ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ !!!!


Δεν σταματάνε αδελφοί μου τα θαύματα, τα θαυμάσια των Χαιρετισμών της Παναγίας μας!!!

Μόλις πριν λίγη ώρα μια πνευματική μας αδελφή στο Facebook μας έστειλε έναν σύνδεσμο από το ορθόδοξο Ιστολόγιο “Άπαντα Ορθοδοξίας” το οποίο σε χθεσινή του ανάρτηση της Παρασκευής 6ης Οκτωβρίου 2017 δημοσιεύει μια ΕΠΩΝΥΜΗ επιστολή αδελφού μας από την Μεσσηνία, όπου αναφέρει την θαυματουργική του διάσωση από επερχόμενο και σίγουρα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που αποσοβήθηκε από την Χάρη των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, όπως ο ίδιος ο αδελφός μας ομολογεί !!

Παραθέτουμε στην αγάπη σας αυτούσιο το κείμενο της επιστολής

Ευλογείτε Πάτερ

     Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας αναφέρω το συγκλονιστικό και πραγματικό γεγονός που βίωσα σήμερα το πρωί. Βρίσκομαι στο χωριό Φαλάνθη Νομού Μεσσηνίας, στην γενέτειρά μου και προσέχω την υπερήλικη μητέρα μου ετών 93 η οποία μένει μόνιμα εδώ με τον μικρότερο αδελφό μου. Στις 11 η ώρα το πρωί παίρνω το αυτοκίνητο του αδελφού μου, ένα αγροτικό, φορτώνω κενά πλαστικά μπουκάλια και  πηγαίνω να τα γεμίσω νερό από μια πηγή που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

 Όταν φθάνω δίπλα στη πηγή και ενώ θα έπρεπε κανονικά να προχωρήσω να περάσω το μικρό γεφύρι με μηδενική ορατότητα λόγω στροφής και δένδρων για να διανύσω μια απόσταση γύρω στα εκατό μέτρα όπου είναι ένα πλάτωμα για να πάρω στροφή και να σταθμεύσω το αυτοκίνητο δίπλα στη πηγή αλλά με το μπροστινό μέρος μπροστά με κατεύθυνση το χωριό λόγω επιστροφής μου ξαφνικά σταματάω το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και κάνω την σκέψη μήπως ήταν προτιμότερο  να μην διανύσω αυτή την μικρή απόσταση των εκατό μέτρων αλλά να περάσω σε ένα μικρό χωματόδρομο δίπλα στην πηγή  και απέναντί μου. Αυτό το σταμάτημα του αυτοκινήτου ή μάλλον η άνωθεν εντολή που πήρα να σταματήσω το αυτοκίνητο με έσωσε γιατί δεν θα είχαν περάσει ένα ή δύο δευτερόλεπτα όταν βλέπω μπροστά μου να εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά να διασχίζει αυτό το μικρό γεφυράκι με μεγάλη ταχύτητα και όχι μόνο να τρέχει στην δική μου λωρίδα και να με αποφεύγει την τελευταία στιγμή στρίβοντας ο οδηγός του το τιμόνι προς τα δεξιά στην δική του λωρίδα. 


Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε εάν είχα συνεχίσει την πορεία μου όπως και έπρεπε να γίνει γιατί η άλλη σκέψη να περάσω απέναντι στον μικρό χωματόδρομο και να κάνω όπισθεν για να γυρίσω την κατεύθυνση του δεν ήταν πραγματοποιήσιμη, θα γινότανε το μοιραίο τρακάρισμα με όλες τις συνέπειες. Εδώ βοήθησε η Παναγία μας ο Τριαδικός Θεός να μην συμβεί το μοιραίο και να μου ξαναδώσουν την ευκαιρία να ξανά επισκεφτώ το Άγιο όρος στην προγραμματισμένη επίσκεψή μου στις 13 του Οκτωβρίου και κάτι ακόμα συνηθίζω τα τελευταία χρόνια κάθε πρωί να διαβάζω την πρωινή προσευχή καθώς και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας από ένα μικρό προσευχητάρι όπως το έκανα και σήμερα λίγο πριν να πάω να φέρω νερό και πιστεύω ότι η Παναγία μας μου έδωσε την ευκαιρία και με κάλεσε να ξανά επισκεφτώ το Περιβόλι της γι αυτό με  βοήθησε να αποφύγω τον αναπόφευκτο κίνδυνο.
          

  Καλή αντάμωση Πάτερ μου εφόσον ο Τριαδικός Θεός και η Παναγία μας μου το επιτρέψει τον προσεχή Οκτώβριο.

Βέβαια συμφωνώ Πάτερ μου να περαστεί στην σχετική ανακοίνωσή σας για να επιβεβαιωθεί και από εμένα τον αμαρτωλό η ζωντανή παρουσία της Παναγίας μας που μου έσωσε για άλλη μια φορά την ζωή και να εδραιώσει την Πίστη των Χριστιανών αλλά και να προβληματίσει τουλάχιστον τους άθρησκους και δη τους ηγέτες ότι στα σημερινά αδιέξοδα που μας οδήγησαν  η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή στις αξίες μας, παραμερίζοντας την ύλη, και η έμπρακτη Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και στην Μητέρα όλων μας την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.

                   

      Θεόδωρος  Φωτίου Κυριακόπουλος

Ας γίνουμε κουραστικοί αδελφοί μας, επαναλαμβάνοντας το για πολλοστή φορά !!

Είναι ο Τριαδικός μας Θεός, Αυτός που επιτελεί τα θαύματα, πάντοτε δια πρεσβειών της ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας , και πολλές φορές δια πρεσβειών των Αγίων Του, που έχουν λάβει από τον Τριαδικό μας Θεό ειδικό χάρισμα ανά περίσταση !!

Και λέμε πάντοτε , όχι τυχαία, αλλά σύμφωνα με του; Αγιους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , οι οποίοι διαρρήδην τονίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει χάρισμα του Θεού εις τον άνθρωπο που να μην δίδεται δια μέσου της Υπεραγίας Θεοτόκου !!!

Και από τις απειράριθμες μαρτυρίες που έχουμε καταθέσει σε αυτό το Ιστολόγιο, αναδιφώντας σε Γεροντικά, Συναξάρια, Θεομητορικά θαύματα, ΔΕΝ υπάρχει άλλη προσευχή, άλλος Ύμνος, άλλη Ιερή Ακολουθία που να ελκύει ΤΟΣΟ πολύ την Χάρη της Παναγίας μας, όσο οι Χαιρετισμοί !!!

Εξάλλου είναι η Ίδια ή Θεοτόκος μας, η Οποία πρώτα εις τον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη, και κατόπιν εμφανισθείσα και σε άλλους Οσίους, τόνισε, ότι τόσο πολύ ευαρεστείτε από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανάγνωση των Χαιρετισμών Της, ώστε να προστατεύει από κάθε κακό κάθε Χριστιανό που επιμένει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τους ανάγνωση – όσες φορές και πάντα το κατά δύναμιν αξιώνεται κανείς να τους απαγγείλει- και πρωτίστως να τον υπερασπιστεί ενώπιον του θρόνου του Υιού και Θεού Της εν ημέρα Κρίσεως !!

Και βλέπουμε αδελφοί μου πόσο ΑΨΕΥΣΤΗ είναι η Παναγία μας και πόσο τηρεί εις τους αιώνας τους άπαντας την υπόσχεση Της αυτή σε όσους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διαβάζουν τους Χαιρετισμούς Της, ώστε και τον αδελφό μας Θεόδωρο έσωσε εχθές από μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση, που Κύριος οίδε, τι ολέθριες συνέπειες θα είχε !

Ευχόμενοι ΟΛΟΙ εσείς οι ευλαβείς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών να έχετε δαψιλώς την Χάρη και την Προστασία Της κάθε ημέρα της ζωής σας, σας προτρέπουμε εν Κυρίω – και ΠΑΝΤΑ με την ευχή κι ευλογία του Πνευματικού σας – να επιδοθείτε στην όμορφη άσκηση της καθημερινής εξύμνησης της Παναγίας μας με την απαγγελία των Χαιρετισμών Της, καθιστώντας ταυτόχρονα και τους οικείους, συγγενείς και φίλους σας, κοινωνούς της εξαιρετικής προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών !!

Αμήν ! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.