ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

ΔΙΗΓΗΣΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΦΟΥ Κ.Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Επιστρέφοντας εχθές από τους Δεύτερους Χαιρετισμούς και ελέγχοντας το email του Ιστολογίου των Χαιρετισμών xairetismoitheotokou@gmail.com βρήκαμε ένα ολιγόλογο μήνυμα αδελφού μας που μας προέτρεπε να δούμε ένα βίντεο στο YouTube !!!

Ήταν ένα σύντομο βίντεο, απόσπασμα ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ.κ Νεοφύτου !!
Γνωρίζοντας την θεοτοκοφιλία του Σεβασμιωτάτου τ είδαμε πάραυτα και για μία ακόμη φορά δοξάσαμε τον Τριαδικό μας Θεό και υμνολογήσαμε την Παναγία Μητέρα μας, που φώτισαν τον καλό μας αδελφό μας να μας στείλει αυτό το πολύτιμο βίντεο !!

Και λέμε πολύτιμο για διττό λόγο !!

Πρώτον επειδή το να προτείνεται από τα χείλη ενός Αρχιερέα Χριστού, ενός μάχιμου Μητροπολίτη η καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών, και μάλιστα ως μέσο αντιμετώπισης σοβαρών, πολύ σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων ενέχει εξαιρετική σημασία μιας και καταδεικνύει ότι η προτροπή αυτού του Ιστολογίου για την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών δεν αποτελεί δική μας αυθαιρεσία ή καινοτομία αλλά αντικατοπτρίζει και εκφράζει μία υπερχιλιετή Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας !!

Και δεύτερον επειδή το θαύμα που ακολούθησε την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών από την αδελφή μας, μετά από την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι Κύριος ο Θεός, δια της Θεοτόκου και μέσω των Χαιρετισμών Της, επιτελεί θαύματα, μεγάλα θαύματα
!!

Και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σε αυτούς τους δύο λόγους και έναν ακόμη τρίτο !

Οι τακτικοί αναγνώστες αυτού του Ιστολογίου θα θυμάστε μία πρόσφατη ανάρτηση μας, στην οποία και αναφέραμε ότι μία αδελφή μας, της οποίας ο γιος και η νύφη της για πάνω από ενάμιση μήνα – και κατά τρόπο εντελώς ανεξήγητο, και χωρίς να έχει προκληθεί κάποια αψιμαχία ή έστω παρεξήγηση – όχι μόνο δεν της επέτρεπαν να δει τα εγγόνια της, αλλά ούτε καν στα τηλέφωνα της απαντούσαν - μετά από την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών, ( και μάλιστα μετά από προτροπή του πατρός Φιλοθέου στον Ιερό Ναό Θεοτόκου στην Λένορμαν, όταν διανεμήθησαν τα δωρεάν βιβλιαράκια των Χαιρετισμών που πήγε αδελφή μας βαστάζα στον καλό Ιερέα ), βίωσε άμεση και θαυματουργική λύση του προβλήματος αυτού !!

Βλέποντας λοιπόν μία παρόμοια θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου μας και στο βίντεο που θα σας παραθέσουμε αμέσως τώρα, δοξάσαμε την Πρόνοια του Θεού που έχει αναδείξει την Παναγία μας τωόντι Γοργοεπήκοο ( δηλαδή Αυτή που γοργά επακούει τις δεήσεις των παιδιών Της και δίνει λύσεις στα φαινομενικά δυσεπίλυτα προβλήματα μας )

Παραθέτουμε στην αγάπη σας τον σύνδεσμο με το θαύμα που σας αναφέραμε και στη συνέχεια το βίντεο με την διήγηση του θαύματος των Χαιρετισμών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Πάφου κ.κ. Νεόφυτο, ευχαριστώντας από καρδιάς τον αδελφό μας, που είχε την καλοσύνη με το email του να μας το κοινολογήσει !!!!
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.