ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ - ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!!

Το τέταρτο στην σειρά θαύμα των Χαιρετισμών θα σας αναφέρουμε σήμερα ( με μία μέρα καθυστέρηση από εχθές που σας το είχαμε υποσχεθεί )

Αν δείτε τις τρεις προηγούμενες αναρτήσεις μας θα διαβάσετε δύο ΜΕΓΑΛΑ θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !

Το πρώτο μας το διηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο μαγαζί της μία αγαπημένη μας βαστάζουσα, η οποία πραγματικά κάνει πάρα πολύ μεγάλο έργο για τη διάδοση των Χαιρετισμών και αφορά την μακαριστή Γερόντισσα Μαρία Δημητρακάκη, που ζούσε σαν Κοσμοκαλόγρια στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο Γαλάτσι, και η οποία έχει καταξιωθεί στην συνείδηση εκατοντάδων αδελφών που την γνώρισαν και ωφελήθηκαν με τις ψυχωφελείς και πάντα εντελώς προσωπικές για τον καθένα ξεχωριστά νουθεσίες της και εντυπωσιάστηκαν με την ασκητική βιοτή και την οσιακή της κοίμηση  το 2012 !!

Το δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών μας το διηγήθηκε μία συνταξιούχος δασκάλα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την στιγμή στο μαγαζί της αδελφής μας βαστάζουσας !

Το τρίτο "θαυμαστό γεγονός" αφορά εμάς προσωπικά και μία "περίεργη σύμπτωση" που μας έτυχε κατά την επιστροφή μας από το μαγαζί της βαστάζουσας στον σταθμό Μετρό Αττική !!

Το τέταρτο τέλος "θαυμαστό γεγονός" που κι αυτό έχει να κάνει με "περίεργες συμπτώσεις" - αν κι όπως είπαμε και στην προηγούμενη μας ανάρτηση ΔΕΝ υπάρχει τυχαιότητα στον χωροχρόνο του Τριαδικού μας Θεού -  μας το ανέφερε σε email της  - το οποίο λάβαμε ΚΑΙ αυτό την περασμένη Δευτέρα, που συνέβησαν τα θαυμαστά γεγονότα που ήδη σας διηγηθήκαμε - μία εξίσου αγαπημένη μας και πάρα πολύ δραστήρια βαστάζουσα, η οποία όχι μόνο διανέμει συστηματικά και στοχευμένα εδώ και πολλούς μήνες τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια των Χαιρετισμών που τις στέλνει το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, αλλά παράλληλα - και αυτό φρονούμε ότι έχει την μέγιστη σημασία - ασκεί και η ίδια το τρισευλογημένο έργο της ΣΥΝΕΧΟΥΣ απαγγελίας των Χαιρετισμών - μιας και αξιώθηκε από την Κυρά μας το δώρο να τους λέει απ' έξω - και έτσι το ασκεί καθημερινά ΠΑΝΤΑ το κατά δύναμιν , ΠΑΝΤΑ με την ΕΥΛΟΓΙΑ του Πνευματικού της ( γιατί οι "θεληματάρηδες", αυτοί δηλαδή που πάνε να "στήσουν"  το θέλημα τους - κατά την αγιορείτικη διάλεκτο - στα πνευματικά ΔΕΝ ευλογούνται ) και ΠΑΝΤΑ όταν η Δέσποινα μας την αξιώνει, επειδή το να λέει κανείς πολλές φορές τους Χαιρετισμούς ΔΕΝ είναι δικό του κατόρθωμα αλλά ΔΩΡΟ της Παναγιάς μας, μιας κι εμείς βάζουμε μόνο την αδύναμη θέληση μας να υμνήσουμε την Δέσποινα μας, καί όλα τα άλλα τα επιτελεί η Χάρις του Θεού μας και της Παναγίας μας !!

Με την επίνευση της αδελφής μας το παραδίδουμε αυτούσιο στην αγάπη σας, εχοντας βάλει αποσιωπητικά στο όνομα της Ιεράς Μονής καθώς και στο όνομα της αδελφής μας , μιας και όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ εμείς οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι - όπως και οι δωρητές των ΔΩΡΕΑΝ τευχιδίων των Χαιρετισμών που το Ιστολόγιο διανέμει - θέλουμε να παραμείνουμε αφανείς κι ανώνυμοι !!
 

 Καλημέρα σας

Νιώθω την ανάγκη να σας μεταφέρω κάτι που έγινε τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διανομή των τευχιδίων των χαιρετισμών της Παναγίας μας.

Προ ημερών είχα παραλάβει κάποια τεύχη των χαιρετισμών από εσάς.
 
Είχα δώσει κάποια και το Σάββατο 14/10  και ενώ 'έλεγα τους Χαιρετισμούς  από το πρωί κάνοντας παράλληλα  διάφορες δουλειές στο σπίτι , μου έχεται στο μυαλό η  ερώτηση  
 
<τι θα κάνεις με τα υπόλοιπα τεύχη που ακόμη δεν διέθεσες?
γιατί δεν τα δίνεις στο μοναστήρι της Παναγίας της ..........  που είναι κοντά σου?
Ας τα διαθέσουν οι μοναχές κατά τη διάκρισή τους>..

Με αυτό το ερώτημα και με αυτές τις σκέψεις ( που σίγουρα δεν ήρθαν τυχαία στο μυαλό μου το πρωί του Σαββάτου 14/10 ) επικοινώνησα με το μοναστήρι αμέσως, ρώτησα αν μπορώ να τους ξανά στείλω τεύχη των χαιρετισμών ( το είχα κάνει και την προηγούμενη φορά που μου είχατε ξανά στείλει ).
 
Η  Ηγουμένη φυσικά συμφώνησε μετά χαράς..Μάλιστα μου ανέφερε πως την προηγούμενη φορά ευχαριστήθηκαν όλοι  όσοι τους τα μοίρασε...Μου ανέφερε πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  θα επισκεπτόταν το μοναστήρι κάποιος κύριος από την περιοχή που μένω και αν ήθελα μπορούσα να τα δώσω σε εκείνον να τα μεταφέρει . Ο κύριος αυτός είναι  γείτονάς μου!!!!!! 
 
 Θα πήγαινε εκεί  για να τους βοηθήσει σε κάποιες εργασίες εκεί !!!! 
 
Τυχαίο????Δεν νομίζω.

Τα πήγα σχετικά αμέσως στον γείτονά μου, ο οποίος θα πήγαινε το απόγευμα του Σαββάτου 14/10 στο μοναστήρι για εργασίες.
 
Περιττό να αναφέρω πως η ηγουμένη είχε ήδη φροντίσει να τον ενημερώσει πως θα του παραδώσει τα τεύχη  ώστε να μην αισθανθώ υποχρέωση ζητώντας του!!!

Σήμερα το πρωί  17/10 , σε μια δική μου υποχρέωση η οποία με στεναχωρούσε καιρό ,  η Παναγία μας μου έδωσε τη λύση...Δοξασμένο το όνομά Της

Δεν σας τα ανέφερα για τη λύση που δόθηκε σε ένα σχετικά ασήμαντο θέμα για κάποιους.

Αλλά διότι , αυτό το οποίο με συγκλόνισε ήταν το πως κατέληξαν τα τεύχη στο συγκεκριμένο μοναστήρι,  από μια ερώτηση που μου <ήρθε> στο μυαλό...και από το γεγονός πως όλα συνέβαλαν ώστε την ίδια ημέρα να φθάσουν το μοναστήρι.....και να μοιραστούν μετά  την Κυριακάτικη λειτουργία από τις μοναχές.


Αν κρίνετε πως το  περιστατικό αυτό θα βοηθήσει στη διάδοση των χαιρετισμών της Παναγίας μας  , μπορείτε να το αναφέρετε( ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) .....


Προσωπικά νιώθω πως μετά από όλα όσα έγιναν είναι σαν να μου λέει η Παναγία <Μην ανησυχείς ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ >....

Δοξασμένο το Όνομά Της


Ευχαριστώ
.....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.