ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

"Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΦΙΛΗΣΕ !!!!! ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ !! " ΝΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ !!!


2 Σεπτεμβρίου 2017 ! Στη χαραυγή του Νέου Εκκλησιαστικού έτους και όλες κι όλοι εμείς, οι βαστάζοι και οι βαστάζουσες, οι συνεργάτες και διαχειριστές του Ιστολογίου των Χαιρετισμών www.xairetismoi.blogspot.gr – που συν Θεώ από την αρχή του 2018 θα μετεξελιχθεί στον ιστότοπο www.xairetismoi.gr ευχόμαστε σε όλες κι όλους εσάς τους τακτικούς ευσεβείς αναγνώστες αλλά και στους νέους και τυχαίους επισκέπτες του Ιστολογίου μας ένα Ευλογημένο, Δημιουργικό και Καρποφόρο Εκκλησιαστικό Έτος !!!

Θα προσπαθήσουμε με την Χάρη του Θεού να αποδώσουμε το νέο αυτό θαύμα των Χαιρετισμών με διαλογική μορφή, διατηρώντας ωστόσο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα αυτά που διημείφθησαν στο σπίτι της κας Ουρανίας όταν διηγήθηκε σε έναν αδελφό μας τα θαυμάσια της Παναγίας μας !

Γνώριζα την κυρά Ουρανία πάνω από δεκαπέντε χρόνια ! Από τον Ναό, όπου διακονούσα ως Ιεροψάλτης ! Κάθε Σάββατο θα ερχόταν με την κόρη της νωρίς από τον Όρθρο, θα έφερνε το πρόσφορο της και θα στεκόντουσαν συχνά όρθιες, σιωπηλές, ώσπου να κοινωνήσουν και μετά το ίδιο αθόρυβα θα αποχωρούσαν !
Είχαμε ένα τυπικό “Καλημέρα σας !” την ώρα που μοίραζε ο Ιερέας το Αντίδωρο και μέχρι εκεί !
Όταν αποχώρησα από τον Ναό την έβλεπα που και που στην γειτονιά μιας και μέναμε τελικά πολύ κοντά χωρίς να το 'χω τόσα χρόνια αντιληφθεί !

Να σημειώσω εδώ ότι ΠΟΤΕ δεν είχαμε μιλήσει για τους Χαιρετισμούς, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γνωρίζει ότι κι εγώ διακονώ ως βαστάζος το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, μιας και δεν ήθελα ποτέ να δώσω λαβή για σχόλια στο Ναό και στο Εκκλησίασμα ! Όπως γνωρίζεις προτιμούσα και προτιμώ το “ λάθε βιώσας ” να περνώ όσο το δυνατόν απαρατήρητος, να μην γνωρίζει καν η δεξιά μου τι ποιεί η αριστερά μου !

Τώρα θα μου πεις ότι θα έπρεπε ίσως να δώσω Ομολογία μέσω των Χαιρετισμών ,  να μάθει ο κόσμος και στη γειτονιά μου για τους Χαιρετισμούς, αλλά πως να στο πω, πες το από συστολή - μπορεί και από ψευδοεγωισμό, δεν ξέρω – δεν ήξερε κανένας – ούτε ακόμη κι ο Ιερέας – την ενασχόληση μου με το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών !

Στα λέω αυτά επειδή έχουν σημασία για το τι ειπώθηκε στο σπίτι της κυρά Ουρανίας εκείνο το σούρουπο !!

Λοιπόν... η κυρά Ουρανία, με την οποία δεν είχαμε και πολλές κουβέντες , όταν χαιρετηθήκαμε στο δρόμο πριν λίγες μέρες και ανταλλάξαμε μια τυπική “Καλημέρα σας !” με σταμάτησε και με ρώτησε με περισσή ευγένεια !!

Γνωρίζω ότι διδάσκετε Γερμανικά ! Να σας παρακαλέσω για μια πολύ μεγάλη χάρη !

Παρακαλώ της είπα, πείτε μου αν μπορώ να βοηθήσω !”
Να ... ο σύζυγος μου, που είναι πια καθηλωμένος από το Αλτσχάιμερ στο κρεββάτι, παίρνει μία σύνταξη από την Γερμανία ! Και του έστειλαν κάποια έγγραφα ! Δεν ξέρω τι ζητάνε ! Επειδή σας εμπιστεύομαι θα σας παρακαλούσα να ερχόσασταν να μου τα μεταφράζατε !!”
Πολύ ευχαρίστως !! ” απάντησε ο βαστάζος μας και αφού ρώτησε για την διεύθυνση και πήρε και το τηλέφωνο της για να καθορίσουν την συνάντηση έφυγε !

Μετά από λίγες ημέρες την επισκέφθηκε στο σπίτι της !

Ξέρετε από τότε που κατέπεσε πια εντελώς ο σύζυγος μου και πρέπει πλέον να τον φροντίζω μόνη μου, μιας και η κόρη μας έχει μικρά παιδιά και μένει και μακριά, είμαι πολλές φορές τόσο κουρασμένη – όχι μόνο σωματικά από την εξάντληση – αλλά συχνά και αποκαμωμένη ψυχικά, που σας το εξομολογούμαι , παραμελώ να κάνω ολόκληρο τον κανόνα μου όπως τον έκανα παλαιότερα ! ”
Το καταλαβαίνω κυρία Ουρανία μου, αλλά και αυτό που κάνετε στον σύζυγο σας, η συνεχής σας φροντίδα και ο άοκνος κόπος σας, όλα αυτά λογίζονται ως προσευχή στα μάτια του Θεού, μιας και διακονείτε την Εικόνα Του, τον ελάχιστο αδελφό του, που ανήμπορος πια για το παραμικρό εξαρτάται από πάνω σας !”

Σας ευχαριστώ πολύ , αλλά με στεναχωρεί ότι δεν μπορώ να κάνω ολόκληρο τον Κανόνα μου ! Συχνά είμαι τόσο κουρασμένη που ένα Τρισάγιο κάνω, το Πιστεύω και το Πάτερ ημών λέω και πέφτω να κοιμηθώ, όσο βέβαια θα με αφήσει η ασθένεια του άνδρα μου , που συχνά ξυπνά ανήσυχος, ξέρετε δα πως είναι αυτή η ασθένεια ! ”

Και πριν προλάβει να πει κάτι ο βαστάζος μας η κυρία Ουρανία συνέχισε ..

Μα πιο πολύ από όλα στεναχωριέμαι που δεν προλαβαίνω να λέω κάποιες μέρες τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, όπως έκανα τόσα χρόνια, ειδικά αφότου η Παναγιά μας με φίλησε, μόλις αφότου τελείωσα την απαγγελία τους !!”

Σας φίλησε η Παναγία μας !?!?! ” ρώτησε έκπληκτος ο αδελφός μας !!

Μάλιστα !! Αξιώθηκα η ανάξια τέτοιας δωρεάς !! ” είπε σκύβοντας το κεφάλι και σταυρώνοντας τα χέρια της στο στήθος !! 
 
Χρόνια πολλά τους έλεγα !! Από μικρή κοπέλα !! Πολλές δεκαετίες !! Μετά το Μικρό Απόδειπνο πάντα τους Χαιρετισμούς !!Έτσι έγινε και εκείνη τη βραδιά ! Θα ναι τώρα δέκα, δώδεκα χρόνια !! Να στεκόμουν όρθια μπροστά από αυτήν την Εικόνα του “ Άξιον Εστί ” είπε δείχνοντας με το χέρι της στο τοίχο τον κατάφορτο από Εικόνες ! "Και με το που τελείωσα τους Χαιρετισμούς Της πήγα να φιλήσω την Εικόνα Της !
Έσκυψα αργά και Την φίλησα με ευλάβεια και καθώς πήγα να σηκώσω το κεφάλι μου αισθάνομαι , να εδώ , στο δεξί μου μάγουλο ένα φιλί !! Έλα Χριστέ και Παναγιά μου είπα !! Βάζω το χέρι μου πάνω στο μάγουλο και ήταν υγρό ! Έμεινα ενεή !! Εμβρόντητη !! Δεν ήξερα τι να πω !! Η καρδιά μου κτυπούσε δυνατά !! Σκέφτηκα , βρε μήπως και είναι πειρασμός ? Μην τυχόν ο μισόκαλλος πάει να με κλέψει από τα δεξιά και να με ρίξει σε υπερηφάνεια ? Δεν ξέρω πως μου ήρθε και στέκομαι μπροστά στην Αγία Εικόνα Της , κάνω το σημείο του Σταυρού, σκύβω το κεφάλι μου και Της λέω !!”
Παναγία μου δεν είμαι εγώ άξια να με φιλήσεις Εσύ εμένα την αμαρτωλή !! Αλλά αν όντως ήσουν Εσύ Παναγία μου και δεν είναι πειρασμός, τότε σε ικετεύω Δέσποινα μου, δώσε μου σημείο, να τώρα που θα Σε ξαναπροσκυνήσω φίλησε με και στο άλλο μου μάγουλο για να βεβαιωθώ ότι ήταν δικό Σου το φιλί αυτό !”

Πριν καν προλάβει να πει το παραμικρό ο βαστάζος μας, που έκανε το Σταυρό του και την παρακολουθούσε με το στόμα ανοικτό συνέχισε η κυρία Ουρανία !!

Τώρα που το σκέπτομαι φρίττω !! Να πω εγώ στην Δέσποινα μας να με ξαναφιλήσει για να βεβαιωθώ !! Αλλά.. τι να σας πω ... εκείνη την στιγμή αυτό μου ήρθε αυτό είπα !!”
Και ξανακάνω το σημείο του Σταυρού ! Και σκύβω με την καρδιά μου να καίει στο στήθος και να πάλλεται δυνατά !! Και την ξαναπροσκυνώ !! Και πριν προλάβω καν να πάρω τα χείλη μου από την Πανάχραντη Εικόνα Της αισθάνομαι στο αριστερό μου μάγουλο – όπως ακριβώς Της το είχα ζητήσει – ένα φιλί !! Τινάχτηκα !! Λες και με κτύπησε ρεύμα !! Βάζω το χέρι μου στο μάγουλο μου !! Υγρό ! Ξέσπασα σε κλάματα και γονάτισα !! Δεν θυμάμαι πόση ώρα έμεινα εκεί ευχαριστώντας την Παναγία μου για το δώρο Της ! 
 
Από τότε έλεγα πια με περισσή χαρά τους Χαιρετισμούς Της και πάντα όταν την προσκυνούσα σηκωνόμουν αργά, λες κι ήθελα να ξανανιώσω αυτό το φιλί της Δέσποινας μας !! Αχ ...και τώρα πόσο στεναχωριέμαι που είμαι κάποιες μέρες τόσο εξαντλημένη που να να μην μπορώ να τους πω !!” πρόσθεσε με έναν αναστεναγμό !

Και άλλα πνευματικά είπαμε ” συνέχισε ο βαστάζος μας “αλλά το μυαλό μου δεν έφευγε στιγμή από το θαύμα αυτό !! Και αν στο εξομολογηθώ αδελφέ !! Ήταν η κοινολόγηση αυτού του θαύματος στης κυρά Ουρανίας και για μένα τον τρισάθλιο μεγάλο στήριγμα ! Ξέρεις πόσες φορές μας πολεμάει κι εμάς τους βαστάζους ο λογισμός αν όλη αυτή μας η προσπάθεια τόσα χρόνια τώρα, αν όλος αυτός ο κόπος για την διάδοση των Χαιρετισμών , οι ατελείωτες ώρες να πακετάρεις δέματα, άσε και τα έξοδα, αλλά αυτός ο κόπος να συσκευάζεις, να κουβαλάς στα ΕΛΤΑ και να στέλνεις στους αδελφούς βαστάζους τα δέματα αλλά και σε όποιον ζητήσει τευχίδια Χαιρετισμών, αν όλα αυτά έχουν κάποιο νόημα !!
Και ξέρεις αδελφέ.... τελικά έχουν !! Αν μία ψυχή , δεν σου λέω παραπάνω, αν μία και μόνο ψυχή ωφεληθεί απαγγέλοντας καθημερινά τους Χαιρετισμούς, έρθει σε σύννοια, εξομολογηθεί, οικοδομηθεί πνευματικά και αξιωθεί τέτοιων δώρων από την Παναγία μας, τότε νοερά κι εμείς συμμετέχουμε στο γιορτάσι αυτό του Ουρανού για την επιστροφή και τη σωτηρία έστω και μίας ψυχής ! Και να σου πω δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είχε γράψει δεκαετίες πριν σε ένα βιβλίο του ο μακαριστός και πολυγραφότατος Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης, αποδίδοντας όσα του είπε κάποτε ένας πολιός ασκητής .... Ξέρεις αν μπορούσα να δώσω μια κούπα ρύζι σε όλους τους Κινέζους , που είναι τόσα δισεκατομμύρια , αυτό είναι πού λιγότερο από το να βοηθήσεις με το κομποσκοίνι σου μια ψυχούλα να κερδίσει τον Παράδεισο, γιατί εκεί πια δεν μιλάμε για βρώματα και ύλη , αλλά για ατελεύτητη πνευματική αιωνιότητα !!"

Με αυτή την ευχή, όλες κι όλοι εσείς οι τακτικοί επισκέπτες και αναγνώστες του Ιστολογίου της Παναγίας μας, να αξιωθείτε του Παραδείσου και μαζί με εσάς και εμείς οι βαστάζοι δηλαδή οι χαμάληδες, οι αχθοφόροι των Χαιρετισμών της Κυράς μας, κλείνουμε και την ανάρτηση αυτή, ευχόμενοι για μία ακόμη φορά Ευλογημένο το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος !

Αμήν ! Γένοιτο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.