ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝΧρόνια πολλά, καλά, κι ευλογημένα !
Χρόνια καρποφόρα, δημιουργικά, έργα μετανοίας προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού και τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου !
Με αυτές τις ευχές όλοι εμείς οι συνεργάτες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών ευχόμαστε σε όλες κι όλους σας να έχετε δαψιλή την Χάρη της Παναγίας μας κάθε ημέρα του 2017 ,  που μόλις ανέτειλε !
Με χαρά ελάβαμε από ένα φίλο του Ιστολογίου των Χαιρετισμών  ένα email με παραπομπή σε ένα βίντεο του YouTube, το οποίο και σας προσκαλούμε να δείτε !
Σε δύο μόνο λεπτά η μοναχή Θεολογία από την παλαίφατο Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, μία ιστορική Μονή, την αρχαιότερη της Ανατολικής Μακεδονίας, μιλά με λόγο μεστό, θεολογικό και άκρως ανθρώπινο για την αξία των Χαιρετισμών, εστιάζοντας σε δύο σημεία , δηλαδή στην αρχή του 19ου Οίκου των Χαιρετισμών της Παναγίας μας "Τείχος εί των Παρθένων Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προσφευγόντων"  και στην συνέχεια σε ένα στίχο του 17ου Οίκου "Χαίρε ολκάς των θελόντων σωθήναι.  Χαίρε λιμήν των του βίου πλωτήρων "
Πέρα από την ευσύνοπτη ερμηνεία και τα θεολογικά σχόλια, αυτό που μας εντυπωσιάσε είναι η προτροπή της - που ταυτίζεται απόλυτα με την προτροπή μας σε όλες σχεδόν τις αναρτήσεις αυτού του Ιστολογίου των Χαιρετισμών - δηλαδή ότι αξίζει να αφιερώσουμε δέκα λεπτάκια , όπως χαρακτηριστικά λέει , της ημέρας μας για να απαγγείλουμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!
Και σε άλλη αποστροφή του λόγου της λέει "να λέμε τους Χαιρετισμούς τουλάχιστον μια φορά την ημέρα" αναφερόμενη στη συνέχεια στην μακραίωνη μοναστική παράδοση της απαγγελίας των Χαιρετισμών από τις μοναχές και τους μοναχούς κατά τη διάρκεια των διακονημάτων τους, όπως για παράδειγμα κατα το πλασιμο του προσφορου !
Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η ευλογημένη συνήθεια δεν αφορά μόνον τους μοναχούς και τις μοναχές, αλλά κι όλους εμάς τους λαικούς που ζούμε στον κόσμο !
Σας αφήνουμε να δείτε το όμορφο βίντεο !
Αν θέλετε να μάθετε - όπως κάναμε κι εμείς με αφορμή αυτό το βίντεο - περισσσότερα για την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών σας προτρέπουμε να διαβάσετε για την μακραίωνη ιστορία της  και την πολυσχιδή της δράση στην υπέροχη κι εμπεριστατωμένη εργασία των μαθητών της Γ Γυμνασίου του Γυμνασιου Σουλιου ΒΥΧΑΝΤΙΝΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ - Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Σας αφήνουμε τώρα να απολαύσετε τα πνευματικά λόγια της μοναχής Θεολογίας και τις προτροπές της για τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας
ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.