ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑ ΚΛΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!

  
Με την Χάρη του Θεού θα φέρουμε στην αγάπη σας μία υπέροχη διήγηση του μακαριστού Ησυχτή της Συχάστρια Γέροντος Ηλία Κλεόπε, ο οποίος θεωρείται η μεγαλύτερη μορφή του Ρουμανικού Μοναχισμού !

Ο Γέροντας Ηλίας όπως και όλοι οι μεγάλοι Γέροντες και Άγιοι είχε ιδιαίτατη αγάπη και σεβασμό στην Υπεραγία Θεοτόκο και μάλιστα παραινούσε και τους μοναχούς και προσκυνητές να κάνουν το ίδιο !

Μία διήγηση του Γέροντα Ηλία Κλεόπε όπως την δημοσίευσε προχθές ο Ιστοχώρος "Βημα Ορθοδοξίας"  παραθέτουμε αυτούσια !

Ήταν κάποτε ένας άνθρωπος ευλαβής που ονομαζόταν Αγαθόνικος. Αυτός είχε διδαχθεί, ακόμη από την παιδική του ηλικία, να λέγει μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, τον ύμνο αυτό: 

"Θεοτόκε, Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σού. Ευλογημένη, συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες, των ψυχών ημών ".

Αργότερα έκανε μία ζωή με πολλές φροντίδες και έλεγε σπανιότερα αυτόν τον ύμνο της Κυρίας Θεοτόκου. Κατόπιν σιγά σιγά έπαυσε να τον λέγει.

Ο Θεός όμως, ο Οποίος δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού, έστειλε στο σπίτι του έναν ερημίτη από την Θηβαΐδα, για να τον ελέγξει, διότι ξέχασε αυτόν τον ύμνο της Κυρίας Θεοτόκου. Ο Αγαθόνικος απήντησε στον ερημίτη μοναχό ότι έπαυσε να τον λέγει, διότι, παρότι τον έλεγε για πολλά χρόνια, όμως δεν ευρήκε καμιά ωφελεια.

Τότε ο ερημίτης του είπε: "Φέρε στον νού σου, τυφλέ και αχάριστε, πόσες φορές σε βοήθησε αυτή η δοξολογική προσευχή και σε έσωσε από διαφόρους πειρασμούς!"
 
Θυμήσου, όταν ήσουν ακόμη παιδί, πως λυτρώθηκες από πνιγμό κατά ένα θαυμαστό τρόπο! Ενθυμήσου, όταν σε εκτύπησαν πολλοί γείτονες σε μία λακκούβα που είχες πέσει κι όμως έμεινες ατραυμάτιστος! Θυμήσου ακόμη, όταν ταξίδευες κάποτε με κάποιον φίλον σου, επέσατε και οι δυό σας από την καρότσα!


Αυτός έσπασε το πόδι του και συ δεν έπαθες τίποτε. Δεν γνωρίζεις ότι ο φίλος σου είναι κάτω αδύνατος από μία ασθένεια, ενώ εσύ είσαι υγιής και δεν αισθάνεσαι κανένα πόνο;

Καί, όταν του έφερε στην μνήμη όλα αυτά τα θαυμαστά έργα, στο τέλος του είπε: «Να ξέρεις ότι όλες αυτές οι δυστυχίες και ατυχίες που ήλθαν στην ζωήν σου, απομακρύνθηκαν από την θεία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, χάρις στην μικρή σου αυτή δοξολογική προσευχή, την οποίαν έλεγες κάθε ημέρα ενώπιόν της.


Δώσε λοιπόν προσοχή και συνέχιζε να προσεύχεσαι και στο μέλλον με την προσευχή αυτή και η Μητέρα του Κυρίου μας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ». Έτσι κατάλαβε ο Αγαθόνικος και δεν άφησε πάλι αυτή την προσευχή.

Ούτε εμείς να μην αφήνουμε να περνά μία ημέρα χωρίς να προσευχηθούμε μ᾽ αυτή την προσευχή μπροστά στην Κυρία Θεοτόκο κι έτσι θα φυλαγώμεθα από πολλές δοκιμασίες και πειρασμούς στην ζωή μας.


Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας στον χαρακτηρισμό του Γεροντας Ηλία για την προσευχή αυτή.... "δοξολογική" !!!!!

Είναι αυτό που και η ελαχιστότητα μας έχει τονίσει πάμπολλες φορές σε προηγούμενες αναρτήσεις μας !!

Μας ρωτάνε..." Καλά... έγω λέω την Μικρή Παράκληση .... το ίδιο δεν είναι ?? Γιατί να λέω τους Χαιρετισμούς ?"

Σε αυτό το επίθετο "δοξολογική" αδελφοί μου έγκειται η Χάρη, η Ομορφιά και η Δύναμη των Χαιρετισμών !!

Μέσα από τις θλίψεις, τα προβλήματα, τις ασθένειες, την ανέχεια μας εμείς - τα κατά Χάριν παιδιά της Παναγίας μας - απαγγέλοντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους Χαιρετισμούς Της, αντί να Την παρακαλάμε και να  επαιτούμε ως ανάξιοι δούλοι, τουναντίον Την τιμούμε ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΑ με με τα 144 δοξολογικά "Χαίρε" , και τα 12 "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" !

Και μην ξεχνάτε τι έλεγε ο μακαριστός πρώτος Γέροντας του Οσίου Παισίου, ο παπα Τύχων ο Ρώσος !!

"Ενα Κυριε Ελέησον ντέκα ντραχμές, ένα Ντόξα Σοι ο Τεός  εκατό ντραχμές !!!" 

Στο σημείο αυτό πιστεύουμε έγκειται η εξαιρετική Χάρη των Χαιρετισμών !!

Στην Δοξολογία !!

Αφενός μεν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μιας και οι "ζυγοί" από τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών κλείνουν με το εφύμνιο "Αλληλούια" που σημαίνει "Αινείτε τον Θεό" !

Αφετέρου της Παναγίας Μητέρας Του μιας και οι "μονοί" από τους 24 Οίκους καταλήγουν στο εφύμνιο "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" 

Για αυτον ακριβώς τον λόγο και οι δαίμονες ΤΡΕΜΟΥΝ τους Χαιρετισμούς όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο με διήγηση του Γέροντος Ηλία Κλεόπε, που θα δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

 ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑ ΚΛΕΟΠΕ - ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.