ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΘΑΝΟΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ ΑΠΙΘΑΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ !! ΝΕΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!


Την Μεγάλη Τεσσαρακοστή κατεβαίνουν από τον Άθωνα οι μεγάλοι δαίμονες, αυτοί που κρύφτηκαν εκεί όταν πάτησε το πόδι Της στο Άγιο Όρος η Παναγία μας !

Το επιτρέπει η Δέσποινα να κατεβαίνουν και να εκπειράζουν τους αγωνιστές, για να δυναμώνουν πνευματικά και να στεφανώνονται όταν με υπομονή κι αγόγγυστα τους υφίστανται !”

Αυτά αδελφοί μας αγαπημένοι δεν είναι λόγια δικά μας, αλλά ενός Γέροντα και μάλιστα πολύ γνωστού από τα πολλά βίντεο που αναρτούν οι πιστοί που κατά δεκάδες τον επισκέπτονται καθημερινά στο Κελλί του, κοντλα στις Καρυές  !

Και με τα παραπάνω λόγια προσπαθεί να παρηγορήσει και να οικοδομήσει, όσους – μοναχούς και λαϊκούς – του παραπονιούνται για τους πειρασμούς, που ειδικά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομολογουμένως πολλαπλασιάζονται και εντείνονται !!!

Ευτυχώς όμως η Κυρά μας πάντοτε μεριμνά να μας παρηγορεί με τα μικρά δωράκια της Χάριτος Της, που μας διατρανώνουν την παρουσία Της, μέσα στο πέλαγος των πειρασμών μας !!

Ένα τέτοιο δωράκι χάρισε η Θεοτόκος μας σε έναν βαστάζο Της την περασμένη Παρασκευή και σήμερα καταθέτουμε στην αγάπη σας !

Ταλαιπωρημένος για πάνω από τρεις εβδομάδες από τα παρεπόμενα της ίωσης που μας ταλαιπώρησε όλους, ο βαστάζος μας ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένος που δεν μπορούσε να διακονήσει στην αποστολή των δεμάτων με τα δωρεάν τευχίδια των Χαιρετισμών, και μάλιστα στην περίοδο, όπου υπάρχει η μέγιστη ζήτηση !

Ενθυμούμενος τα λόγια του καλού Αγιορείτη Γέροντα υπέμενε τον πειρασμό αυτής της ίωσης, που εμφανίστηκε την πιο ακατάλληλη χρονικά στιγμή !!

Αλλά η πίκρα για την αναγκαστική του αδράνεια από το διακόνημα του ήταν μεγάλη !!

Έτσι με χαρά βίωσε το βράδυ της Παρασκευής 8 Απριλίου 2017 ένα ακόμη από τα θαυμαστά των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !!

Το θαύμα ξεκίνησε με το τηλεφώνημα που έλαβε από την σύζυγο με το που σχόλασε αυτή από την δουλειά της, κι ολοκληρώθηκε με την αναλυτική διήγηση της, όταν επέστρεψε σπίτι !!

Η σύζυγος του απασχολείται σε μία από τις γνωστές εταιρείες παροχής πληροφοριών, σε μία από αυτές με τα πενταψήφια νούμερα, τις οποίες καλούμε για να βρούμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τις διευθύνσεις μεμονωμένων ατόμων, επιχειρήσεων ή δημοσίων υπηρεσιών !

Όπως φαντάζεται κανείς κάθε υπάλληλος που απασχολείται σε μια τέτοια εταιρεία δέχεται πολλές δεκάδες εισερχόμενες κλήσεις κάθε ώρα εργασίας του!

Και όπως προφανώς μπορεί κανείς να φανταστεί δεκάδες είναι οι υπάλληλοι που σε κάθε βάρδια του εικοσιτετραώρου εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες !!

Αν λοιπόν κανείς αναλογιστεί το πλήθος των εισερχομένων κλήσεων και το πλήθος των υπαλλήλων, είναι απειροστά μικρή η πιθανότητα να λάβει χώρα αυτό το συγκεκριμένο θαύμα των Χαιρετισμών που του ανέφερε η γυναίκα του επιστρέφοντας βράδυ από την βάρδια της !!

Μιας και την έβαλε να του το πει ξανά και ξανά , σας το αναφέρουμε σχεδόν αυτολεξεί !!!

Ήταν οκτώ και εικοσιπέντε ! Μου τηλεφωνεί ένας κύριος και μου ζητάει το τηλέφωνο του εκδοτικού οίκου Αστήρ – Αδελφοί Παπαδημητρίου στην οδό Λυκούργου ! Μου ζήτησε μάλιστα αν υπάρχει διαθέσιμο κινητό τηλέφωνο ! Άμεσα εντόπισα τα διαθέσιμα τηλέφωνα και του τα έδωσα ! Κλείνοντας δεν θα πιστέψεις τι μου είπε !! Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ... μου είπε !
Του αντευχήθηκα αμέσως σχεδόν αυτόματα ! Καλή Μεγαλοβδομάδα ! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !
Και τότε δεν θα πιστέψεις τι μου είπε !.... Άκου...
Εύχομαι ο Κύριος να μας λυτρώσει όλους μας των αιωνίων δεινών της Κολάσεως !! Βέβαια....συνέχισε να λέει ο άγνωστος κύριος από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου στην τηλεφωνήτρια και σύζυγο του αδελφού βαστάζου ..... υπάρχει ένας απλός κι εύκολος τρόπος να λυτρωθούμε όλοι από τα αιώνια αυτά βάσανα !!!
Με το να διαβάζουμε μία φορά κάθε ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.... έ...άντε και να κάνουμε και κάνα καλό έργο αν μπορούμε !!!!! ”
Ακούγοντας αυτά η καλή του σύζυγος, που ανέχεται με υπομονή την πολύωρη καθημερινή ενασχόληση του βαστάζου μας με το διακόνημα των Χαιρετισμών, εξεπλάγη ευχάριστα και απάντησε στον άγνωστο κύριο εντελώς αυθόρμητα ....!
Μα φυσικά !!! Μα δεν είναι εξάλλου η ίδια η Παναγία μας που μας έχει υποσχεθεί ότι όστις Την χαιρετίζει μία φορά την ημέρα με τους Χαιρετισμούς θα τον προστατεύει από κάθε δεινό και στην παρούσα ζωή και θα τον λυτρώσει και των δεινών της Κολάσεως !”
Προφανώς και ο άγνωστος κύριος που είχε τηλεφωνήσει για να ζητήσει τον τηλεφωνικό αριθμό και με αγάπη είχε προσπαθήσει να μεταδώσει το άγγελμα της προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, ακούγοντας μία άγνωστη τηλεφωνήτρια να συμφωνεί άμεσα και να του απαντάει με τα λόγια της υπόσχεσης που έδωσε η Θεοτόκος πρώτα στον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη και κατόπιν και σε άλλους Αγίους, προφανώς εξεπλάγην και ο ίδιος, και μάλλον περισσότερο και από την σύζυγο του βαστάζου μας, και μετά από σιγή κάποιων δευτερολέπτων απάντησε !!
Κα..κα..Καλο Πάσχα !!!..” και έκλεισε το τηλέφωνο !!

Φανταστείτε αδελφοί μου τις μαθηματικές πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο !!
Απειροστά μικρές !! Σχεδόν μηδαμινές !!
Και όμως η Παναγία μας οικοδόμησε έτσι με αυτήν την χαριτωμένη “σύμπτωση”- αν και τίποτα τυχαίο δεν γίνεται στην ζωή μας – τρεις ψυχούλες, που αγαπούν τους Χαιρετισμούς !!!

Την σύζυγο του βαστάζου μας, που μετά από αυτό ζήτησε από το σύζυγο της να τηλεφωνήσει σε όλους τους γνωστούς του βαστάζους και να τους ρωτήσει αν ήταν ένας από αυτούς που τηλεφώνησε, μιας και δεν πίστευε και η ίδια σε αυτά που άκουσε !!

Τον βαστάζο μας, ο οποίος έκανε υπακοή και το Σάββατο επικοινώνησε με αδελφούς βαστάζους για να διακριβώσει πλέον ότι κανένας από αυτούς δεν είχε τηλεφωνήσει, και να διαπιστώσει πλέον ότι είναι και άλλοι πολλοί θεοτοκόφιλοι αδελφοί που εμφορούνται από την ίδια αγάπη για τους Χαιρετισμούς και μάλιστα κοινολογούν σε όποιον γνωρίζουν το άγγελμα της αξίας των Χαιρετισμών προτρέποντας τους να τους διαβάζουν καθημερινά !!

Και προφανώς και τον αδελφό που δεν περίμενε να ακούσει από το στόμα μιας άγνωστης τηλεφωνήτριας τα λόγια της υπόσχεσης της Παναγίας μας για τους Χαιρετισμούς !!!!

Στο μυαλό του καλού μας βαστάζου ήρθε την άλλη μέρα ένα παρόμοιο θαύμα που έτυχε σε αδελφό μας βαστάζο, ο οποίος μετά την επίσκεψη του ιδίου, της συζύγου του και των παιδιών του στην Παιδίατρο για να τα εξετάσει, της προσέφερε ως ευλογία τευχίδια των Χαιρετισμών, για να ακούσει ενεός από το στόμα της Παιδιάτρου, ότι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια απαγγέλει καθημερινά τους Χαιρετισμούς, μετά από ένα “όνειρο” που είχε, και να αφήσει και την ίδια την Παιδίατρο και αυτήν ενεή λέγοντας της ότι αυτό που “άκουσε” στον ύπνο της ήταν η προτροπή που η ίδια η Παναγία μας έχει δώσει για τους Χαιρετισμούς Της !!!

Και έτσι και στην περίπτωση αυτή οικοδομήθηκε και ο αδελφός βαστάζος και η σύζυγος του και η Παιδίατρος, καθ όν τρόπο οικοδομήθηκε πνευματικά προχθές και ο αδελφός μας βαστάζος με τη σύζυγο του και τον άγνωστο που κάλεσε την τηλεφωνικκή εταιρεία !!

Αναθαρρώντας με αυτά τα “χαριτωμένα” μικρά θαυμάσια των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, που προσωπικά τα εκλαμβάνουμε ως “δωράκια” της Κυράς μας για να ενισχύσει την ολιγοπιστία μας, θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλες και όλους σας την στερρή μας πεποίθηση ότι μέσα από όλους τους πειρασμούς, τις δοκιμασίες, τις αναποδιές, τις ασθένειες, τα προβλήματα που ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ μας καθημερινά βιώνουμε, υπάρχει πάντα κάτι καλό που θα προκύψει, αν με υπομονή τα αντιμετωπίζουμε, έχοντας τα νοερά μας μάτια σταθερά προσηλωμένα με ακράδαντη πίστη στην Κυρά μας και τον Κύριο μας, και έχοντας την βεβαιότητα ότι “ τοῖς ἀγαπῶσι τόν Θεόν πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν" (Ρωμ. 8, 28)”

 
Παραθέτωντας στην αγάπη σας και τον σύνδεσμο με το θαύμα που σας αναφέραμε με τον αδελφό βαστάζο και την Παιδίατρο σας ευχόμαστε Καλή Αγία και Μεγάλη εβδομάδα !! Καλή Ανάσταση αδελφές και αδελφοί !!!
ΕΝΕΟΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΒΑΣΤΑΖΟΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ !!! ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΑΡΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.