ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !! Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!


Είναι αυτή η εμμονή όλων των Βαστάζων και όλων των Βασταζουσών με την αποσιώπηση της ταυτότητας τους, που πολλές φορές και την αξιοπιστία των θαυμάτων των Χαιρετισμών διακυβεύει , αλλά το κυριότερο γίνεται πολλές φορές αιτία να μην κοινολογούνται θαύματα μεγάλα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !!

Τι εννοούμε με αυτό ?

Όλες και όλοι όσοι , με την Χάρη του Θεού και της Παναγίας μας, ασχολούμαστε με την διάδοση της προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών δεν θέλουμε , σε καμία περίπτωση, να ακούγεται το όνομα μας.

Θα μας πείτε...

Είναι αυτό από εν Χριστώ ταπείνωση ή μήπως είναι ένας εκ δεξιών πειρασμός, ένας υφέρπων εγωισμός, ότι τάχα επιτελούμε κάποιο θεάρεστο έργο ?

Για το δεύτερο είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν ισχύει !

Εξάλλου όλο το έργο που βλέπετε, με την δωρεάν διανομή εκατοντάδων χιλιάδων τευχιδίων των Χαιρετισμών σε όλη την Ελλάδα και σχεδόν και σε όλο το κόσμο, ΔΕΝ το θεωρούμε δικό μας !

Διακονητές και θεραπαίνιδες της Κυρίας Θεοτόκου θεωρούμε οι Βαστάζοι και οι Βαστάζουσες αντίστοιχα, τους ευατούς μας !

Και αυτό βέβαια θα πείτε μεγάλη κουβέντα είναι.

Ας το προσδιορίσουμε καλύτερα.

Επιθυμούμε να είμαστε δούλοι των δούλων του Θεού και της Παναγίας μας !

Και το λέμε αυτό με πλήρη επίγνωση, μιας και έχουμε πλέον βιωματικά κατανοήσει ότι η απαγγελία των Χαιρετισμών ωφελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ όλες και όλους ΕΜΑΣ !

Η Δέσποινα μας δεν έχει να ωφεληθεί στο παραμικρό από την απαγγελία των Χαιρετισμών Της !!

Η δόξα Της είναι ανεκλάκλητη, ανέκφραστη, απερινόητη και δεν επιδέχεται αύξηση μιας και κατέχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος !!

Τουναντίον εμείς ωφελούμαστε από την ανάγνωση τους, και για αυτό και η Παναγία μας θέλει να απαγγέλονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι Χαιρετισμοί Της !!

Ώστε να ελκύεται η θεία Χάρις σε όλες και όλους μας !

Ώστε να δίνουμε “αφορμή”, να δίνουμε “πατήματα” στην Παναγία Μητέρα μας να μας υπερασπίζεται ενώπιον του Υιού και Θεού Της και να γίνεται ιλασμός για όλους εμάς !!

Επανερχόμενοι όμως στην αρχή του συλλογισμού μας !!

Στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος μας , δηλαδή για το αν η αποσιώπηση των ονομάτων μας γίνεται από εν Χριστώ ταπείνωση.

Ε !! Αυτό κι αν είναι μεγάλη κουβέντα !

Η ταπείνωση είναι ένδυμα του Θεού, λένε κάποιοι Πατέρες και μακάριους θα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας αν την είχαμε αποκτήσει... Αλλά φευ ... Τουλάχιστον αγωνιζόμαστε ..

Η ουσία όμως είναι ότι όλοι μας δεν επιθυμούμε να προβάλλεται το όνομα μας, ούτε να συσχετιζόμαστε με κάποιο από τα θαύματα των Χαιρετισμών που μας αξιώνει η Παναγία μας !!!

Κανένας απολύτως - ούτε κληρικός, ούτε μοναχός, ούτε λαϊκός – που μας έχει εμπιστευτεί κάποιο θαύμα των Χαιρετισμών , κάποιο θαυμαστό και παράδοξο γεγονός που βίωσε ή που είχε την ευκαιρία από αξιόπιστα στόματα να ακούσει, δεν ήθελε και δεν επιθυμεί να ακουστεί το όνομα του.

Όσο και αν αυτό μπορεί να θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των θαυμάτων που αναφέρουμε , μιας και η καλώς νοούμενη δυσπιστία κάποιων αναγνωστών θα απαιτούσε πλήρη τεκμηρίωση με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένα στοιχεία !

Εμείς όμως που υπογράφουμε τις αναρτήσεις σε αυτό το Ιστολόγιο έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ όσα έχετε διαβάσει και θα διαβάσετε εδώ είναι 100% ΑΛΗΘΙΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ !!!

Οποιοδήποτε ψέμα είναι εκ του αρχεκακου εχθρού της σωτηρίας μας, ο οποίος κατα τον Κυριακό λόγο “ψεύστης εστί”

Και δεν θέλαμε ποτέ να ταυτιστούμε μαζί του καταθέτοντας στην αγάπη σας ανακρίβειες πολλώ δε μάλλον αναλήθειες, μιας και θα αποδώσουμε - για οτιδήποτε πράττουμε και λέμε – λόγο και στην μερική Κρίση μας και στην Τελική Κρίση μας ενώπιον του αδέκαστου Κριτή !

Έτσι όσο υπερβολικά και παράδοξα και αν ακούγονται , ΟΛΑ μα ΟΛΑ όσα έχετε διαβάσει και θα διαβάσετε στο Ιστολόγιο αυτό είναι αληθινά γεγονότα, που έχουν κρησαριστεί και ενδελεχέστατα ελεγχθεί για την ακρίβεια τους !!

Σας κουράσαμε με την ακριτομυθία μας, αλλά συγχωρέστε μας, είχαμε ανάγκη να σας τα ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής , μιας και το θαύμα που θα ακούσετε πραγματικά ξεπερνά την κοινή λογική !!

Εχθές το βράδυ, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, γύρω στις εξήμισι δεχθήκαμε τηλέφωνο από έναν από τους βαστάζους μας !!

Είναι και αυτός ένας από τους Χριστιανούς, που δεν δέχεται αβασάνιστα όσα ακούει, αλλά τα ελέγχει, τα αναλύει και θέλει τεκμηρίωση !!

Θυμόμαστε στην αρχή της γνωριμίας μας , μας είχε ρωτήσει αν αυτό που γράφουμε στον υπότιτλο του Ιστολογίου , δηλαδή αν η παραίνεση της Παναγίας μας “ όστις με Χαιρετίζει κάθε μέρα με τους Χαιρετισμούς, αυτόν θα τον προστατεύω κάθε ημέρα της ζωής του και θα τον υπερασπισθώ και ενώπιον του Υιού μου “ είναι όντως τεκμηριωμένη και αληθινή !

Το ερευνήσαμε λοιπόν και μόνοι μας αλλά ζητήσαμε και την βοήθεια και φίλων του Ιστολογίου όπως του Πρωτοπρεσβυτερου κ. Δημητριου Αθανασίου αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητριών Βυζαντινής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, για τεκμηρίωση

Και όντως με τη βοήθεια τους εντοπίστηκε η συγκεκριμένη αυτή προτροπή σε κώδικες της Ιεράς Μονής Ιβήρων, ως η δεύτερη υπόσχεση της Παναγίας μας στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη !!

Η πρώτη αφορά την προστασία Της στους Αγιορείτες μοναχούς Της, και θα αναφερθούμε αναλυτικά και στις δύο αυτές με την βιβλιογραφία και τις παραπομπές τους, σε άλλη μας ανάρτηση !!

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ αυτό το γεγονός, δηλαδή ότι ο καλός μας αδελφός είχε εκφράσει αυτήν την καλοπροαίρετη απορία γαι το αν αυτή η προτροπή της Παναγίας μας για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανάγνωση των Χαιρετισμών Της είναι αληθινή και αν όντως αποτελει επιθυμία της Παναγία μας, έχοντας προφανώς την ίδια “αγωνία” με εμάς, δηλαδή να μην γίνουμε αιτία με τα όσα γράφουμε στο Ιστολόγιο αυτό , να πλανώνται οι αδελφοί μας, πιστεύοντας σε ένα μύθευμα, σε μία ανακρίβεια, σε μία δεισιδαιμονία !

Η Παναγία μας, που προφανώς και αυτόν αλλά και όλους εμάς ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΩΣ μας αγαπά, του έδωσε εχθές στις πεντέμισι το απόγευμα την απάντηση !!

Από μέρες ήταν οι δύο μικρές θυγατέρες του ασθενείς !

Ο πυρετός είχε αγγίξει το 39.5 και τόσο ο βαστάζος μας, όσο και η σύζυγος του είχαν θορυβηθεί !!!

Επικοινώνησαν με την Παιδίατρο τους και τους είχε κλείσει ραντεβού για εχθές Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι !

Επειδή ο βαστάζος μας ήταν στην δουλειά του και δεν θα μπορούσε να τις συνοδεύσει , θα πήγαινε τα παιδιά η μητέρα τους.

Το μεσημέρι τηλεφωνεί η γραμματέας της Ιατρού και τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να μετατεθεί το ραντεβού για αργότερα, μετα τις 5 μιας και η Ιατρός είναι σε επείγουσα εξωτερική επίσκεψη.

Έτσι ο αδελφός μας , με την “τυχαία” αυτή ακύρωση και ενώ δεν θα πήγαινε στο Ιατρείο, αποφάσισε να συνοδεύσει την σύζυγο και τις κόρες του.

Και τώρα αρχίζουν τα παράδοξα !!

Όντως πήγαν όλοι εκεί.

Η Ιατρός εξετάζει προσεκτικά τις μικρές !

Απύρετες και οι δύο !!

Έκπληξη στους γονείς !!

Συμβαίνουν αυτά, τους εξήγησε η Παιδίατρος !

Κάποια ελαφρά ίωση, έκανε τον κύκλο της, έδωσε υψηλο πυρετό, τώρα είναι σε αποδρομή !

Δόξα τω Θεώ, είπε μέσα του ο αδελφός, ευχαρίστησαν την Ιατρό και ήταν έτοιμοι να φύγουν !!

Ο αδελφός μας τότε , με την ζέση που τον διακατέχει για την διάδοση των Χαιρετισμών, έβγαλε από το τσαντάκι του πέντε τευχίδια των Χαιρετισμών, να τα προσφέρει στην Ιατρό !!

Θυμόταν από πέρυσι ένα συγκεκριμένο περιστατικό, όταν η μικρή του κόρη ήταν σοβαρά, μα πολύ σοβαρά άρρωστη, και η καλή τους Παιδιάτρος σε μία αποστροφή του λόγου της είπε “ Η Μυριδιώτισσα δεν έχει αφήσει ποτέ να μου χαθεί παιδί ! Ησυχάστε όλα θα πάνε καλά με την Χάρη Της”

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η Παιδίατρος τους ήταν τουλάχιστον ευσεβής της είπε..

Ορίστε γιατρέ μου “ είπε” θα μου επιτρέψετε να σας προσφέρω μια ευλογία !! Τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !! “

Αχ σας ευχαριστώ πολύ !! Χρόνια λέω τους Χαιρετισμούς !!
Τους ξέρω απέξω !! Τους λέω τουλάχιστον δύο φορές, το πρωί με το που θα ξυπνήσω και μέχρι να ετοιμαστώ να φύγω, και σίγουρα και το βράδυ !! Αλλά και στο αμάξι όταν οδηγώ, αντί να βάλω ραδιόφωνο λέω τους Χαιρετισμούς !!!!”

Ο αδελφός μας είχε μείνει αποσβολωμένος !!

Δεν περίμενε να ακούσει κάτι τέτοιο !!

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ΔΕΝ είχε έρθει ακόμη !!

Έκπληξη διττή !!!

Και για την Παιδίατρο, αλλά και τον βαστάζο μας !!!!


Πολύ χαίρομαι γιατρέ μου “ συνέχισε ο βαστάζος μας “ που τους λέτε καθημερινά !! Ξέρετε αυτή είναι και η προτροπή της Παναγίας μας !! Έχει εμφανιστεί σε Αγιορείτες Αγίους και τους έχει πει ότι αν τους διαβάζουμε καθημερινά τότε θα μας προστατεύει και σε αυτήν αλλά και στην άλλη ζωή !!”

Αυτό πρώτη φορά το ακούω !!” απάντηση έκπληκτη η Παιδίατρος “ να σας πω, εγώ ξεκίνησα να το κάνω, αφότου μια βραδιά – τώρα στον ύπνο μου ήταν, λίγο πριν αποκοιμηθώ - και αφού τελείωσα την απαγγελία των Χαιρετισμών , άκουσα καθαρά, ξεκάθαρα μια φωνή να μου λέει .. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ....Και ξέρετε το άκουσα ξεκάθαρα... και αυτό δεν μπορεί να ήταν δικό μου, της φαντασίας μου μιας και δεν χρησιμοποιώ καν την έκφραση 365 μερες το χρόνο η κάτι παρόμοιο στην καθημερινότητα μου !"

Ενεός έμεινε ο αδελφός μας !!

Μα είναι αυτό που έχει ζητήσει αιώνες πριν η Παναγία μας !”

Πρώτη φορά το ακούω τώρα αυτό από εσάς !!!” απάντησε με τρεμάμενη φωνή, προφανέστατα συγκινημένη η Παιδίατρος, παίρνοντας τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών !!

Σας ευχαριστώ... αν έχετε φέρτε μου κι άλλα να δίνω στους γονείς !!”

Ακίνητη, αποσβολωμένη παρακολουθούσε την στιχομυθία και η σύζυγος του βαστάζου αδελφού μας !

Η Παναγία Μητέρα μας απάντησε στην εύλογη απορία του αδελφού μας με τον πλέον περίτρανο τρόπο !!

Κατέδειξε ότι είναι Αυτή που επιθυμεί να απαγγέλλονται καθημερινά οι Χαιρετισμοί Της !!

Παράλληλα ενίσχυσε την πίστη της Παιδιάτρου που έμαθε για πρώτη φορά, ότι η Ίδια είχε ζητήσει να την χαιρετούμε καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της !!

Και προφανώς οικοδόμησε πνευματικά και την καλή σύζυγο τους αδελφού μας !!

Αυτά είναι καλοί μου αδελφοί τα Μεγαλεία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !!

Θαυμαστά και παράδοξα γεγονότα που έρχονται να δυναμώσουν την πίστη ΟΛΩΝ μας, και να μας πείσουν ότι ΟΝΤΩΣ το έργο αυτό της διάδοσης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ειναι ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΛΗΜΑ και ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ !!

Καλη Σαρακοστή αδελφοί μας !!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.