ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!


Έχοντας πλέον μπει στην Τέταρτη Εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και έχοντας λάβει δύναμη από την Προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προχθές την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως , συνεχίζουμε το στάδιο της μετανοίας μας και των πνευματικών μας αγώνων, έχοντας αναψυχή και ανάπαυση μας , κάθε Παρασκευή βράδυ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!

Στο Ιστολόγιο αυτό των Χαιρετσιμων της Παναγιας μας xairetismoi.blogspot.gr έχουμε εκθεσει όσα θαύματα σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς, τα οποία είτε τα έχουμε αντλήσει από Συναξάρια Αγίων και Βίους Αγίων Γερόντων, είτε από ομιλίες κληρικών και Ιεροκηρύκων , είτε μας τα έχετε κοινολογήσει εσεις οι ευσεβείς αναγνώστες μας στο email του Ιστολογίου xairetismoitheotokou@gmail.com .

Δύο μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών του πατρός Στεφανου Αναγνωστοπουλου και μία σχετική ομιλία για τα Χαίρε του Αγίου Μαξίμου του Γραικού θα αναρτηθούν στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών τις επόμενες τρεις ημέρες !

Δύο θαύματα και μία ομιλία που μπορούν να θεωρηθούν ότι αποτελούν τρεις συνιστώσες μιας κοινής συνισταμένης που δεν είναι άλλη από την μετάνοια μας, δηλαδή την μεταβολή του νου μας από την εφάμαρτο κεντρομόλο κατεύθυνση του προς τα μέσα δηλαδή στην ικανοποίηση του Εγώ μας , του υπερτροφικού μας Εγώ, που συνεχώς αποζητά την ικανοποίηση συχνά επίπλαστων αναγκών, σε μία φυγόκεντρο σωτηριολογική κατεύθυνση προς τον Άλλο, τον εμπερίστατο αδελφό μας, στον οποίο πρέπει να στραφεί η προσοχή μας !

Και θα αναρωτηθεί κανείς το πως συνδέονται οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας με αυτήν την μετάνοια !

Μπορούμε να σας βεβαιώσουμε από την εμπειρία των θαυμάτων που μας μεταφέρονται και μαζί με εσάς βιώνουμε, ότι η απαγγελία και μόνο των Χαιρετισμών – πολλές φορές και μία και μόνο φορά – οδηγεί την ψυχή σε συντριβή και μετάνοια !

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις αδελφών μας που και με μία μόνο ανάγνωση, αισθάνθηκαν την ανάγκη αναζητήσουν Πνευματικό και να εξομολογηθούν !

Εξίσου πολλές οι περιπτώσεις που μέσα από την καθημερινή απαγγελία των Χαιρετισμών μεταμορφώθηκαν από άπιστους ή και απλά αδιάφορους Χριστιανούς σε πνευματικούς αγωνιστές !

Το λέμε και θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια !

Δεν ενέχουν τα πανέμορφα λόγια των Χαιρετισμών κάτι το μαγικό που πραγματοποιεί θαύματα !

Τα λόγια των Χαιρετισμών που απευθύνονται στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Υιού και Θεού μας οδηγούν τον νου και την καρδιά μας σε προσευχητική διάθεση, μιας και οι ίδιοι οι Χαιρετισμοί αποτελούν προσευχή, και έτσι δια της προσευχής εγκαινάζουν και σταδιακά εδραιώνουν μία άμεση σχέση με την Παναγία μας και τον Υιό Της, ελκύοντας έτσι την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος που δια του Υιού και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας πραγματοποιεί όλα αυτά τα θαυμάσια που διαβάζεται στις αναρτήσεις του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !

Για τον λόγο αυτό συγχωρέστε μας που το επισημαίνουμε στην αγάπη σας, αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να το κάνουμε προς αποφυγή οιαδήποτε παρερμηνείας !

Αποτελεί σφάλμα να ξεκινά κανείς την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών με καιροσκοπική διάθεση, δηλαδή αναμένοντας οιαδήποτε ανταπόδοση πολλώ δε μάλλον θαύματα !!

Ρωτάω την αγάπη σας !!

Αγαπάτε τα παιδιά σας, τους συζύγους σας ή τους γονείς σας προσβλέποντας σε οιαδήποτε ανταπόδοση ;

Η μάνα που θυσιάζεται για το παιδί της το κάνει αναμένοντας αντάλλαγμα ή ανταπόδοση από το παιδί της για τις θυσίες της ;

Ασφαλώς και όχι !

Έτσι και εμείς πρέπει να προσεγγίζουμε τους Χαιρετισμούς με πνεύμα άδολης και ανυπόκριτης αγάπης στο Πρόσωπο της Θεοτόκου και του δια Αυτής τεχθέντος, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Οποίος μαζί με τα Χαίρε που απευθύνονται στην Μητέρα του δέχεται και τα Αλληλούια που απευθύνονται σε Αυτόν !

Επειδή οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου όπως το έχουμε ξανά επισημάνει , ενέχουν πέρα από την Θεομητορική τους διάσταση και την Χριστολογική τους διάσταση, και για αυτό αποτελούν μια ολοκληρωμένη προσευχή !


Και μάλιστα μια προσευχή που δεν εστιάζεται στην αίτηση αλλά στην δοξολογία !!

Αντί του Κύριε Ελέησον ανακράζουμε Αλληλούια !!

Αντί του Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς αναφωνούμε Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !

Σας προσκαλούμε λοιπόν να επισκεφθείτε το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών και τις επόμενες ημέρες για να διαβάσετε αυτά τα όμορφα θαύματα των Χαιρετισμών και την ομιλία του Αγιου Μαξιμου του Γραικου και να κατανοήσετε το πως μεταμορφώνουν οι Χαιρετισμοί την ψυχή που καθημερινά τους απαγγέλει και τι ουράνιες καταστάσεις βιώνουν οι ψυχές που μαζί με την απαγγελια των Χαιρετισμών επιδίδονται σε έργα Αγάπης στους εμπερίστατους αδελφούς τους, που δεν είναι άλλοι από τον ίδιο τον Χριστό !!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.