ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!! ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!


Κάθε μέρα που μας αξιώνει ο Θεός μας να ζούμε είναι ένα θαύμα !!
Και κάθε μέρα που μας αξιώνει η Μάνα μας να γνωρίζουμε τα παιδιά Της, μας φανερώνονται ΝΕΑ μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών Της !!
Επειδή σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες από τρεις διαφορετικές ευλογημένες ψυχές ακούσαμε ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ θαύματα των Χαιρετισμών και βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι, μέσα στο Σταθμό του Μετρό ΑΤΤΙΚΗ ένα ΤΕΤΑΡΤΟ, ας μας συγχωρήσετε την συγκινησιακή μας φόρτιση !!
Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά !
Όπως θα είδατε στην τελευταία μας ανάρτηση θα ομιλήσουμε συν Θεώ την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού για τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Θα θέλαμε να σημειώσουμε εδώ ότι ΔΕΝ επιδιώξαμε αυτήν την ομιλία, όπως και ΔΕΝ επιδιώκουμε οιαδήποτε προβολή μας, αλλά απλά ανταποκριθήκαμε στην ευγενική πρόσκληση του θεοτοκόφιλου Προισταμένου του Ιερού Ναού , του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κου Κυρίλλου Κεφαλοπούλου.
Επειδή προσωπικά ΔΕΝ πιστεύουμε στην τύχη, θεωρούμε ότι οτιδήποτε μας συμβαίνει εντάσσεται στο Πανάγιο Θελημα του Θεού μας !
Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ομιλία θα έχει την ευλογία της Παναγίας μας αφού για τα θαύματα που επιτελούνται δια των Χαιρετισμών Της θα μιλήσουμε !
Αφού λοιπόν ορίστηκε η ημερομηνία και αφού ζητήσαμε και λάβαμε από τον π. Κύριλλο το κείμενο για την αφίσα που του προτείναμε να ετοιμάσουμε, κατεβήκαμε σήμερα πρωί στο Κέντρο της Αθήνας , σε κεντρικό φωτοτυπείο στη Σόλωνος να φωτοτυπήσουμε τις έγχρωμες αφίσες και κάποιες μικρότερες ασπρόμαυρες για να τις πάρουν οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι, που κατοικούν στην Αθήνα, για να καλέσουν γνωστούς και φίλους στην εκδήλωση αυτή.
Γύρω στις 11 συναντηθήκαμε με έναν από τους πιο δραστήριους αδελφούς μας βαστάζους σε θρησκευτικό βιβλιοπωλείο του δώσαμε αυτές τις φωτοτυπίες και ενώ είχαμε προγραμματίσει να επιστρέψουμε οίκαδε, μας πρότεινε να τον συνοδεύσουμε κοντά στο Σταθμό Αττική σε μία άλλη βαστάζουσα μας, η οποία μάλιστα μας είχε διηγηθεί το μεγάλο θαύμα με την μακαριστή κοσμοκαλόγρια Μαρία που είχαμε αναρτήσει, αυτό το θαύμα στο οποίο ενόσω η μακαριστή Μαρία έλεγε μέσα στο αμάξι τους Χαιρετισμούς καθ οδόν προν τον Όσιο Δαβιδ Ευβοίας, το αμάξι που οδηγούσε ο σύζυγος της βαστάζουσας μας γέμισε στην αρχή με ευωδία και κατόπιν με καπνό ωσάν από θυμίαμα , ώστε χειμωνιάτικα να ανοίξουν τα παράθυρα και να βγαίνουν απ έξω τολύπες καπνού !!
Πήγαμε λοιπόν με τον αδελφό μας στο κατάστημα της, της δώσαμε τις αφίσες να τις προωθήσει και στους άλλους βαστάζους.
Ήταν μαζί της και μία συνταξιούχος δασκάλα που αφού πληροφορήθηκε για την εκδήλωση και έμαθε ότι είμαστε οι διαχειριστές του Ιστολογίου των Χαιρετισμών μας διηγήθηκε δύο ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ θαύματα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και με απόλυτη φυσικότητα ένα ακόμη ΜΕΓΑΛΟ θαύμα που σχετίζεται με τους Χαιρετισμούς, που θα σας το διηγηθούμε σε αμέσως επόμενη ανάρτηση !!
Προτού όμως μας μιλήσει η δασκάλα για τα θαύματα αυτά μας είπε με παράπονο η βαστάζουσα μας !!
Καλά !! Ξεχάσατε να βάλετε το άλλο θαύμα των Χαιρετισμών με την μακαριστή Μαρία Δημητρακάκη !!”
Ποιο θαύμα ; “, ρωτήσαμε όλο απορία “..δεν μας έχεις πει άλλο θαύμα με την κυρά Μαρία !!”
Μα καλά δεν στο είπα την περασμένη φορά που είχες έρθει εδώ και σου είπα αυτό που έγινε μέσα στο αμάξι μας όση ώρα έλεγε η κυρά Μαρία τους Χαιρετισμούς ;;”
Ειλικρινά και να έχεις πει, δεν το θυμάμαι καθόλου !! Σε παρακαλώ πες το μας , να το ακούσουμε ολοι !!”
Και τότε ξεκίνησε η καλή μας αδελφή !!
Σου είχα πει ότι η μακαριστή Μαρία έμενε σε ένα κελί που της είχαν παραχωρήσει στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού στο Γαλάτσι η Αγία Ηγουμένη και οι αδελφές !! Εκεί ζούσε ως καλόγρια, κι ας μην είχε φορέσει τα ράσα, κάνοντας μέχρι τα τέλη της ζωής της υπακοή στην τελευταία επιθυμία της μάνας της, που δεν ήθελε με τίποτα να την δει μοναχή !!
Ωστόσο ζούσε όχι απλά ως μοναχή, αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής της ως έγκλειστη στο κελάκι της ! Έβγαινε μόνο για τις Ακολουθίες και μετά γρήγορα πίσω ! Όταν ήταν μέσα στο κελί της ποτέ δεν κλείδωνε ! Κι ας είναι η μάντρα της Μονής χαμηλή ! Κι ας είναι το κελάκι προσβάσιμο από παντού και έκθετο σε κάθε κίνδυνο ! Η Μαρία ποτέ δεν κλείδωνε ! Μόνο την Κυριακή που αξημέρωτα σηκωνόταν για να κάνουν το Μεσονυκτικό και τον Όρθρο, και επειδή μέχρι να τελειώσει η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία έπαιρνε ώρα, και επειδή ερχόντουσαν πολλοί ξένοι επισκέπτες, μόνο τότε το κλείδωνε !
Και όταν τελείωνε η Θεία Λειτουργία την περίμενε έξω κοντά στον πλάτανο στα παγκάκια, κόσμος, πολύς κόσμος να πάρουν την ευχή της, να τους σταυρώσει με τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο, να αποθέσουν σε αυτήν τους πόνους και τις στεναχώριες τους , να ακούσουν τις πολύτιμες και θεόπνευστες συμβουλές της και να φύγουν !
Εκείνη λοιπόν την Κυριακή είχαμε πάει κι εμείς !
Οπότε αυτό που σου λέω έγινε μπροστά στα μάτια μου !
Τελείωσε η Θεία Λειτουργία !
Η κυρα Μαρία πήρε τον δρόμο από το Καθολικό για το κελάκι της, όλοι μας την περιμέναμε με λαχτάρα, έρχεται, βγάζει το κλειδί, το βάζει στην κλειδαριά , πάει να το γυρίσει και .... σπάει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά !!
Πήγαμε να σκάσουμε από την στεναχώρια μας !
Δεν θα μπορούσαμε να μπούμε να της μιλήσουμε , να μας σταυρώσει, να της εμπιστευτούμε τον πόνο μας !
Η κυρά Μαρία ατάραχη !
Δεν έκανε την παραμικρή αντίδραση !
Κατευθύνθηκε προς το παγκάκι απέναντι από το Κελί της, της έκαναν οι αδελφοί χώρο, έκατσε ήρεμα, έβγαλε από την τσέπη της το κομποσκοινάκι της, έσκυψε το κεφαλάκι της και άρχισε να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ! Όχι από μέσα της ψιθυριστά ! Καθαρά τους έλεγε ! Ήρεμα, αργά με σταθερή φωνή, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι σταματήσαμε να μιλάμε και την ακούγαμε !
Κάποιοι πιο βιαστικοί αφού είδαν ότι μάλλον δεν θα ανοίξει η πόρτα, σηκώθηκαν κι έφυγαν !
Εμείς μείναμε και βλέπαμε την γεροντισσόύλα μας ατάραχη να λέει τους Χαιρετισμούς !
Μία φορά ! Δύο φορές ! Τρεις φορές !
Συνέχεια ! Όπως και εκείνη την Παρασκευή βράδυ που την είχαμε πάρει με το αμάξι μας από το Μοναστηράκι της για να πάμε όλοι μαζί στην Μονή του Οσίου Δαβίδ !
Το χε συνήθεια η γερόντισσα !
Για όποιο πρόβλημα είχε ! Για οτιδήποτε της συνέβαινε, για τα πάντα η καταφυγή και η βοήθεια της ήταν οι Χαιρετισμοί !
Θα χε περάσει κανά μισάωρο, τρία τέταρτα, οι περισσότεροι είχαν φύγει, εμείς καθόμασταν και περιμέναμε ! Λες και το ξέραμε ότι κάτι θα συμβεί !
Αίφνης έρχεται προς το μέρος μας ένας νεαρός !
Δεν τον είχαμε ξαναδεί !
Καλημέρα σας ! Συγχωρέστε με ! Δεν έχω ξανάρθει εδώ στην περιοχή σας ! Είδα το Μοναστηράκι ! Ποιο είναι ; “
Του Προφήτη Ηλία ! “
Εσείς από που είστε !”
Δεν είμαι από την περιοχή σας ! Για βόλτα είχα βγει με το αμάξι , έκοψα ένα δρόμο και ανηφόρισα προς τα εδώ ! Λόγω της δουλειάς μου με έχουν καλέσει κάποιες φορές και από το Γαλάτσι να έρθω να τους ανοίξω, αλλά το Μοναστηράκι αυτό δεν το γνώριζα !!”
Να τους ανοίξετε είπατε ;”
Μάλιστα ! Είμαι κλειδαράς, έχω το μαγαζί μου στον τηλεφωνικό κατάλογο για 24ωρη εξυπηρέτηση και πάω συχνά σε διάφορες περιοχές ! Αλλά αυτό το Μοναστηράκι δεν το είχα ξαναδεί !!”
Μείναμε αδελφέ μου στην κυριολεξία ενεοί ! Η Παναγιά σε έστειλε του λέμε και σχεδόν σηκωτό τον πήγαμε στην γεροντισσούλα μας που ατάραχη συνέχιζε να λέει τους Χαιρετισμούς !!”
Ε.... το παλικάρι πήγε στο αμάξι του, έφερε τα εργαλεία του, και σε λίγο άνοιξε την πόρτα ! Θα ερχόταν της είπε την επόμενη μέρα να της βάλει καινούργια κλειδαριά, αλλά η ουσία είναι ότι άνοιξε την πόρτα και μπήκαμε μέσα ! Και μας σταύρωσε η γερόντισσα μας ! “
Πες μου τώρα αδελφέ, αν αυτό δεν είναι θαύμα των Χαιρετισμών !!!”
Ομολογουμένως αδελφοί μου το να εμφανιστεί Κυριακή μεσημέρι από το πουθενά κλειδαράς σε ένα μικρό Μοναστηράκι πάνω στο Γαλάτσι , που δεν ήξερε καν την ύπαρξη του, ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο !
Όπως τυχαίο δεν είναι πως μία κοσμοκαλόγρια που έτυχε οσιακής κοίμησης και εκατοντάδες ψυχές αναπαύτηκαν κοντά της, και έχουν να διηγηθούν πολλά για το διορατικό και προορατικό της χάρισμα και τις θεραπείες που έτυχαν δια των προσευχών της, δεν είναι τυχαίο αδελφοί μου πως αυτή η αγία ψυχή έλεγε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε από όλους εμάς τους πνευματικά αδαείς και αρχάριους !
Στην επόμενη μας αυριανή ανάρτηση θα σας αναφέρουμε το δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών που μας διηγήθηκε η κυρία Αλεξανδρα η συνταξιούχος δασκάλα που έτυχε να βρίσκεται μαζί μας σήμερα το πρωί στο μαγαζί της βαστάζουσας μας κι άκουσε κι αυτή το μεγάλο αυτό θαύμα των Χαιρετισμών !
Και μετά και την “περίεργη” σύμπτωση που μας έτυχε στο Μετρό ΑΤΤΙΚΗ και τέλος και το άλλο μεγάλο θαύμα που μας έστειλε με email αδελφή μας από την επαρχία !
Έτσι αδελφές κι αδελφοί μου !
Ένα ατελεύτητο θαύμα βιώνουμε όλοι μας εδώ που συλλέγουμε τα άπειρα θαύματα των Χαιρετισμών της Μάνας μας και Δέσποινας μας και τα καταθέτουμε στην αγάπη σας με την ελπίδα μας να αξιωθούμε ΟΛΟΙ μας όπως και η μακαριστή Μαρία του δώρου αυτού της Παναγίας μας, δηλαδή να λέμε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ τους Χαιρετισμούς Της σε κάθε στιγμή της ζωής μας !!
Αμήν ! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.