ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ !!!!!!

  
Σταχυολογώντας από τα πολλά email που λαμβάνουμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών θέτουμε στην Αγάπη Σας - πάντα μετά από άδεια της αποστολέως - δύο από αυτά με χρονική διαφορά 6 περίπου μηνών !

Στο πρώτο που λάβαμε 19 Ιουνίου 2016 μία άνεργη μητέρα επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας να τις αποσταλούν δωρεάν βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο, αφαιρώντας για ευνόητους λόγους το όνοματεπώνυμο της αποστολέως !

Καλησπερα σασ τυχαια ειδα το blog σασ τωρα το βραδυ θα ηθελα και εγω να μου στειλλετε τευχιδια με τουσ χαιρετισμουσ τησ παναγιτσασ μασ διοτι περναω δυσκολα ψυχολογικα και οικονομικα.Εαν ειναι εφικτο θα ηθελα 10 να μοιρασω σε ευσεβεισ γειτονες.
Σας ευχαριστω ελπιζω η Παναγια Μασ να με βοηθησει κ το επομενο ε μειλ μου να ειναι η αφηγηση του θαυματοσ τησ !
με τιμη

Άμεσα ανταποκριθήκαμε και για το επόμενο εξάμηνο οι αδελφές Βαστάζες και οι αδελφοί Βαστάζοι, που εκ περιτροπής διακονούν στην αλληλογραφία του Ιστολογίου, διατήρησαν επαφή με την αδελφή μας ! 

Η αδελφή μας επέμεινε στο έργο της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών, μόλο που δεν έβλεπε άμεσο αποτέλεσμα ! Η πίστη της δοκιμάστηκε πολλές φορές δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε !
Ποτέ όμως δεν πτοήθηκε, αλλά με περισσή εμπιστοσύνη και αγάπη στην Παναγία μας συνέχιζε και έντεινε τον αγώνα της !

Και πάντοτε οι αδελφές και οι αδελφοί, που έχουν και προσωπικά βιώσει τα θαύματα των Χαιρετισμών, αλλά και ακούνε καθημερινά ακόμη περισσότερα, ήταν κοντά της να την ενισχύσουν, καταθέτοντας τα δικά τους βιώματα από την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών !

Και ώ του θαύματος !!!

Έξι μήνες αργότερα, την 13η Δεκεμβρίου 2016 , λάβαμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών την ακόλουθη επιστολή από την αδελφή μας !


Αγαπητη Ιωαννα καλησπερα ευχομαι να εισαι καλα σου γραφω για να σε ευχαριστησω για τισ συμβουλεσ κ προσευχεσ σου που απο οτι φαινεται εισακουονται στην Παναγιτσα μασ.Αλλο ενα θαυμα των χαιρετισμων της Παναγιασ μασ κ σε μενα λοιπον.Εαν θυμασαι μου ειχεσ πει να διαβαζω εκτοσ απο τουσ χαιρετισμουσ κ τον μικρο παρακλητικο Της κανονα για 10 μερεσ κ θα δεισ....ε λοιπον την Πεμπτη αποφασισα να νηστεψω για μια ημερα μονο μηλο ετρωγα κ διαβασα τουσ χαιρετισμουσ 24 φορες.Την Δευτερα λοιπον με παιρνουν τηλ απο μια εταιρεια για εργασια πολυ κοντα στο σπιτι μου κ πρωινεσ ωρεσ οπωσ ηθελα!μαντεψε με πηραν κ το περιβαλλον φαινεται πολυ καλο καλος εργοδοτησ οπωσ παρακαλεσα την Μανουλα μασ!11 μηνεσ ψαχνω για δουλεια κ στελνω βιογραφικα καθε μερα μολισ νηστεψα μου το εδωσε η Παναγια μασ!δεν ειναι τυχαιο!να χαρω κ εγω λιγο!

Στην επικοινωνία μας αργότερα μας εκμυστηρεύτηκε ότι έχοντας διαβάσει την ανάρτηση μας "Διπλό θαύμα των Χαιρετισμών σε άνεργο νέο" εμπνεύστηκε από την αγωνιστική διάθεση της καλής μας αδελφής κας Μαρίας, η οποία για να βοηθήσει τον άνεργο υιό μιας καλής της φίλης, κλείστηκε στο σπίτι της νηστεύοντας για μία ολόκληρη ημέρα, απαγγελοντας 24 φορές τους Χαιρετισμούς, με αποτέλεσμα το παιδί και δουλειά να βρει και γρήγορα να νυμφευθεί !!

Βέβαια όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην παλαιά μας αυτή ανάρτηση ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΝΕΟ η καλή μας κα Μαρία δεν ενήργησε αυτόβουλα, αλλά υπακούωντας σε προτροπή γνωστού της Αγιορείτη Γέροντα, ο οποίος προφανώς μεταφέροντας προσωπικά του βιώματα από την ασκητική του βιοτή και τον προσωπικό του αγώνα, αυτό την συμβούλευσε να κάνει, οπόταν αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα !

Και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό αυτό, δηλαδή το να κλειστεί κάποιος νηστεύοντας μία ολόκληρη μέρα και προσευχόμενος απαγγέλοντας 24 φορές τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών, τόσο μεγάλη θεολογική γνώση και σοφία περιέχει !!

Δεν είναι ο ίδιος ο Κύριος μας που μας προτρέπει να κρούουμε για να ανοιχθεί η θύρα, δεν είναι ο ίδιος που μας είπε, ότι το γένος των δαιμόνων δεν εκδιώκετε παρά μόνο με νηστεία και προσευχή ?

Βέβαια όλοι εμείς οι "χλιαροί" Χριστιανοί επιθυμούμε αβρόχοις ποσί να διέλθουμε το στάδιο των πειρασμών !

Χωρίς να νηστεύουμε, χωρίς να προσευχόμαστε , χωρίς να αγωνιζόμαστε , χωρίς να πιστεύουμε !!

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι Αγιορείτες Γέροντες να μας υπενθυμίζουν την αξία της νηστείας που σε συνδυασμό με σύντονη κι επίμονη προσευχή θα κάμψουν το έλεος του Κυρίου !!

Και ευτυχώς που κάποιες αδελφές μας όπως η κα Μαρία και η άνεργη μητέρα ( με το ξεχωριστό όνομα που αποσιωπούμε για να διατηρηθει η ανωνυμία της ) μας διδάσκουν με το αγωνιστικό τους φρόνημα και την πίστη τους, ότι δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου ΟΛΑ τα φαινομενικώς άλυτα προσωπικά μας προβλήματα θα βρούν γρηγορα ή αργά την λύση τους !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.