ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η ΔΕΣΠΟΙΝΟΥΛΑ ΠΑΛΙ ΘΥΜΙΑΤΙΖΕΙ !! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ! ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ !


Η Δεσποινούλα πάλι θυμιατίζει !!! Αυτό έλεγαν όσοι περνούσαν καθημερινά , κατά το σούρουπο έξω από το παράθυρο της φτωχικής μονοκατοικίας, εκεί όπου η νεαρή Δέσποινα γηροκομούσε την θεία της, τη οποία γιοί και νύφες, κόρες και γαμπροί την είχαν εγκαταλείψει !!!

Μία πραγματική ιστορία, ένα μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας θα σας διηγηθούμε σήμερα, μεταφέροντας τα λόγια του άκρως θεοτοκόφιλου και διαπρύσιου κήρυκα της προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών, του πατρός Στεφανου Αναγνωστόπουλου !

Το θαύμα αυτό των Χαιρετισμών, στο οποίο συχνά αναφέρεται στις ομιλίες του ο πατέρας Στέφανος, και το οποίο αποτελεί προσωπικό του βίωμα, από τα πρώτα χρόνια της ιεροδιακονίας του, πριν αρκετές διακονίες, θα το ακούσετε ιδίοις ωσίν στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είχε την καλοσύνη – όπως και άλλα πολλά που βλέπετε εδώ – να μας στείλει ο αγαπημένος μας βαστάζος-αδελφός που διαχειρίζεται τον ορθόδοξο ιστοτοπο agiooros.org, και στο οποίο έχει με αγάπη συγκεντρώσει και πολλές άλλες ομιλίες που αφορούν και τους Χαιρετισμούς και άλλα θαύματα της Παναγίας μας !!!

Επανερχόμαστε στο θαύμα των Χαιρετισμών !!

Η Δέσποινα λοιπόν βλέποντας ότι η θεία της έχει εγκαταλειφθεί από όλα της τα παιδιά, και χωρίς να έχει το παραμικρό οικονομικό ή άλλο όφελος, μιας και οτιδήποτε είχε η γερόντισσα το είχε δώσει στα παιδιά της, την πήρε μαζί σπίτι της να την περιποιηθεί και να την γηροκομήσει !

Εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας της η γερόντισσα γρήγορα κατέπεσε, και η Δεσποινούλα αγόγγυστα την φρόντιζε, την έπλενε, την τάιζε, της κράταγε ώρες παρέα, παρόλο που ήταν η ίδια νέα και θα μπορούσε να κοιτάξει τον εαυτό της, την ζωή της !!
Αν είχα εδώ την Παναγία μου” έλεγε συχνά “της οποίας και το όνομα φέρω, και ήταν άρρωστη, κλινήρης, κατάκοιτη τι θα έκανα ; Δεν θα φρόντιζα την Παναγία μας ; Ε.. και την θεία μου την γιατροπορεύω και την περιποιούμαι ωσάν να είχα εδώ την Θεοτόκο μας !!!! ” 
 
Αυτά έλεγε η Δεσποινούλα και με αγάπη φρόντιζε την εγκαταλελειμμένη θεία της , ωσάν να επρόκειτο για την Παναγία !
Και επειδή είχε ακούσει το πόσο πολύ η Παναγία μας χαίρεται όταν ακούει να της απαγγέλλουν τα παιδιά Της, δηλαδή εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τους Χαιρετισμούς Της, καθόταν δίπλα στην κατάκοιτη θεία της το βράδυ και πριν κοιμηθεί άρχιζε να λέει τους Χαιρετισμούς !

Και όχι μόνο μία φορά ! Και πέντε , και δέκα και περισσσότερες φορές τους έλεγε, ενώ η θεία της κοιμόταν !

Και κάποια φορά – ενόσω τους έλεγε – αισθάνθηκε να πλημμυρίζει το δωμάτιο μία άρρητη ευωδία, που συχνά ήταν τόσο δυνατή, τόσο έντονη που αισθανόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει !

Και σηκωνόταν, και πήγαινε στο παράθυρο και το άνοιγε να μπει φρέσκος αέρας !!

Και την θεσπέσια αυτή ουράνια μυρωδιά, με την οποία προφανώς η Παναγία μας αντι-χαιρέτιζε την Δεσποινούλα μας που καθημερινά Την χαιρετούσε με τους Χαιρετισμούς Της, την αισθάνονταν και όσοι πέρναγαν έξω από το σπίτι !

Και έλεγαν συχνά “ Πάλι η Δεσποινούλα θυμιατίζει !!!!”

Βλέπετε αδελφοί μου το πόσο αληθινή είναι η υπόσχεση που έχει δώσει η Υπεραγία Θεοτόκος και στον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη, και αργότερα και σε πολλούς Αγίους μας, ότι δηλαδή όσοι την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς Της, που τόσο αγαπάει, αυτούς θα τους προστατεύει κάθε ημέρα της ζωής τους και το κυριότερο, θα τους υπερασπιστεί η ίδια την ώρα της Κρίσεως ενώπιον του Θρόνου του Υιού Της !!

Και βλέπετε επίσης αδελφοί μου ότι αυτό στο οποίο είχαμε αναφερθεί στην προτελευταία μας ανάρτηση, δηλαδή στο ότι οι Χαιρετισμοί πρέπει να συνοδεύονται και από έργα αγάπης στον εμπερίστατο συνάνθρωπο μας, πόση ανταπόδοση έχει από την Μητέρα μας και Κυρά μας ;

Παρατημένη ήταν η ανήμπορη θεία της ! Όσοι θα έπρεπε να την γηροκομήσουν την είχαν στην κυριολεξία πετάξει, αφού της είχαν απομυζήσει την περιουσία της ! Και βρέθηκε μία ανιψιά της ! Και την πήρε σπίτι της ! Χωρίς να προσβλέπει στην παραμικρή υλική ανταμοιβή ! Και την φρόντιζε ωσάν να ήταν η Παναγία η ίδια ! Και της διάβαζε τους Χαιρετισμούς στο προσκέφαλο της, ωσάν να τους έλεγε στην Παναγία την ίδια ! Και η Θεοτόκος – πάντα πιστή στις υποσχέσεις που δίνει στα παιδιά Της – την αντάμειβε
καθημερινά με την ουράνια αυτή ευωδία που μόνο Άγιοι έχουν αισθανθεί εν ώρα προσευχής !

Και φαντάζομαι ότι αυτή η ανταμοιβή ήταν μικρό προοίμιο της ουράνιας ανταπόδοσης που θα έλαβε η Δεσποινούλα από τον Δίκαιο Κριτή ! Και θα συναγάλλεται , αυτή η θερμή αγωνίστρια των Χαιρετισμών, στις Ουράνιες Μονές με τους Αγγέλους και τους Αγίους !

Αυτής τα βήματα, αυτής την ζέση για τους Χαιρετισμούς, και προπάντων αυτής την ανυπόκριτη, αφειδώλευτη και αυτοθυσιαστική αγάπη είθε να μας αξιώσει και όλους εμάς ο Θεός μας, πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου !

Παραθέτουμε στην αγάπη μας το βίντεο με την αναφορά στο θαύμα αυτό και σας προτρέπουμε να το ακούσετε μέχρι τέλους μιας και στη συνέχεια τονίζει ο πατέρας Στέφανος την αξία των έργων μετανοίας, που πρέπει να συνοδεύουν την απαγγελία των Χαιρετισμών !

Και σας υπενθυμίζουμε ότι και αύριο και μεθαύριο τέταρτη Παρασκευή των Χαιρετισμών θα αναρτήσουμε ένα ακόμη μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών και μία ομιλία του Αγίου Μαξιμου του Γραικου που θα αποτελούν μια θεματική ενότητα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.