ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΔAΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΠΕ Η ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ "ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ"


Με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια της με το που πήρε στα χέρια της το τευχίδιο των Χαιρετισμών που η καλή κα Ειρήνη της χάρισε, η ηλικιωμένη γυναίκα ψέλλισε .... “Είναι να σαν μου το στέλνει η Παναγία μας !!!”

Πολλές φορές αδελφοί μου το θαύμα δεν έγκειται μόνο σε κάποια θεραπεία, σε κάποια απρόσμενη θετική εξέλιξη, σε κάτι απερινόητο και δυσεξήγητο !!

Πολλές φορές αυτή η τυχαία σύμπτωση , αυτό το κάτι που αγγίζει την ψυχή και φέρνει δάκρυα στα μάτια , είναι κι αυτό ένα θαύμα της Χάριτος του Θεού !!

Και επειδή εμείς οι Χριστιανοί ΔΕΝ πιστεύουμε στην τύχη, αλλά έχουμε στερρή τη πεποίθηση ότι Κύριος ο Θεός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου ρυθμίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής μας, όπως εξάλλου ο Κύριος μας μας βεβαιώνει στο Ματθ. 10,30 “ὑμῶν δὲ καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς πᾶσαι ἠριθμημέναι εἰσί.”, έτσι θεωρούμε ότι κι αυτές οι ανεπαίσθητες συμπτώσεις αποτελούν έργο του καλού μας Θεού στην ζωή μας, που πάντοτε απεργάζονται την αιώνια σωτηρία μας !

Προχθές Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο γνωστά Θρησκευτικά Βιβλιοπωλεία στο Κέντρο της Αθήνας ! Δεκαετίες γνωριμίας μας συνδέουν με την κα Ειρήνη και τον κο Νίκο, και πολλοί έχουν αμφότεροι συμβάλλει τόσο στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, όσο και γενικότερα στο έργο της Ιεραποστολής, μέσα από τις ποικίλες ευλογίες που πάντοτε δίνουν !

Πάντοτε το Ιστολόγιο φροντίζει να υπάρχουν τευχίδια Χαιρετισμών, ώστε να μοιράζονται ως ευλογία από τους ευλαβείς ιδιοκτήτες του θρησκευτικού αυτού βιβλιοπωλείου !
Στην χαρά που λαμβάνουν ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ όσοι απρόσμενα λαμβάνουν ως ευλογία το ΔΩΡΕΑΝ τευχίδιο των Χαιρετισμών αναφέρθηκε η κα Ειρήνη, αναφέροντας μας ένα χαριτωμένο περιστατικό που συνέβη μόλις την προηγούμενη της επισκέψεως μας ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη !

Μία ηλικιωμένη, απλή γυναίκα ήρθε και φεύγοντας της δίνω ως ευλογία αυτό το τευχίδιο των Χαιρετισμών που μας έχετε αφήσει !
Με το που παίρνει στα χέρια της και το κοιτάει σχεδόν έκπληκτη, τη βλέπω να βουρκώνει να το σφίγγει στην αγκαλιά της και με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια της να μου λέει ”

Αχ κορίτσι μου.... δεν ξέρεις τι δώρο μου έκανες !! Έχω πάντα μαζί μου, πάνω μου, στην τσάντα μου , ένα βιβλιαράκι με τους Χαιρετισμούς ! Και όπου βρίσκομαι και μπορώ, είτε στο Μετρό, στο λεωφορείο, περιμένοντας στη στάση, ανοίγω και τους διαβάζω...
Εχθές το απόγευμα που βγήκα δεν το είχα πάνω μου. Στεναχωρήθηκα πολύ. Λέω κάπου στο σπίτι το άφησα. Γύρισα. Έψαξα. Πουθενά. Σήμερα το πρωί που βγήκα και δεν το είχα πάνω μου αισθανόμουν γυμνή. Είπα θα ψάξω να βρω ένα ίδιο. Και να τώρα που χωρίς να το ζητήσω, εσύ βγάζεις και μου το χαρίζεις ευλογία ! Ειναι πραγματικά σαν να μου το στέλνε η Παναγία μας !”

Και με τα λόγια αυτά και με δάκρυα στα μάτια της, κρατώντας σφιχτά στα χέρια της το τευχίδιο των Χαιρετισμών η ηλικιωμ γυναίκα κατευθύνθηκε προς την έξοδο !!

Πραγματικά αδελφές μου κι αδελφοί μου είναι όλα αυτά τα μικρά “θαυμαστά” γεγονότα που ενισχύουν κι όλους εμάς τις βαστάζουσες και τους βαστάζους, τους διαχειριστές του Ιστολογίου και όσους ασχολούνται με την διάδοση της προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών που μας ενισχύουν και μας αποδεικνύουν ότι αξίζει τον κόπο το εργώδες αυτό εγχείρημα να συνεχιστεί, έστω και αν κάποιοι παράμετροι του έχουν διαφοροποιηθεί !!!

Όπως αναφέραμε στην αγάπη σας μόλις πριν από τέσσερις ημέρες το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών θα συνεχίσει με την Χάρη του Θεού και της Παναγίας μας να διαθέτει – όπως αδιάλειτπα κάνει τα τελευταία επτά χρόνια - ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια Χαιρετισμών της Θεοτόκου , ΑΛΛΑ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εφεξής να μας στείλουν πρώτα email , να μας δίνουν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στοιχεία για την εμπερίστατη Ενορία της οποίας ο Εφημέριος επιθυμεί μεν να διανέμει ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια Χαιρετισμών αλλά δεν μπορεί να τα αγοράσει από κάποιον θρησκευτικό εκδοτικό οίκο, να μας δίνουν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στοιχεία για τη μικρή κι αναγκεμένη Ιερά Μονή της οποίας η αγία Ηγουμένη ή ο άγιος Ηγούμενος επιθυμεί να μοιράσει πάντα ΧΕΡΙ με ΧΕΡΙ αυτά τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια των Χαιρετισμών στους ευλαβείς Προσκυνητές της αντίστοιχα, και τέλος ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στοιχεία για την-ον λαϊκη-ο Ιεραπόστολο , που επιθυμεί να διανέμει αυτά τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια των Χαιρετισμών σε Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Γηροκομεία, Κατηχητικά κλπ πάντα όμως ΧΕΡΙ με ΧΕΡΙ , λέγοντας δύο λόγια για την αγαπη της Παναγίας μας στους Χαιρετισμούς Της, και για το πόση ευλογία έρχεται με την καθημερινή ανάγνωση τους !!

Στην συνέχεια το Ιστολόγιο θα υποδεικνύει με email του ΠΟΤΕ και από ΠΟΥ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι ή με εκπρόσωπο τους αυτά τα δεματάκια !

Όπως σας είχαμε πει και στην προτελευταία μας ανάρτηση επί επτά χρόνια μοιράστηκαν ΔΩΡΕΑΝ με την Χάρη του Αγίου Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου 290.000 τευχίδια Χαιρετισμών, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων εστάλη ΔΩΡΕΑΝ μέσω των ΕΛΤΑ – χωρίς ούτε καν τα ταχυδρομικά τέλη να βαρύνουν τον παραλήπτη – σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, αλλά και σε όλον τον Κόσμο , όπου το Ιστολόγιο έκρινε ότι υπήρχε ανάγκη και φυσικά στις ποσότητες, όπου οι οικονομικές μας δυνατότητες το επέτρεπαν, μιας και τα ταχυδρομικά τέλη για τα δέματα εξωτερικού είναι υπέρογκα.

Προκειμένου όμως οι διαχειριστές του Ιστολογίου να μπορούν να επικεντρωθούν στο κύριο έργο τους που δεν είναι άλλο από την έρευνα, την αρθρογραφία και γενικά σε όποια δραστηριότητα συμβάλλει στην προώθηση της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών, όσοι επιθυμούν τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια των Χαιρετισμών, θα επικοινωνούν πρώτα με email μαζί μας και θα τους υποδεικνύουμε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ από το Κέντρο της Αθήνας θα τα παραλαμβάνουν !!

Φυσικά σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ περιπτώσεις, όπου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδύνατη η παραλαβή των τευχιδίων , και όπου κάθε εναλλακτική έχει εξαντληθεί, και πάλι το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει και την ΔΩΡΕΑΝ αποστολή τους, αλλά αυτό θα αποτελεί πλέον την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, όπως ήταν μέχρι σήμερα !

Ευχαριστώντας όλες κι όλους εσάς τους ευλαβείς αναγνώστες του ιστολογίου μας και φυσικά όλες τις βαστάζουσες και όλους τους βαστάζους που εκδαπανούν εαυτούς στην προώθηση των Χαιρετισμών, θέτοντας το Ευλόγησον αν σε κάτι σας έχουμε λυπήσει, και εκζητώντας τις ευχές σας για την συνέχιση της μικρής αυτής προσπάθειας, κλείνουμε και αυτήν μας την ανάρτηση !!!

Η Χάρη της Παναγίας μας να σας σκεπάζει κάθε ημέρα της ζωής σας !!

Αμήν !! Γένοιτο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.