ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ Κ.Α.Τ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!!


Πόσες φορές άλλο θαύμα ξεκινάμε να καταγράψουμε και άλλο τελικά καταλήγουμε να γράφουμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr !!!
Έτσι και σήμερα !! Λίγο πριν καθίσουμε να γράψουμε για ένα πρόσφατο θαύμα των Χαιρετισμών σε Ιερέα στην Κύπρο, για το οποίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, τηλεφωνηθήκαμε με μία βαστάζουσα αδελφή, η οποία πολύ έχει συμβάλλει στην διάδοση των Χαιρετισμών !
Είχαμε να μιλήσουμε καιρό και αφού ανταλλάξαμε τις Πασχάλιες ευχές, ήρθε η κουβέντα – που αλλού – στους Χαιρετισμούς και στα θαύματα τους !!
Μας διηγήθηκε λοιπόν ένα θαύμα των Χαιρετισμών που βίωσε η ίδια πριν έξι περίπου χρόνια λίγο μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2011 !
Η 84χρονη μητέρα της Στεφανία είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε εισαχθεί στο ΚΑΤ ! Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση της υγεία ς της επιδεινώθηκε και η γερόντισσα έπεσε σε κώμα ! Δεν μιλούσε ! Δεν δεχόταν τροφή ! Δεν επικοινωνούσε με κανέναν !
Οι γιατροί έκριναν ότι δεν συνέτρεχε λόγος να μεταφερθεί στην Εντατική και προετοίμασαν τις κόρες της, λέγοντας τους ότι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες για το μοιραίο !
Ήταν η σειρά της αδελφής μας, της βαστάζουσας Διονυσίας – την οποία την γνωρίσαμε μόλις πριν ένα χρόνο το 2016– να καθίσει εκείνη την νύχτα του Φλεβάρη με την μητέρα της !
Είχε το ίδιο απόγευμα επικοινωνήσει με μία γνωστή της Γερόντισσα για να την ενημερώσει για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της μητέρας της, και να ζητήσει τις προσευχές της για την μητέρα της !!
Η καλή μοναχή της πρότεινε να διαβάσει εκείνο το βράδυ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , εικοσιτέσσερις φορές, όσες είναι και οι Οίκοι των Χαιρετισμών, ώστε η Παναγία μας να είναι βοηθός και παραστάτης στην ετοιμοθάνατη μητέρα της !!
Μετά τα μεσάνυχτα, όταν πια στο θάλαμο είχαν όλοι οι νοσηλευόμενοι αποκοιμηθεί, πήρε το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών, κάθισε στα πόδια του κρεβατιού εκεί που έπεφτε λίγο φως από το διάδρομο και άρχισε να διαβάζει τους Χαιρετισμούς !!
Λίγο πριν τις έξι το πρωί και μόλις αφού είχε ολοκληρώσει και την εικοστή τέταρτη ανάγνωση και πήγαινε να βάλει το βιβλιαράκι στην τσάντα της αισθάνθηκε ότι η μητέρα της, η οποία ήταν για μέρες σε κώμα ξύπνησε !!!
Πριν προλάβει να την πλησιάσει η κυρία Στεφανία ανασηκώθηκε, σταυροκοπήθηκε και είπε στην έκπληκτη Διονυσία !!
Γονάτισε, κάνε το Σταυρό σου, δεν βλέπεις .... η Παναγία μας ήρθε , είναι εδώ !!!!”
Η Διονυσία στην κυριολεξία ενεή πρόλαβε να ψελλίσει ...
Μα που μητέρα μου είναι η Παναγία ;;;;; ”
Εδώ είναι, μα καλά δεν την βλέπεις ;;; ” απάντησε η μητέρα της, που για μέρες όχι απλά δεν μίλαγε, αλλά ούτε καν επαφή με το περιβάλλον της δεν είχε !!
Έλα σήκω... πάμε κάτω στο Ναό να ανάψουμε κερί !!!” την προέτρεψε η μητέρα της
Κάτσε μάνα μου, θα πάω εγώ !!! ” ανταπάντησε η Διονυσία !!
Όχι μαζί θα πάμε να ανάψουμε κερί στην Παναγία ” και έκανε να βγάλει τους ορούς και να κατεβεί από το κρεββάτι !
Η κόρη της την καθησύχασε ότι θα πάει αμέσως η ίδια να ανάψει κερί, και ότι δεν ήταν σωστό να κατέβει η ίδια !!
Με τα πολλά την έβαλε ξανά να ξαπλώσει και έτσι η κυρά Στεφανία ηρέμησε !!
25 Φεβρουαρίου 2011 μετά από μία περίπου εβδομάδα από την εμφάνιση της Παναγίας μας στο δωμάτιο του ΚΑΤ, η κυρά Στεφανία εκοιμήθη εν Κυρίω !!
Σημεία έδειξαν ότι βρήκε ανάπαυση μέσα στο ανέσπερο Φως του Χριστού μας, στις Ουράνιες Μονές !!
Αυτό το γεγονός έγινε αφορμή η κυρία Διονυσία να αγαπήσει ακόμη περισσότερο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , και όταν αργότερα άκουσε για εμάς από μια άλλη αδελφή βαστάζουσα αδελφή μας που τυχαία βρήκε στο διαδίκτυο του Ιστολόγιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr , μας ζήτησε μέσω αυτής τα δωρεάν τευχίδια με τους Χαιρετισμούς, που με ζήλο ιεραποστολικό τα μοιράζει σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας πάντοτε σε όλους την προτροπή της ίδιας της Παναγίας μας για την καθημερινή ανάγνωση τους !
Παρότι έχουμε μιλήσει κάποιες φορές τηλεφωνικά, χωρίς ακόμη να έχουμε συναντηθεί δια ζώσης με την κυρία Διονυσία, είχαμε σήμερα τη ευκαιρία να ακούσουμε από το στόμα της αυτό το μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών, το οποίο και άμεσα καταθέσαμε στην αγάπη σας !
Είθε η Κυρά μας να προστατεύει όλες και όλους εσάς τους ευσεβείς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και να μας αξιώσει όλους μας και του Παραδείσου του Υιού και Θεού Της !!
Αμήν !! Γένοιτο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.