ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ SITES ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!


Θαύματα των Χαιρετισμών !!! Αρίφνητα !! Πάνω που λέμε πως τα έχουμε δημοσιεύσει όλα στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών www.xairetismoi.blogspot.gr , εκεί που πιστεύουμε πως τα έχουμε βρει όλα, η Κυρά μας συνεχώς μας εκπλήττει και μας οδηγεί στο να ανακαλύψουμε νέα Της θαύματα, που αφορούν τους Χαιρετισμούς Της !!

Κυματοδρομώντας λοιπόν στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε πρόσφατα ένα ακόμη αδημοσίευτο στο Ιστολόγιο μας θαύμα που αφορά δαιμονικές εμφανίσεις και την άρση τους με τους Χαιρετισμούς, και ένα ακόμη θαύμα που το είχαμε ακροθιγώς αναρτήσει παλαιότερα και αφορά την εμφάνιση της Παναγίας μας στον Μονοξυλίτη, αυτή την φορά με διήγηση δύο Αγιορειτών Πατέρων, από το οποίο εμφαίνεται καλύτερα η σχέση του θαύματος με την απαγγελία των Χαιρετισμών !!

Αυτά τα δύο θαύματα τα είχαμε προγραμματίσει να τα αναρτήσουμε την επόμενη, την “κουφή” κατά την λαική θυμοσοφία εβδομάδα, που προηγείται της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας , έτσι ώστε να προηγηθεί σήμερα Παρασκευή του Ακαθιστου Υμνου ένα πραγματικά τεράστιο θαύμα των Χαιρετισμών, με την “νεκρανάσταση” ενός βαστάζου αδελφού μας που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός πριν τρία ακριβώς χρόνια, Σαρακοστή του 2014 , και για το οποίο είχαμε προσωπική εμπειρία !!

Όμως, όπως είπαμε και στην προηγούμενη μας ανάρτηση άλλες μεν οι δικές μας βουλές, άλλη η επιθυμία της Κυράς μας !!

Πριν ξεκινήσουμε την επικόλληση της ανάρτησης μας από τον κειμενογράφο, επισκεφτήκαμε το email του Ιστολογίου των Χαιρετισμών xairetismoitheotokou@gmail.com , εκεί που μας γράφετε εσείς, οι ευλαβείς μας αναγνώστες, είτε για να ζητήσετε την ΔΩΡΕΑΝ αποστολή τευχιδίων με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών, είτε για να μας διηγηθεί τε κάποιο θαύμα των Χαιρετισμών, το οποίο και με την άδεια σας θα δημοσιεύσουμε !!

Ανοίγοντας λοιπόν το emai μας βρήκαμε μία επιστολή από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Δημήτριο Αθανασίου, έναν άκρως θεοτοκόφιλο και πολυγραφότατο συγγραφέα, και πολύτιμο φίλο του Ιστολογίου με την επισύναψη δύο εξαιρετικών άρθρων-πραγματειών για τους Χαιρετισμούς και τον Ακάθιστο Ύμνο γενικότερα !
Μπαίνοντας όμως στο υπό κατασκευή site του μείναμε ενεοί από το πλήθος των εξαιρετικών θεομητορικών άρθρων που έχει συλλέξει και αναρτήσει, και διαβάζοντας κάποιες από αυτές θεωρήσαμε ότι είναι προτιμότερο αντί να αναρτήσουμε το θαύμα που είχαμε προγραμματίσει, να σας παροτρύνουμε να επισκεφτείτε το θαυμάσιο αυτό site και να διαβάσετε από εκεί τα θαυμάσια αυτά, ψυχωφελέστατα και άκρως εποικοδομητικά άρθρα !!

Θα τα βρείτε στο theomitoriko.wordpress.com !!!!!

Πιστέψτε μας ότι πραγματικά θα βγείτε πνευματικά κερδισμένοι από τα εξαιρετικά αυτά άρθρα που αφορούν όχι μόνο τους Χαιρετισμούς και τον Ακάθιστο, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που εορτάσαμε πριν μία μόλις εβδομάδα, αλλά και άλλα θεομητορικού ενδιαφέροντος άρθρα !!

Για τους διαχειριστές του Ιστολογίου των Χαιρετισμών αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η απόδοση τιμής στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου !

Εφόσον λοιπόν κρίνουμε ότι αυτό επιτυγχάνεται από άλλα sites και Ιστολόγια, προκρίνουμε να προτείνουμε και να προωθήσουμε αυτά και να μην αναρτήσουμε τίποτα την σημερινή Παρασκευή του Ακαθιστου στο δικό μας !!

Για τον λόγο αυτό και παρακαλούμε την αγάπη σας μαζί με το theomitoriko.wordpress.com να επισκέπτεστε και το Ιστολόγιο του πατρός Δημητρίου Αθανασίου fdathanasiou.wordpress.com καθώς και αγαπημένα μας sites δηλαδή το agiooros.org καθώς και το sotiriapsixis.blogspot.com του αδελφού μας κου Νώντα Σκοπετέα, τα οποία βρίθουν από θεομητορικά άρθρα και βίντεο και οπτικοακουστικό υλικό και για τους Χαιρετισμούς και για την Παναγία μας !!

Συν Θεώ εμείς θα αναρτήσουμε την επόμενη εβδομάδα τα δύο αυτά θαύματα και το άλλο Σάββατο του Λαζάρου, θα αναρτήσουμε και το πραγματικά τεράστιο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας με την νεκρανάσταση – ώς και του Αγιου Λαζάρου – του βαστάζου αδελφού μας, που Μεγάλη Πέμπτη του 2014 βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού !!

Αυτό φαίνεται ότι πρόκρινε η Κυρά μας !!

Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους σας να πλημμυρίσετε σήμερα τους Ορθόδοξους Ναούς μας για να ακούσετε και τις Τέσσερις Στάσεις των Χαιρετισμών, και τους Εικοσιτέσερις Οίκους του Ακάθιστου Ύμνου, ενός μεγαλειώδους υμνογραφικού έργου των δύο γνωστών Αγίων , δηλαδή του Αγίου Ιωαννη του Δαμασκηνού που συνέγραψε τους Ειρμούς και του Οσίου Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου που συνέγραψε τα τροπάρια του Κανόνος και φυσικά του τρίτου άγνωστου Αγίου – που συνέγραψε τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών, και ο οποίος προφανέστατα από άκρα ταπείνωση δεν θέλησε να κοινολογηθεί η ταυτότητα του, αφήνοντας την επιστημονική κοινότητα να ερίζει ακόμη για το αν είναι ο Ρωμανός ο Μελωδός , ή ο Πατριάρχης Γερμανός , ή ο Αγιος Κοσμάς ο Μελωδός, ή ο Γεώργιος Πισίδης ή ο ιερός Φώτιος ή κάποιος από όσους εχουν κατά καιρό προταθεί !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.