ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΙΝΔΟΥΙΣΤΗ ΑΚΡΟΑΤΗ !!!!


 Συχνά ακούμε από τους αδελφούς μας βαστάζους την γεμάτη αγάπη και ενδιάφερον παραίνεση να ανανεώνουμε το περιεχόμενο του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !!

Τους απαντάμε ότι χάριτι Θεού το Ιστολόγιο αυτό είναι γεμάτο θαύματα, πολλά θαύματα, πάρα πολλά θαύματα, και όλα θαύματα αποκλειστικά των Χαιρετισμών της Κυράς μας, και ότι ένα ψήγμα μόνο από αυτά να διαβάσει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης, τότε ασφαλώς θα ξεκινήσει να διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!

Και για τον λόγο αυτό παραλείπουμε πλέον να καταγράφουμε στο Ιστολόγιο τα απλά καθημερινά θαυμαστά γεγονότα που οι αδελφές και αδελφοί μας βιώνουν διαβάζοντας καθημερινά τους Χαιρετισμούς !

Εξάλλου πάντοτε η Δέσποινα μας "ανταμείβει" με κάποιο θαυμαστό γεγονός, τουλάχιστον στην αρχή, όλα Της τα παιδιά που την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς Της, έτσι απλά για να τα ενθαρρύνει να συνεχίσουν και να εντάξουν μόνιμα την ανάγνωση των Χαιρετισμών στο καθημερινό προσευχητικό τους πρόγραμμα !!

Όμως όταν υποπίπτουν στην αντίληψη μας μεγαλύτερα θαύματα των Χαιρετισμών, που παρόμοια τους δεν έχουμε καταγράψει στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών , ασφαλώς και θα τα αναρτήσουμε άμεσα !!

Ψυχοσάββατο σήμερα, 3 Ιουνίου 2017, παραμονή της Αγίας Πεντηκοστής και η Παναγία μας , μας αξίωσε να πληροφορηθούμε δύο θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς !!

Το πρώτο μας το έστειλε ο πολύτιμος και ιδιαίτατα αγαπητός φίλος του Ιστολογίου των Χαιρετισμών , ο πολύγραφότατος και άκρως θεοτοκόφιλος πατ. Δημήτριος Αθανασίου, από του οποίου τα βιβλία, που είναι σχεδόν όλα αφιερωμένα στην Παναγία Μητέρα μας έχουμε συχνά αντλήσει υλικό για τις αναρτήσεις μας !!!
Αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο Ακάθιστος Ύμνος και ειδικά οι 24 Οίκοι των Χαιρετισμών είναι μεστοί θείας Χάριτος, η οποία και με τρόπο υπερφυή αγγίζει και αλλοιώνει την ψυχή ΟΛΩΝ των ανθρώπων !!!

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που η αγάπη του πατρός Δημητρίου Αθανασίου μας έστειλε, ευχαριστώντας τον για μία ακόμη φορά και προτρέποντας τους ευσεβείς αναγνώστες μας να επισκεφτούν το Ιστολόγιο "ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ" του πατρός Δημητρίου στο www.fdathanasiou.wordpress.com που γέμει ψυχωφελών αναγνωσμάτων !!

Ο «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK», Π. ΓΑΒΡΙΗΛ ΒΟΥΣΚΟΒΙΤΣ,ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ.

Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, σε ηλικία 73 ετών, μια μεγάλη ιεραποστολική μορφή των ημερών μας, ο αρχιμ. Γαβριήλ Βούσκοβιτς, ηγούμενος της Ι. Μονής της Λεπάβινα, στην Κροατία.

Ο μακαριστός πατήρ ήταν ευρύτατα γνωστός για τη βαθιά του πνευματικότητα, αλλά και για την ιεραποστολική του δραστηριότητα, την οποία εκτός των άλλων ασκούσε και διαμέσου των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως του facebook, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό στους νέους. Μάλιστα, παρά την ηλικία του δεν παρέλειπε καθημερινά να επικοινωνεί με χιλιάδες νέους, παρέχοντας τις σοφές πνευματικές συμβουλές του.

O κατά κόσμον Μπόρα Βούσκοβιτς γεννήθηκε το 1944 στο χωριό Ντούμποκα, κοντά στο Κούτσεβο της Σερβίας. Σε ηλικία 17 εισήλθε στην Ι.Μ. Ρακόβιτσα και μετά από 3 χρόνια εκάρη μοναχός. Προτού καταλήξει στη Λεπάβινα, ασκήθηκε σε διάφορα μοναστήρια, κυρίως του Μαυροβουνίου, ενώ για 13 χρόνια έζησε και στο Άγιο Όρος (Ι.Μ. Χιλανδαρίου).

Υπολογίζεται ότι επικοινωνούσε με 13.000 άτομα μέσω facebook και με πάνω από 1.000 άτομα μέσω skype. Τις εμπειρίες του από αυτό το είδος ποιμαντικής μέριμνας τις κατέγραψε σε δύο βιβλία με τίτλο: «Πνευματικές συνομιλίες».

Επίσης, από το μοναστήρι του εξέπεμπε και το ιντερνετικό ραδιόφωνο «Blagovesti» (Ευαγγελισμός), με προσευχές και ομιλίες πνευματικού περιεχομένου.

Η ιδιάζουσα αυτή «ποίμνη» του προερχόταν από όλο τον κόσμο και μάλιστα πολλοί ανήκαν σε διαφορετικές ομολογίες ή θρησκεύματα. Στην πλειονότητά τους ήταν νέοι μεταξύ 25 και 34 ετών και κατά κύριο λόγο γυναίκες. Χαρακτηριστικό του ήταν ότι δεν επέβαλλε τις απόψεις του, αλλά διάβαζε ή άκουγε προσεκτικά όσα είχαν να του πουν και στη συνέχεια τους συμβούλευε, ώστε να πράξουν ελεύθερα κατά η δική τους συνείδηση.

Ο ίδιος θυμόταν με χαρά το γράμμα ενός Ινδουϊστή, ο οποίος του έγραψε για να τον ευχαριστήσει, καθώς άκουσε από το ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ μία προσευχή, από την οποία δεν κατάλαβε ούτε μία λέξη (διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Ακάθιστος Ύμνος). Ένιωσε όμως μέσα του μια πνευματική αγαλλίαση, η οποία του έδιωξε τον εκνευρισμό και το άγχος και από τότε έχει γίνει συστηματικός ακροατής του και έχει αλλάξει η ζωή του!

(ΠΗΓΗ. //www.ekklisiaonline.gr)

Αν λοιπόν είναι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας σε θέση να προσφέρουν πνευματική αγαλλίαση και να να αλλάξουν την ζωή ενός αλλόπιστου ινδουιστή, που απλά τους άκουγε ΧΩΡΙΣ να καταλαβαίνει λέξη, φανταστείτε αγαπητοί μου αδελφοί το τι μπορούν να κάνουν στην ζωή της καθεμίας και του καθενός από εμάς αν πάρουμε τελικά την απόφαση να τους διαβάζουμε καθημερινά !!!!
Θαύματα πολλά θα βιώσουμε όπως αυτά που με την Χάρη του Αγίου Θεού αξιωθήκαμε να καταγράψουμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών της Παναγίας μας xairetismoi.blogspot.gr , όπως αυτό που θα αναρτήσουμε συν Θεώ τις επόμενες ημέρες και αφορά μιά μεγάλη αλλά ακόμη άγνωστη αγία ψυχή που κοιμήθηκε πρόσφατα !!!!
Ευχόμενοι το Πνεύμα το Άγιο να μας φωτίσει και να μας οδηγήσει σε οδό μετάνοιας ευχόμαστε σε όλες και όλους σας Καλή Αγία Πεντηκοστή !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.