ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ...... ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ....


12 Φεβρουαρίου του 2013 Κύριος ο Θεός κάλεσε στα ουράνια σκηνώματα ένα σκεύος εκλογής Του, μία αγία ψυχή, μία ένθερμη αγωνίστρια των Χαιρετισμών, την προσκυνήτρια Μαρία – όπως η ίδια ήθελε να την αποκαλούν - η οποία κοιμήθηκε στην Μονή του Θεσβίτου Ηλίου στο Γαλάτσι, στην οποία και εγκαταβίωνε για χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει ενδυθεί το πάντιμο μοναχικό ράσο, τηρώντας μέχρι τέλους την υπόσχεση που είχε δώσει δεκαετίες πριν στην ετοιμοθάνατη μητέρα της, η οποία με τίποτα δεν ήθελε η πανέμορφη της Μαρία να γίνει καλόγρια !
Ευκαιρία να ακούσουμε για την αγία αυτή σύγχρονη μορφή αποτέλεσε η επίσκεψη μας πριν τρεις μέρες, στις 3 Ιουνίου 2017 – Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής – στο κατάστημα της βαστάζουσας Μαρκέλλας στην Πλατεία Αττικής !!
Σημείο ανεφοδιασμού των βαστάζων και των βασταζουσών της ευρύτερης περιοχής με τα δωρεάν τευχίδια των Χαιρετισμών και τις Εικονίτσες του Εσταυρωμένου είναι το μαγαζί της , και έτσι της μεταφέραμε με το καρότσι “πολεμοφόδια” για να τα προωθήσει στις αδελφές και στους αδελφούς βαστάζους και κυρίως να τα μεταφέρει στους Πνευματικούς των Ιερών Μονών που προσωπικά γνωρίζει και κατά καιρούς επισκέπτεται, ώστε να δίδουν οι ίδιοι με τα άγια χέρια τους στα πνευματικά τους παιδιά και σε όσους προσέρχονται στο μέγιστο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως !!
Ήταν η πρώτη φορά που την γνωρίζαμε προσωπικά, εκ του σύνεγγυς, μολονότι από καιρό μιλάγαμε στο τηλέφωνο και μιας που τις κούτες με τους Χαιρετισμούς της μετέφερε στο μαγαζί της άλλος αδελφός μας βαστάζος που κατοικεί στην περιοχή !
Και ήταν ευλογημένη αυτή η συγκυρία της συνάντησης μας ώστε να ακούσουμε “ιδιοις ωσι” ένα συγκλονιστικό θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας που βίωσε η ίδια η βαστάζουσα Μαρκέλλα με τον σύζυγο της Γεώργιο πριν από δεκαοκτώ χρόνια !!
Ένα θαύμα που προφανώς την στερέωσε πνευματικά και την έκανε να αντιληφθεί την τεράστια δύναμη που έχουν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας, έτσι ώστε σήμερα, μετά από 20 περίπου χρόνια , να συνεχίζει με περισσό Ιεραποστολικό ζήλο να προτρέπει όλες κι όλους να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας και να τους διανέμει τα δωρεάν τευχίδια με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών !
Θα σας μεταφέρουμε το συγκλονιστικό αυτό θαύμα των Χαιρετισμών σε πρώτο πρόσωπο, όπως με γλαφυρότητα μας το διηγήθηκε, προσπαθώντας να αποδώσουμε όσο μπορούμε την ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της !!
"Ήταν χειμώνας του 1999 ! Σούρουπο Παρασκευής δύο μήνες μετά το μεγάλο σεισμό της Αθήνας ! Είχαμε κανονίσει με τον αρραβωνιαστικό μου – και σήμερα σύζυγο μου – τον Γιώργο αφού τελειώσουμε τις προπονήσεις μας στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο –ο Γιώργος είναι βλέπεις προπονητής πόλο και εγώ κολύμβησης – να περάσουμε να πάρουμε την κυρά Μαρία - την προσκυνήτρια Μαρία, όπως η ίδια συστηνόταν, μιας και είχε την ευλογία να επισκεφτεί τα Πανάγια Προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα - και να επισκεφτούμε όλοι μαζί την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια !!!
Μετά λοιπόν την προπόνηση πήγαμε από την Καλογρέζα στο Γαλάτσι - στο τότε Ιερό Ησυχαστήριο και σημερινή Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού - να παραλάβουμε την κυρά Μαρία ! Δεν ήθελε να την αποκαλούμε γερόντισσα ! Γερόντισσα είναι μόνο η Αγία Καθηγουμένη... έλεγε, και παρότι δεν είχε καρεί μοναχή, τηρούσε με ακρίβεια όλα τα μοναχικά καθήκοντα και κυρίως την αγία υπακοή στην Γερόντισσα !!
Μέχρι να φτάσουμε για να την πάρουμε με το αμάξι μας θα είχε πάει κοντά δέκα η ώρα... Τηλεφωνήσαμε και στον πορτάρη μοναχό να έχει το νου του να μας ανοίξει την θύρα , μιας και θα φτάναμε σχετικά αργά !
Είχε μεγάλη λαχτάρα η κυρά Μαρία να επισκέπτεται Ιερές Μονές και Προσκυνήματα, να προσκυνάει τα άγια λείψανα και τις θαυματουργές Εικόνες, να συνομιλεί με τις μοναχές και τους μοναχούς και να δυναμώνει πνευματικά !
Έτσι και όταν της είπαμε ότι θα πάμε στον Όσιο Δαυίδ μας παρακάλεσε να την πάρουμε μαζί της ! Ζήτησε φυσικά την ευλογία της Γερόντισσας, της Αγίας Καθηγουμένης όπως έλεγε, και έτσι ξεκινήσαμε !!
Με το που μπήκε αδελφέ στο αμάξι, κάθισε στο πίσω κάθισμα, έβγαλε το κομποσκοίνι της και εκεί που περιμέναμε να ξεκινήσει να λέει την νοερά προσευχή, το “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με”, έσκυψε το κεφαλάκι της και ξεκίνησε να απαγγέλει με χαμηλή φωνή, αλλά καθαρά και με ευλάβεια, τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!!
Απ έξω τους ήξερε.... και προφανώς για να αποφύγουμε οποιαδήποτε αργολογία και κοσμική συζήτηση, με το μπήκε ξεκίνησε να τους λέει...
Όπως σου είπα ο καιρός ήταν βροχερός, έκανε κρύο και είχαμε κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου !
Δεν θα είχε φτάσει στην μέση των πρώτων Χαιρετισμών και αισθάνθηκα μία όμορφη ευωδία, σαν λιβάνι !!
Μπα... είπα με το νου μου ....ιδέα μου θα 'ναι... αλλά εκείνη την στιγμή γύρισα προς τον Γιώργο που οδηγούσε και τον είδα και αυτόν σαν κάτι να οσφραινόταν ....κοιταχτήκαμε με νόημα... αλλά δεν μιλήσαμε για να μην διακόψουμε την κυρά Μαρία, που με σκυμμένο το κεφαλάκι της απήγγειλε ευλαβικά τους Χαιρετισμούς !!
Σταδιακά η οσμή από το λιβάνι συνεχώς δυνάμωνε !!! Ήταν πλέον ολοφάνερο ότι αυτή η ουράνια οσμή εκχυνόταν από το στόμα της κυρά Μαρίας, που μόλις τελείωσε να απαγγέλει για πρώτη φορά τους Χαιρετισμούς, ξεκίνησε αμέσως την δεύτερη, και μετά την τρίτη, και όσο τους έλεγε η μυρωδιά δυνάμωνε, η ίδια αυτή ευωδία, σαν από θυμίαμα που καίγεται !!!
Και δεν ήταν μόνο μία αδιόρατη ευωδία, σου λέω ήταν σαν να καιγόταν λιβάνι !! Στην κυριολεξία....Και όταν καίγεται το λιβάνι τι βγάζει ; ... Καπνό !! ... ε αδελφέ ... η ευωδία αυτή δεν ήταν μόνη της !!! ήταν σαν ένα νέφος καπνού που σταδιακά πλημμύρισε το αυτοκίνητο... η κυρά Μαρία με σκυμμένο το κεφαλάκι της να λέει τους Χαιρετισμούς... εμείς ενεοί, αποσβολωμένοι στην κυριολεξία, όχι μόνο να μυρίζουμε λιβάνι αλλά να βλέπουμε ιδίοις όμμασι και το νέφος του καπνού !!
Κοιταχτήκαμε σιωπηλά με τον Γιώργο και ανοίξαμε σιγά σιγά τα παράθυρα μας για να βγαίνει έξω ο καπνός από το ευωδιαστό λιβάνι !!!!
Πάνω από τρεις ώρες θα διήρκεσε η διαδρομή μιας και πηγαίναμε αργά λόγω του βροχερού καιρού !!
Και η κυρά Μαρία δεν σταμάτησε λεπτό να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , ούτε λεπτό, και όση ώρα τους έλεγε δεν σταμάτησε να βγαίνει ο ευωδιαστός αυτός καπνός από τα παράθυρα, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό αυτή η θεία, η ουράνια ευωδία...”
Και με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε η Μαρκέλλα την διήγηση της.
Σταυροκοπηθήκαμε ακούγοντας αυτό το συγκλονιστικό θαύμα των Χαιρετισμών !
Δοξάσαμε τον Τριαδικό μας Θεό που δείχνει εμφανώς τα μεγαλεία Του σε όσους αγωνίζονται προσευχόμενοι με την συνεχή απαγγελία των Χαιρετισμών !
Το μυαλό μας αστραπιαία πήγε στον κυρό Ιάκωβο, τον άγιο Μητροπολίτη Αργολίδος, ο οποίος όσες ώρες διαρκούσε η διαδρομή από το Άργος σε άλλες Μητροπόλεις που τον είχα καλέσει έλεγε και αυτός ακατάπαυστα τους Χαιρετισμούς, και αυτό όχι κάποια φορά, αλλά πάντοτε όταν ταξίδευε με το αυτοκίνητο της Μητροπόλεως, όπως το βεβαιώνουν σήμερα οι κατά καιρούς οδηγοί του ! Ακατάπαυστα για τρεις, και τέσσερις και πέντε ώρες μέχρι να μεταβεί σε Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδος !
Συνεχώς με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας στα χείλη, στο νου και στην καρδιά του, όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας στο Ιστολογιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr
Και φυσικά οικτίραμε την ουτιδανότητα μας, που ενώ η Παναγία μας συνεχώς μας φανερώνει τους αγωνιστές των Χαιρετισμών Της σαν πρότυπα προς μίμηση, εμείς βυθισμένοι στην ακηδία μας δεν τους μιμούμαστε ούτε καν κατ' ελάχιστον !
Τουλάχιστον υμνούμε την Παναγία Μητέρα μας, που μας αξιώνει να καταγράφουμε αυτά τα μεγαλεία των Χαιρετισμών Της, ώστε οι ευλαβείς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών να ενισχυθούν πνευματικά και να αναλάβουν οι ίδιοι τον αγώνα, να βαδίσουν δηλαδή τις τρίβους του κυρού Ιακώβου και της Προσκυνήτριας Μαρίας απαγγέλοντας όχι μόνο μία φορά καθημερινά, αλλά συνεχώς, αδιάλειπτα ει δυνατόν τους Χαιρετισμούς Της, ώστε να αξιωθούν των θείων αυτών δωρεών και χαρισμάτων !!
Αμήν !! Γένοιτο !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.