ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΚΥΡΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο Β'


 Ήταν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012 όταν μέσα σε ένα γνωστό Ορθόδοξο Βιβλιοπωλείο της Αθήνας συναντήσαμε τον πατέρα Νεκτάριο ! Βλέποντας μας να αφήνουμε ευλογία βιβλιαράκια των Χαιρετισμών για να τα διανέμουν δωρεάν ο κος Νίκος και η κα Ειρήνη, μας ζήτησε και ο ίδιος !
Έχουμε μιλήσει για τον θεοτοκόφιλο αυτό Γέροντα και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας ! Είναι αυτός που υιοθέτησε στον Ναό του την ευλογημένη συνήθεια των Πατέρων της Ιεράς Μονής Ζωγράφου του Αγίου Όρους, οι οποίοι σε κάθε Θεία Λειτουργία αντί Κοινωνικού απαγγέλλουν τους Χαιρετισμούς ενώπιον της Αγίας Εικόνος της Θεοτόκου, εις ανάμνηση του θαύματος του 1280 για το οποίο έχουμε εκτενώς μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτηση !
Είναι αυτός ο καλός Γέροντας που μας μίλησε για μια πνευματική του κόρη, έγγαμη και γιαγιά, η οποία καθημερινά από την ώρα που ξυπνάει μέχρι που κοιμάται απαγγέλει με τα χείλη ή το νού τους Χαιρετισμούς, τουλάχιστον σαράντα φορές την ημέρα !!
Ακούγοντας το είχαμε στην αρχή ως άνθρωποι δυσπιστήσει !!
Και παρόλο που γνωρίζαμε ότι είναι πάρα πολλοί που τους λένε οπωσδήποτε μία φορά καθημερινά, και κάποιοι τρεις και ίσως και τέσσερις φορές, μας φαινόταν απίστευτο το πνευματικό έργο της αδελφής !
Αργότερα διαβάζοντας σε συναξάρια Αγίων καί στους βίους Γερόντων, αλλά και γνωρίζοντας προσωπικά τον Αύγουστο του 2013 κατά την επίσκεψη μας στο Άγιο Όρος μοναχούς που καθημερινά και αδιάλειπτα εναλλάσσουν την νοερά προσευχή με τους Χαιρετισμούς, οι όποιες αμφιβολίες μας καταρρίφθηκαν !
Την περασμένη εβδομάδα μιλώντας με έναν καλό αδελφό από το Άργος, μας μίλησε για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο τον Β'.
Γνωρίζαμε βέβαια την θεοτοκοφιλία του, και ότι μάλιστα αρνήθηκε την υποτροφία που του προσέφερε ο Οικομενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία, επειδή δεν ήθελε να σπουδάσει σε τόπο όπου οι αιρετικοί Προτεστάντες βλασφημούν το Πανάγιο Όνομα της Θεοτόκου, με τις βλάσφημες αιρετικές δοξασίες τους.
Όταν όμως ο καλός μας αδελφός μας ανέφερε κάτι και που ο ίδιος γνώριζε προσωπικά αλλά και έχει ήδη δημοσιευτεί σε τόμο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος για τον μακαριστό κυρό Ιάκωβο, μείναμε πραγματικά ενεοί !!
Ήταν γνωστό ότι ο κυρός Ιάκωβος στις Συνάξεις των Κληρικών της Μητροπόλεως του, παρότρυνε τους Ιερείς του να νουθετούν τους ενορίτες τους και τα πνευματικά τους παιδιά να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς !!
Μαλιστα διασώζεται στα Αρχεία της Ιεράς Μητροπόλεως Εγκύκλιος του που ζητούσε από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να διαβάζει τρεις φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς !
Και για να διαδώσει την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών είχε ιδίαις δαπάναις τυπώσει τευχίδια των Χαιρετισμών που ο ίδιος τα μοίραζε ως ευλογία !!
Αυτό όμως που μας άφησε άφωνους ήταν ότι ο μακαριστός κυρός Ιάκωβος απήγγειλε ο ίδιος σχεδόν αδιάλειπτα τους Χαιρετισμούς !!
Υπάρχουν μαρτυρίες των οδηγών του παμπάλαιου αυτοκινήτου της Μητροπόλεως που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, ότι όση ώρα βρισκόταν στο αυτοκίνητο έλεγε εκφώνως τους Χαιρετισμούς !!
Ακόμη και σε πολύωρα ταξίδια από το Άργος σε Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδος, όπου ήταν καλεσμένος και έπρεπε να παραστεί, ο μακάριστος Ιάκωβος δεν σταματούσε να λέει τους Χαιρετισμούς !
Κάντε αδελφοί μου μόνοι σας έναν πρόχειρο υπολογισμό !!
Σε μία ώρα μπορεί κανείς να πει πέντε με έξι φορές τους Χαιρετισμούς ! Αν ένα ταξίδι διαρκούσε 5 ώρες τότε ο μακαριστός Μητροπολίτης έλεγε τουλάχιστον εικοσιπέντε φορές τους Χαιρετισμούς κατά την μετάβαση , και άλλους εικοσιπέντε κατά την επιστροφή !! Πενήντα φορές απαγγελία των Χαιρετισμών κατά την διάρκεια ενός και μόνο υπηρεσιακού ταξιδιού του σε Μητρόπολη της Βόρειας Ελλάδος !!!!!
Για τον λόγο αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο που η Κυρία Θεοτόκος υποδέχθηκε στα ουράνια σκηνώματα τον ακάματο εργάτη των Χαιρετισμών Της, την μεθέορτο ημέρα του Ευαγγελισμού Της, την 26η Μαρτίου 2013, όταν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ,ἐξ ἀρχῆς καὶ ἄνωθεν παραδεδομένην, ὡς τῷ θείῳ καὶ ὑπερφυεῖ Μυστηρίῳ καὶ ἀπορρήτῳ καθυπουργήσαντος”
Την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ που πρώτος απήγγειλε το “Χαίρε” στην Υπεραγία Θεοτόκο, την ημέρα εκείνη παρέλαβε Κύριος ο Θεός την αγία ψυχή του Αρχιερέως Του, που μυριάδες μυριάδων “Χαίρε” απήγγειλε με τους δεκάδες χιλιάδες Χαιρετισμούς που απήγγειλε στην επίγεια ζωή του στην Παναγία Μητέρα Του !
Και άλλα πολλά μας ανέφερε ο καλός μας βαστάζος-αδελφός από το Άργος που βεβαιώνουν ότι και στην επίγεια ζωή του ο μακαριστός κυρός Ιάκωβος είχε τη ιδιαίτερη εύνοια, ευλογία και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, που μένει πάντα πιστή στην υπόσχεση που έχει δώσει και την οποία μπορείτε να διαβάσετε ως υπότιτλο της επικεφαλίδας του Ιστολογίου των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr, δηλαδή ότι όποιος την χαιρετίζει καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της, που υπεραγαπά, αυτός θα έχει και στην ζωή αυτή την προστασία Της, αλλά και θα τον υπερασπισθεί και εν ώρα Κρίσεως ενώπιον του θρόνου του Υιού Της !
Ο μακαριστός κυρός Ιάκωβος με τον θεοτοκόφιλο βίο του και την μακαρία τελευτή του αποτελει αψευδή μάρτυρα, αλλά και πρότυπο για όλους εμάς !
Είθε δια των αγίων ευχών του να ακολουθήσουμε την τρίβο του, απαγγέλοντας αδιάλειπτα τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Αμήν ! Γένοιτο !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.