ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!!


Τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών σήμερα και το Ιστολογιο των Χαιρετισμών της Παναγίας μας μαζί με τον επίκαιρο λόγο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, που μόλις αναρτήσαμε, θα προσφέρει στην αγάπη σας και ένα πραγματικά πολύ όμορφο, ένα εμπνευσμένο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφυτου που τελέσθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας της Κοινότητας του Οίκου Μαραθάσας της Μητροπολιτικής Περιφερειας Μορφου στην Κύπρο !!

Το βίντεο αυτό, όπως και το προηγούμενο βίντεο με το θαύμα των Χαιρετισμών και την αποκατάσταση των σχέσεων σε μια διαλυμένη οικογένεια που ο ίδιος ο Σεβασμιωτατος κ. Νεόφυτος διηγήθηκε, μας τα έστειλε ο φίλος του Ιστολογίου των Χαιρετισμών, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε !!

Αμφότερα τα βίντεο έχουν για εμάς πολύ μεγάλη σημασία, για τον απλούστατο λόγο ότι Αρχιερέας του Θεού του Υψίστου, εν ενεργεία Μητροπολίτης παραινεί και προτρέπει τους πιστούς για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανάγνωση-απαγγελία των Χαιρετισμών !!

Αυτό που εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια λέμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, ΔΕΝ αποτελεί μία καινοφανή ιδέα των διαχειριστών του Ιστολογίου, ούτε μία καινοτομία που θέλουμε να εισάγουμε και να επιβάλλουμε, αλλά τουναντίον αποτελεί προσπάθεια υπενθύμισης μιας πρακτικής, μιας συνήθειας των προγόνων μας και των Αγίων της Εκκλησίας μας εδώ και πολλούς αιώνες, δηλαδή να απαγγέλλονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – και μάλιστα όχι μόνο μία φορά μαζί με το Μικρό Απόδειπνο, αλλά πολλές φορές, σε κάθε περίσταση, με κάθε ευκαιρία – οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !!

Αυτό ακριβώς τονίζει και στο κήρυγμα του για τους Τρίτους Χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μορφου κ. Νεόφυτος, διηγούμενος την προσωπική του εμπειρία από την μητέρα του που τον παρακινούσε ως μικρό παιδί να απαγγείλει μαζί της τους Χαιρετισμους, και από την γιαγιά του που ενόσω ζύμωνε το ψωμί έλεγε τους Χαιρετισμούς, για να βγεί γλυκό το ψωμί, και από τους παλαιούς Κυπρίους που πηγαίνοντας στα χωράφια τους δεν μιλούσαν ο ένας με τον άλλον, δεν σχολίαζαν, δεν κουτσομπόλευαν αλλά έλεγαν τους Χαιρετισμούς, μία φορά στο πήγαινε και μία φορά στο έλα , όπως χαρακτηριστικά λέει ο Σεβασμιώτατος !!

Αυτή ήταν αδελφοί μου η ευλογημένη, η τρισευλογημένη συνήθεια των μακαριστών προγόνων μας, να απαγγέλουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους Χαιρετισμούς, και όπως βλέπετε όχι μόνο μία φορά, αλλά περισσότερες, όχι μόνο στο σπίτι κάνοντας την προσευχή τους, αλλά σε κάθε τους δραστηριότητα !!

Αυτό είναι και το όνειρο, η επιθυμία των διαχειριστών αυτού του Ιστολογίου, των βαστάζων και βασταζουσών σε όλη την Ελλάδα, που διανέμουν χέρι με χέρι τα ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών, να πληροφορηθούν δηλαδή ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, οι εν Χριστώ αδελφές και αδελφοί μας για την ευλογημένη αυτή συνήθεια των Πατέρων μας, η οποία και ξεκίνησε από την προτροπή της Υπαεραγίας Θεοτόκου στον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη και έχει επαναληφθεί από την Ιδια και σε πολλούς Αγίους μας, δηλαδή ότι αυτός που την χαιρετίζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με τους Χαιρετισμούς, που τόσο αγαπάει, θα τον σκεπάζει από κάθε κακό κάθε ημέρα και ώρα της επίγειας ζωής του, και θα τον υπερασπιστεί η ΙΔΙΑ ενώπιον του Θρόνου του Υιού και Θεού Της, την ώρα της Κρίσεως !!

Παραθέτουμε το βίντεο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Νεοφύτου , παροτρύνοντας σας να το ακούσετε ΟΛΟ !! Το ακριβές σημείο της αναφοράς του για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανάγνωση είναι από το 19.20 λεπτό έως και το 20.50 !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.