ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΠΕΤΣΙΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕ ΑΔΙΑΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ !!


 Image result for ιωακειμ σπετσιερης

Για τον μακαριστό Γέροντα Ιωακείμ Σπετσιέρη τον Νεοσκητιώτη (+1943) έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενη μας ανάρτηση, μιας και ο ενάρετος Γέροντας ήταν άκρα θεοτοκόφιλος και άοκνος εργάτης της συνεχούς απαγγελίας των Χαιρετισμών !
Είχαμε συγκεκριμένα αναφέρει ότι τόσο πολύ αγαπούσε τους Χαιρετισμούς που ακόμη και στον ύπνο του τους έλεγε, όπως αναφέρει στο βιογραφικό σημείωμα για τον Γέροντα Ιωακείμ η Συνοδεία του Αρχιμ. Σπυρίδωνος Ξένου στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους !
Είχε μάλιστα πει τον Σεπτέμβριο του 1943 στον υποτακτικό του π. Θεοφύλακτο, ότι θα φύγει σύντομα επειδή είδε τον εαυτό του στον ύπνο του να λέει τους Χαιρετισμούς, όπως κι έγινε !
Στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών έχουμε αναφέρει και άλλες περιπτώσεις όπου η Παναγία μας ειδοποιεί πολλές φορές όσους καθημερινά έλεγαν τους Χαιρετισμούς του για την έξοδο τους από την ζωή αυτή, ώστε να προετοιμαστούν με την Ιερά Εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση Της στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη, ότι δηλαδή θα προστατεύει από κάθε κακό αυτόν που λέει καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της, και μάλιστα ότι θα τον υπερασπίσει και ενώπιον του Υιού Της την ώρα της εξόδου της ψυχής του !
Η μεγάλη αγάπη του μακαριστού Γέροντα Ιωακεί Σπετσιέρη για τους Χαιρετισμούς ίσως να οφείλεται σε ένα όραμα που είχε δει και το οποίο καταγράφεται στο βιβλιαράκι που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκοου στην Μάνδρα Αττικής και το οποίο με μικρή παράφραση – χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το νόημα – το παραθέτουμε στην αγάπη σας !
Ο Γέροντας Ιωακείμ ήταν ε φύσεως φιλάσθενος ! Ανεβαίνοντας στο Άγιο Όρος και εξαιτίας της αυταπάρνησης του, της εξαντλητικής νηστείας και της συνεχούς αγρυπνίας, η υγεία του κλονίστηκε ανεπανόρθωτα σε σημείο που να δυσκολεύεται να εκπληρώνει τα μοναχικά του καθήκοντα !
Αυτό τον έριξε σε λογισμούς απόγνωσης !
Μία μέρα καθώς ήταν καταβεβλημένος σωματικά και καταρρακωμένος ψυχικά παρακάλεσε από τα βάθη της καρδιάς του την Έφορο του Αγίου Όρους, την “Παναγούλα του ” ή “Παναγίτσα του” όπως με παρρησία κι αγάπη αποκαλούσε την Υπεραγία Θεοτόκο να τον λυπηθεί και να τον λυτρώσει από την ψυχική και σωματική του αδυναμία, παίρνοντας τον κοντά Της !!
Ξαφνικά και ενώ ήταν ξύπνιος κι υποβασταζόταν στον τοίχο, είδε το δωμάτιο να πλημμυρίζει με ένα υπερκόσμιο, ουράνιο φως και μέσα από αυτό διέκρινε ολοκάθαρα την Παναγία μας, περιβεβλημένη με βασιλικά, αστραφτερά διαδήματα !!
Αίφνης αισθάνεται κάτι να τον αρπάζει, να τον σηκώνει ψηλά στον αέρα, δίπλα στην Παναγία , και εκεί αιωρούμενος έσκυψε και είδε το σώμα του κάτω στο πάτωμα σε ύπτια θέση !!
Ξαφνικά βλέπει να ξεπροβάλλουν από το στόμα του δύο ξιφοειδή φύλλα κρίνων και πάνω στο καθένα από αυτά να είναι γραμμένα με ολόχρυσα γράμματα “ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ “
Βλέπεις αυτούς τους δύο κρίνους ...” του είπε στοργικά η Παναγία μας “ ο ένας του σώματος και ο άλλος της ψυχής ! Και όποιος έχει την ελπίδα του στηριγμένη σε εμένα δεν έχει να φοβάται τίποτα ούτε στην παρούσα ζωή, ούτε στην αιώνια ζωή !!!”
Και με αυτά τα λόγια της Θεοτόκου έπαυσαν η τρικυμία των λογισμών που τον ταλάνιζε, ένοιωσε να γεμίζει από ουράνια χαρά, ενώ σύντομα σταμάτησαν οι αιμοπτύσεις και οι αφόρητοι πόνοι στο στήθος και σε όλο του το σώμα, ανέλαβε δυνάμεις και μπορούσε πλέον να εκπληρώνει τα μοναχικά του καθήκοντα !!
Είναι καταφανές αδελφοί μου ότι επειδή ο μακαριστός Γέροντας Ιωακείμ Σπετσιέρης χαιρέτιζε συνεχώς την Δέσποινα μας καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της αξιώθηκε αυτού του οράματος και μαζί με αυτό και της ψυχικής αλλά και σωματικής θεραπείας του !!
Θέλουμε στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο κρίνος ως λουλούδι που σχετίζεται με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου δεν έχει βιβλικό έρεισμα , αλλά αποτελεί μια λαϊκή δοξασία προφανώς με επιρροή από τις δυτικές Εικόνες που παρίσταναν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατά κρίνο, αντί του ραβδιού με το οποίο απεικαζόταν στις Ορθόδοξες Εικόνες !
Για αυτό θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλη μας ανάρτηση !
Από την σημερινή μας ανάρτηση ας κρατήσουμε όλοι μας στο μυαλό και την καρδιά μας την υπόσχεση αυτή της Μάνας μας, δηλαδή ότι αν έχουμε στερρά κάθε ελπίδα μας σε Αυτήν , δεν θα διαψευστούμε , ούτε και θα καταισχυνθούμε και εν τω νυν αλά πρωτίστως εν τω μέλλοντι αιώνι !!
Αμήν !! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.