ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

UNUS CHRISTIANUS , NULLUS CHRISTIANUS - ΕΚΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Είναι Μεσάνυχτα, τώρα που χαράζονται αυτές οι γραμμές !
Στο Άγιο Όρος, στις Μονές και στα Κελλιά του, οι μοναχοί αγρυπνούν προσευχόμενοι !
Κατά μόνας, αλλά συνάμα και όλοι μαζί με μία φωνή, μία ψυχή, εκφωνώντας ή νοερώς απαγγέλοντας την μονολόγιστη Ευχή του Ιησού !
Και στο μυαλό μας έρχεται η ρήση των πρώτων Χριστιανών !
Unus Christianus, nullus Christianus !
Ενας Χριστιανός, κανένας Χριστιανός !
Μόνο σαν σώμα θα σωθούμε ! Όλοι μαζί !
Χωριστά ο ένας απ τον άλλο μόνο να χαθούμε θα καταφέρουμε !
Σκέψεις σκόρπιες έρχονται στο μυαλο μας !
Από την Αρχιερατική Προσευχή του Κυρίου μας πριν το Πάθος Του, "ίνα ώσιν εν", από τον Λόγο του Εφραίμ του Σύρου για την μετάνοια των Νινευιτών, όπου όλοι μαζί προσευχήθηκαν από κοινού για όλους, από τον Αγιο Προρφύριο που παρακινούσε τα πνευματικά του παιδιά να προσεύχονται όλα μαζί ορισμένη ώρα μαζί του, όπου και να βρίσκονταν ανα την υφήλιο, ώστε εν πνεύματι να είναι ενωμένοι, από τον Αγιο Παίσιο που είχε επιστρατεύσει μία 1η Οκτωβρίου, γνωστούς του λαικούς σε κοινη προσευχή, για να αποσοβηθεί επικείμενη σύρραξη με την Τουρκία, και πολλές ακόμη παρόμοιες σκέψεις κοινής προσευχής !
Έτσι θα θέλαμε να κάνουμε στην Αγάπη Σας, μια έκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα τα μεσάνυχτα - προτού κατακλιθούμε ή πριν συνεχίσουμε την ευλογημένη αγρυπνία μας - με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !
Τότε τα μεσάνυχτα, στη σιγαλιά της νύχτας, όταν οι Ουρανοί ανοίγουν, και οι Ασώματοι Αγγελοι μεταφέρουν τις προσευχές μας στο Θρόνο του Κυρίου μας, τότε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μαζί σαν ένα Σώμα, ως Εκκλησία με Κεφαλή τον Χριστό μας, να απαγγέλουμε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία Μητέρα Του !
Με τον τρόπο αυτό όλοι εμείς, οι φίλες και φίλοι του Ιστολογίου των Χαιρετισμών, θα βρισκόμαστε μαζί εν Πνεύματι Αγίω, ενωμένοι ενώπιον του Κυρίου και της Παναγίας Μητέρας Του, αναπέμποντας το Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε, προσευχόμενοι για όλους τους ορθόδοξους αδελφούς μας, για την Πατρίδα μας, για τον κόσμο ολάκερο !
Και η αψευδής υπόσχεση της Θεοτόκου για την προστασία Της τόσο εν τω παρόντι αιώνι, όσο και την ώρα της Κρίσεως μας ενώπιον του Αδεκάστου Κριτή, ας είναι για όλες και όλους μας, στηριγμός και απαντοχή μας, προσμονή και ελπίδα μας στην ταπεινή μας αυτή προσπάθεια !
Αμην ! Γένοιτο !
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.