ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

ΣΩΠΑΣΕ ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ..... ΕΙΠΕ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!


Όπως σας υποσχεθήκαμε ερχόμαστε σήμερα με μία ακόμη ανάρτηση που αφορά ένα δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών που ακούσαμε με τα αυτιά μας εχθές Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο μαγαζί της βαστάζουσας μας !

Όπως σας είπαμε όταν πήγαμε με τον αδελφό μας βαστάζο να της αφήσουμε τις αφίσες για την εκδήλωση την βρήκαμε να συνομιλεί με δύο κυρίες !

Να εδώ είναι οι αδελφοί που μας φέρνουν τα τευχίδια των Χαιρετισμών και γράφουν στο ιντερνετ για τα θαύματα των Χαιρετισμών !!” είπε η βαστάζουσα μας στις δύο κυρίες !!

Τότε η μία από αυτές, η κα Αλεξάνδρα συνταξιούχος δασκάλα γεμάτη εκπληξη μας είπε !!

Γράφετε για θαύματα στο ιντερνετ ! Ε , τότε να σας πω κι εγώ κάποια θαύματα που έζησα ! Τα δύο έχουν να κάνουν με τον Αρχάγγελο μου, τον ταξιάρχη μου, τον Μιχαήλ , στον οποίο οφείλω και την γέννηση της κόρης μου ! Και το τρίτο αφορά την εμφάνιση της Παναγίας μας αφού διάβασα τους Χαιρετισμούς !!!”

Και μίλησε αδελφοί μου με τόση φυσικότητα λες και ήταν αυτά τα θαύματα κάτι το συνηθισμένο και καθημερινό ! Φυσικά και δεν το έκανε υποτιμώντας την αξία των θαυμάτων, αλλά ήταν τόσο ζωντανή η πίστη της, τόσο ζώσα η Ορθοδοξία της, τέτοια η αγαπητική σχέση της με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ και την Παναγία μας , που θεωρούσε όλα αυτά τα θαυμάσια που η ίδια αξιώθηκε να βιώσει σαν κάτι το συνηθισμένο !

Κύριος οίδε την αγάπη και τιμή που τρέφουμε προσωπικά στον Αρχάγγελο Του ! Στον ωκύποδο Ταξιάρχη Μιχαήλ, στον Αρχιστράτηγο Του ! Σ αυτόν που αναφωνώντας το “Στώμεν καλώς..” ανέκοψε την πορεία των Αγγέλων που παρασυρμένοι ακολουθούσαν τον Εωσφόρο στην πτώση του !

Αλλά είπαμε... Το Ιστολόγιο αυτό είναι των Χαιρετισμών της Κυράς των Αγγέλων και θα ζητήσουμε συγνώμη από τον Αρχιστράτηγο και από εσάς που θα κοινολογήσουμε τα δύο συγκλονιστικά θαύματα του, και θα περιοριστούμε μόνο σ αυτό των Χαιρετισμών !

Αφού λοιπόν μας άφησε ενεούς με την ταχινή αντίληψη και την υπέρμετρη Χάρη του Ταξιάρχη Μιχαήλ, μας είπε και το συγκλονιστικό θαύμα με τους Χαιρετισμούς !

Εγώ ποτέ δεν έχω αμελήσει από την νεαρή μου ηλικία να κάνω το βράδυ το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς ! Μάλιστα όταν ήρθαν στα χέρια μου και οκτώ αγιορείτικες προσευχές προς την Παναγία μας πάντοτε λέω κι αυτές κάθε βράδυ !!”

Θα ήταν μόνο μερικές μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου μου ! Ήμασταν μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια, αποκτήσαμε σε μεγάλη ηλικία την κόρη μας και γενικά ήμασταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι !
Όταν λοιπόν τον έχασα ήμουν απαρηγόρητη ! Είχα χάσει τον άντρα μου, την συντροφιά μου, τον άνθρωπο μου ! Έκλαιγα πολύ, πάρα πολύ, συνέχεια έκλαιγα !”

Εκείνο το βράδυ με δάκρυα στα μάτια διάβασα το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς και ενώ είχα ξεσπάσει σε ένα όλο παράπονο κλάμα...ξαφνικά αισθάνομαι να με πιάνουν από τους ώμους δύο χέρια, να με σφίγγουν με αγάπη και ακούω μια φωνή...αχ μία τόσο γλυκιά φωνή όλο στοργή να μου λέει....Σώπασε, μην κλαις κόρη μου , εγώ είμαι εδώ !!!”
Το κατάλαβα αμέσως ότι αυτή ήταν η Παναγιά μας ! Σταμάτησα αμέσως να κλαίω, και γέμισα από μία ουράνια ευφροσύνη, από τόση χαρά που κι εγώ δεν μπορούσα να το εξηγήσω το πως, ενώ πριν δύο λεπτά σφάδαζα στο κλάμα, τώρα καθόμουν όχι απλά γαλήνια αλλά χαρούμενη, τόσο χαρούμενη !!!”

Και εμείς αγαπητοί μας αδελφοί δοξάσαμε τον εν Τριάδι Θεό μας και μέσα μας υμνολογήσαμε την Παναγία Μητέρα μας, που βρίσκεται συνεχώς κοντά μας, και ιδιαίτερα στις ώρες της θλίψης και της στεναχώριας μας ! Αστραπιαία το μυαλό μας πήγε στην αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, που μόνη διασώθηκε από την πτώση του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου, όταν διηγήθηκε ότι όχι μόνο η Θεοτόκος ξερίζωσε το κάθισμα και την ακούμπησε με ασφάλεια στο έδαφος και με γυρισμένη την πλάτη από τις σωρούς των νεκρών και τα συντρίμμια, αλλά έμεινε μαζί της σαν στοργική μητέρα παρηγορώντας την, μέχρι να μεταβεί εκεί ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος και ομολόγησε ότι αισθάνθηκε κάτι το υπερκόσμιο στην ατμόσφαιρα !!

Βλέπουμε αδελφοί μου κάθε μέρα θαύματα που επιβεβαιώνουν την υπόσχεση που έδωσε η Θεοτόκος μας πρώτα στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη και μετά και ε άλλους Οσίους, δηλαδή ότι θα προστατεύει κάθε ημέρα όσους την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς Της που τόσο υπεραγαπά !

Όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της συνταξιούχου δασκάλας της κας Αλεξάνδρας, η οποία ασφαλώς και δεν χρειάστηκε να το ακούσει αυτό από το Ιστολόγιο των χαιρετισμών, αλλά το βίωσε η ίδια, μιας και από νεαρή κοπέλα η ανάγνωσή των Χαιρετισμών μετά από το Απόδειπνο ήταν μία αυτονόητη για αυτήν καθημερινή πρακτική και συνήθεια !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.