ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑ - ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ - ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!


Μετά από τα δύο πραγματικά μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών που αξιωθήκαμε να ακούσουμε προχθές στο μαγαζί της βαστάζουσας αδελφής μας, και τα οποία αναρτήσαμε προχθές και εχθές αντίστοιχα στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, θα μας επιτρέψετε να αναφέρουμε και μία όμορφη σύμπτωση – δεν θα το πω φυσικά θαύμα – που έτυχε σε εμάς επιστρέφοντας με το Μετρό από το μαγαζί της αδελφής μας !

Ήταν ένα μικρό δωράκι της Κυράς μας, μία χαριτωμένη σύμπτωση , ένα απρόσμενο συμβάν που ειλικρινά θέλαμε να το βιώσουμε και η Δέσποινα μας , μας το χάρισε , προφανώς για να μας ενισχύσει !!

Μόλις βγήκαμε από το μαγαζί της αδελφής μας κατευθυνθήκαμε στο Σταθμό Μετρό Αττική για να επιστρέψουμε στην οικία μας !

Καταφανώς αλλοιωμένοι πνευματικά από τα δύο μεγάλα θαύματα του Αρχιστρατηγου Μιχαήλ και τα δύο μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών που μας διηγήθηκαν οι εν Χριστώ αδελφές μας, κατεβήκαμε με τις κυλιόμενες σκάλες στην αποβάθρα με κατεύθυνση προς Ελληνικό !

Είχε πολυκοσμία... Το Μετρό θα πέρναγε σε 3 λεπτά, προχωρούσαμε αργά προς το μέσο και ξαφνικά στα δεξιά μας στην μέση των έξι κόκκινων καθισμάτων μία κυρία γύρω στα πενήντα, μοντέρνα και κομψά ντυμένη ανοίγει την τσάντα της και ..... βγάζει ένα βιβλιαράκι !! Ένα τευχίδιο των Χαιρετισμών από αυτά που κατά εκατοντάδες χιλιάδες διανεμήθησαν ΔΩΡΕΑΝ τα τελευταία επτά χρόνια !!

Μείναμε στην κυριολεξία ενεοί !!

Κοντοσταθήκαμε για να δούμε αν μας γελάνε τα μάτια μας !

Κι όμως ήταν αλήθεια !

Άνοιξε το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών και ξεκίνησε να διαβάζει !!

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει έναν αδελφό μας να κρατάει κάποιο από τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών που είχαμε μοιράσει !!

Κατά καιρούς έχουμε δει στο τρόλεϊ κάποιες κυρίες και κυρίους , ως επί το πλείστον ηλικιωμένους, να βγάζουν προσευχητάρια και να διαβάζουν !

Ποτέ όμως δεν είχαμε δει να κρατούν το βιβλιαράκι μας !

Και σας το εξομολογούμαστε πολύ το θέλαμε !!

Όχι προς Θεού από κενοδοξία, απλά από λαχτάρα να δούμε ότι σταδιακά οι εν Χριστώ αδελφές κι αδελφοί μας κατανοούν την αξία των Χαιρετισμών και καταπιάνονται – πάντα με την Χάρη του Θεού – στο όμορφο αυτό πνευματικό έργο !!

Και η καλή μας Παναγιά μας αξίωσε να το δούμε !!

Λίγα μόνο λεπτά αφότου είχαμε φύγει από το μαγαζί της αδελφής μας που ακούσαμε τόσα θαυμαστά !!

Δεν θα το πούμε θαύμα , αλλά ευλογημένη σύμπτωση !!

Αν και καλά γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι στον χωροχρόνο του Θεού μας ΔΕΝ υπάρχει τυχαιότητα, ΔΕΝ υπάρχει σύμπτωση αλλά εφαρμογή ενός έργου – για να μην πούμε σχεδίου – αγάπης με μοναδικό σκοπό την μετάνοια και σωτηρία μας !!!

Ενός σχεδίου ασφαλώς όχι ντετερμινιστικά καθορισμένου μιας και πάντα απαιτείται η δική μας συγκατάβαση, η δική μας επίνευση, που θα προέρχεται από την ελεύθερη βούληση μας, ώστε να απεργαστεί από τον Θεό μας η σωτηρία μας !!

Σταθήκαμε για κάποια δευτερόλεπτα και την κοιτάξαμε λίγο αδιάκριτα ίσως !

Απλά θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι δεν λαθεύουν τα μάτια μας !

Ανοίξαμε την πλαστική σακούλα με τις λίγες αφίσες που είχαμε κρατήσει για εμάς για την εκδήλωση, πλησιάσαμε την κυρία, ζητήσαμε συγνώμη που την διακόψαμε από την ανάγνωση των Χαιρετισμών, της δώσαμε την αφίσα και χωρίς να γυρίσουμε πίσω προχωρήσαμε προς την άκρη της αποβάθρας !!

Φανταζόμαστε και την έκπληξη της γυναίκας, όταν είδε ξαφνικά την ώρα που διάβαζε τους Χαιρετισμούς της Μάνας μας, έναν άγνωστο να την πλησιάζει και να της δίνει μια αφίσα - πρόσκληση στην ομιλία για τα Σύγχρονα Θαύματα των χαιρετισμών !!

Ίσως και αυτή να το βίωσε σαν μία ευλογημένη σύμπτωση , σαν ένα απρόσμενο χαριτωμένο συμβάν από τα τόσα που καθημερινά βιώνουμε αν έχουμε τα μάτια της καρδιάς και του νου μας ανοικτά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.