάμε για την μακαριστή Μαρία Δημητρακάκη, την άοκνη εργάτρια των Χαιρετισμών, την κοσμο-Καλογραία , τον στηριγμό δεκάδων ψυχών που της απόθεταν τα προβλήματα τους και μαζί με το σταύρωμα με τον Σταυρό της, ο οποίος έφερε τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, λάμβαναν πάντα τις πλέον εύθετες συμβουλές !

Έχουμε καταστεί το τελευταίο διάστημα κοινωνοί πολλών θαυμαστών γεγονότων που αφορούν την μακαριστή Μαρία, και τα οποία ΔΕΝ αφορούν μόνο τους Χαιρετισμούς, αλλά και άλλα συμβάντα που αποδεικνύουν ότι τωόντι ήταν σκεύος εκλογής και προικισμένη με διορατικό και προορατικό χάρισμα !!

Και όταν οι μαρτυρίες αυτές έρχονται ΚΑΙ από το στόμα Ιερένω του Υψίστου, που και ως Λειτουργοί αλλά κι ως λαϊκοί την έζησαν για χρόνια, τότε ενέχουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα !!

Ασφαλώς και δεν θα εμπλακούμε στην γεροντολαγνεία ή προφητολαγνεία των πονηρών μας ημερών !!
Ούτε και θα “αγιοποιήσουμε” ψυχές που εργάστηκαν να κρατηθούν στην μακαρία αφάνεια, και προφανώς θα μας επέπλητταν τώρα που δημοσιοποιούμε τις αρετές και τα χαρίσματα τους !!

Απλά θέλουμε να καταθέσουμε μαρτυρία εν Κυρίω, που να πιστοποιεί ότι Χριστός εχθές, και σήμερον και εις τους αιώνας, δηλαδή ότι ακόμη και σήμερα στις χαλεπές μας ημέρες ο Κύριος μας δια της Υπεραγία Θεοτόκου αναδεικνύει Αγίες κι Αγίους, που ζουν δίπλα μας , ανάμεσα μας, απλά να έχουμε τους νοερούς οφθαλμούς της ψυχής μας ανοικτούς, για να τους εντοπίσουμε και να ωφεληθούμε από την παρουσία και την βιοτή τους !!

Προφανώς η αδελφή μας η Μαρκέλλα είχε τους δικούς της οφθαλμούς ορθάνοικτους και έτσι δεν έχανε ευκαιρία να συγχρωτίζεται ήδη από το 1999 με την μακαριστή Μαρία την Προσκυνήτρια, όπως ήθελε να την αποκαλούν !!

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας μπορείτε να διαβάσετε θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς, και συνέβησαν στην Μαρκέλλα όταν η γιαγιά Μαρία απήγγειλε τους Χαιρετισμούς !

Ένα ακόμη θαυμαστό γεγονός που μας διηγήθηκε θα καταθέσουμε στην αγάπη σας σήμερα !!

Ήταν Σεπτέμβρης ή Οκτώβρης του 2004. Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας !!

Στα Σπάτα, στον Χριστό θα βαπτιζόντουσαν σε ομαδική βάπτιση δεκατέσσερα μουσουλμανάκια !!

Μόλις η μακαριστή Μαρία το πληροφορήθηκε ζήτησε από πνευματικά της παιδιά να την μεταφέρουν με το αμάξι τους από το Κελλάκι της στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού στο Γαλάτσι, όπου από δεκαετίες εγκαταβίωνε, στα Σπάτα για να παραστεί στο Μυστήριο αυτής της ομαδικής Βάπτισης, επειδή το θεωρούσε μεγάλη, μέγιστη ευλογία !!

Έτσι και έγινε !! Βρέθηκε το άτομο που την μετέφερε για να παραστεί !!

Μετά όμως το τέλος του Μυστηρίου και της βάπτισης των δεκατεσσάρων μικρών παιδιών, κατεβαίνοντας από τον Ναό, η κυρά Μαρία παραπατάει, σωριάζεται κάτω και υφίσταται πολλαπλά κατάγματα στο πόδι της !!

Δεκατέσσερα κατάγματα μέτρησαν οι γιατροί στο ΚΑΤ όπου και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε !!

Δεκατέσσερα τα μουσουλμανάκια που βαπτίστηκαν , δεκατέσσερα και τα κατάγματα που της επέφερε ο μισόκαλλος εχθρός της σωτηρίας μας !!

Η γιαγιά Μαρία χειρουργήθηκε επιτυχώς, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική και αφού επήλθε η ίαση των καταγμάτων της έπρεπε να μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης για Φυσικοθεραπείες προκειμένου να μπορέσει να ξαναπερπατήσει !

Η μεταφορά της στην ιδιωτική Κλινική θα έπρεπε να γίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, επειδή απαιτούντο τραυματιοφορείς για να μεταφέρουν με ασφάλεια την γιαγιά Μαρία !!

Τα πνευματικά της παιδιά συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και η Μαρκέλλα θα πήγαινε νωρίς το πρωί στο ΚΑΤ για να συνοδεύσει την γιαγιά Μαρία με το αθενοφόρο στην Κυψέλη, στην Κλινική “Άγιος Γεώργιος” όπου και γινόταν η αποθεραπεία και η αποκατάσταση της !!

Έτσι κι έγινε !! Νωρίς το πρωί μετέβη στο ΚΑΤ, πήγε στο Γραφείο Κίνησης για τα διαδικαστικά και εκεί της ανακοίνωσαν ότι επειδή εκείνη την ημέρα υπήρχαν πολλές κλήσεις στο ΕΚΑΒ θα καθυστερούσε πολύ η μεταφορά της γιαγιάς, να υπολόγιζαν αργά το μεσημέρι !

Η Μαρκέλλα δεν είπε τίποτα !! Πήγε στο θάλαμο !! Ετοίμασε την γιαγιά !! Την έβαλαν ο Νοσοκόμος στο καροτσάκι και την μετέφερε στην αίθουσα αναμονής !!

Είχε ήδη ανακοινώσει η Μαρκέλλα στην γιαγιά ότι θα χρειαζόταν να περίμεναν και έξι και επτά ώρες μέχρι να την μεταφέρει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το ΚΑΤ στην Κυψέλη !!

Η γιαγιά Μαρία δεν παραπονέθηκε !!

Απλά έβγαλε το κομποσκοίνι της , έκανε το Σταυρό της και ξεκίνησε να απαγγέλει χαμηλόφωνα τους Χαιρετισμούς !!!

Η Μαρκέλλα κάθισε δίπλα της ακούγοντας την και σιγοψιθυρίζοντας και αυτή μαζί με την γιαγιά Μαρία τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!

Ε λοιπόν.... αδελφέ μου ” μας είπε πριν λίγες ημέρες που την συναντήσαμε στο μαγαζί της στην Πλατεία Αττικής για να της δώσουμε τα δωρεάν τευχίδια των Χαιρετισμών που μοιράζει “δεν θα είχε τελειώσει η γιαγιά την πρώτη απαγγελία των Χαιρετισμών , δηλαδή σε λιγότερο από δέκα λεπτά από την ώρα που την μετέφεραν στην αίθουσα αναμονής και ξεκίνησε να τους λέει, και ξαφνικά ακούμε από τα μεγάφωνα....η κα Δημητρακάκη να μεταβεί στην έξοδο !! Είχε αδελφέ μου βρεθεί ασθενοφόρο που θα την μετέφερε στην Κυψέλη !! Ενώ μας είχαν προετοιμάσει για πολύωρη αναμονή, και εμάς αλλά και άλλους που περίμεναν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ , βρέθηκε από το πουθενά , σε λιγότερο από δέκα λεπτά ασθενοφόρο !! Την ώρα που η γιαγιά απήγγειλε τους Χαιρετισμούς !! Ε.... δεν είναι θαύμα αυτό ?? ”

Ο Νοσοκόμος την μετάφερε στην έξοδο, οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ την επιβίβασαν στο ασθενοφόρο !!

Και φυσικά σε όλη την διαδρομή η γιαγιά Μαρία με σκυμμένο το κεφαλάκι της έλεγε τους Χαιρετισμούς !!

Έφτασαν στην Κυψέλη έξω από την Κλινική και για να μην ταλαιπωρήσουν με το καροτσάκι , μετέφεραν οι τραυματιοφορείς με τα χέρια την γιαγιά Μαρία πάνω στην καρέκλα που την είχαν καθίσει στο ασθενοφόρο !!

´Όταν πήγε μετά η Μαρκέλλα να τους βάλει στο χέρι ένα φιλοδώρημα για έναν καφέ, εμφατικά το αρνήθηκαν !!

Μα τι λέτε τώρα !! Εμείς αισθανθήκαμε ότι μεταφέρουμε Αγία με το ασθενοφόρο και με τα χέρια μας !! Ούτε που να το συζητάτε !!
Εμείς σας ευχαριστούμε για την ευλογία !! Τη ευχή της γιαγιάς να έχουμε !!!”

Εκεί στην Κλινική βρέθηκε ένας ευσεβής Φυσικοθεραπευτής που ανέλαβε την γιαγιά !! Και σύντομα, πολύ πιο σύντομα απ ότι περίμενε και ο ίδιος, η γιαγιά Μαρία περπάτησε μόνη της ξανά και έφυγε όρθια και περπατώντας από την Κλινική !!
Αυτά είναι αδελφέ μου τα θαυμάσια και η δύναμη των Χαιρετισμών της Παναγίας μας ” μας είπε τελειώνοντας την αφήγηση της η αδελφή μας και βαστάζουσα Μαρκέλλα “ και η γιαγιά μας την ήξερε καλά την Χάρη και την δύναμη τους ! Για αυτό και οποτεδήποτε είχε κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα πάντα τους Χαιρετισμούς έλεγε και η Παναγία έδινε αμέσως την λύση !!”

Αυτήν την δύναμη και την Χάρη των Χαιρετισμών ευχόμαστε να αισθανθείτε και εσείς, οι ευλαβείς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών, διαβάζοντας καθημερινά – το κατά δύναμιν – τους Χαιρετισμούς της Μάνας και Δέσποινας μας, όχι προφανώς για να βιώσετε κάποιο θαύμα, αλλά από αγάπη για τις άπειρες αφανείς ευεργεσίες που επαδαψιλεύει η Παναγία μας καθημερινά σε όλο τον κόσμο !!

Αμήν ! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.