ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΛΠΙΔΙΟΣ ΜΑΣ ΈΔΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣΠολλοί γνωρίζουν τον πατέρα Ελπίδιο ! Στους περισσότερους είναι γνωστός από την σπουδαία ιεραποστολική του δράση στην Αφρική και την ανύστακτη μέριμνα του για για τα εμπερίστατα παιδιά που λιμοκτονούν εκεί !
Πολλοί πάλι τον γνώρισαν μέσα από τα φωτισμένα κηρύγματα του που ανεβαίνουν στο YouTube, που οικοδομούν τον πιστό Λαό του Θεού !
Εμείς τον γνωρίσαμε μετά από υπόδειξη πνευματικού αδελφού μας, φίλου του Ιστολογίου των Χαιρετισμών.
Και ήταν αφορμή η προτροπή του στο Χριστουγεννιάτικο του κήρυγμα για να μας λυθεί πλέον η απορία, η δική μας και συνάμα δεκάδων αδελφών, γιατί δηλαδή τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες , να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον των Ορθοδόξων Ελλήνων για τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, γιατί πνευματικοί πατέρες να προτρέπουν να διαβάζουμε καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, γιατί όλη αυτή η κινητικότητα στο θέμα των Χαιρετισμών !!
Είχαμε κάνει κάποιες υποθέσεις, είχαμε στις κατ ιδίαν συζητήσεις μας εκφράσει κάποιες εικασίες για τον λόγο που είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους Χαιρετισμούς, αλλά το βίντεο αυτό, αιτιολόγησε τις εικασίες μας αυτές !
Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα από τα τελευταία του κηρύγματα, πριν λίγες μόλις μέρες τα Χριστούγεννα του 2016, το οποίο ανέβηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017 με τον τίτλο “ Η αποκάλυψη των Χριστουγέννων” και το οποίο αναφέρεται σε ένα φοβερό όραμα του πατρός Ελπιδιου για τα μελλούμενα στην Ελλάδα και στον κόσμο !
Πριν εκφράσουμε τις σκέψεις μας θέλουμε αρχικά να σας παρακαλέσουμε να επικεντρωθείτε στην παραίνεση του, που μπορείτε να ακούσετε στο 25:48 λεπτό της ομιλίας του !!!
Για αυτό αδελφοί μου σας συμβουλεύω !!! ” είπε ο πατέρας Ελπίδιος “ Πάρτε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας , και κάθε μέρα διαβάζετε τους Χαιρετισμούς και λέτε Παναγία μου σε ικετεύουμε δώσε, χάρισε ειρήνη στην Πατρίδα μας !!!”
Στο τέλος της ανάρτησης μας θα βρείτε τον σύνδεσμο που θα σας παραπέμψει στο βίντεο αυτό του πατρός Ελπιδίου στο YouTube !
Ξεκάθαρα λέει ο πατέρας Ελπίδιος, ότι η αιτία , ο πρωταρχικός λόγος που όλο και περισσότεροι αδελφοί ασχολούνται με την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών, όχι μία αλλά συχνά πολλές φορές, θα πρέπει να αναζητηθεί στο σωτηριολογικό σχέδιο του Τριαδικού μας Θεού για την δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας !!
Όπως ακριβώς η ανάπεμψη του Ακάθιστου Ύμνου στην Βασιλεύουσα, για πρώτη φορά στον Ναό των Βλαχερνών, μετά την κατατρόπωση του στόλου των Αβάρων, ήταν η ευχαριστιακή δοξολογική απόκριση του πιστού λαού του Θεού στην ικανοποίηση του αιτήματος του προς την Θεοτόκο για την σωτηρία της Πόλης, έτσι και σήμερα η συνεχής, ακατάπαυστη απαγγελία των Χαιρετισμών από ολοένα και περισσότερους αδελφούς μας που πληροφορούνται και από το δικό μας αλλά και από διάφορα Ιστολόγια για την ιδιαίτατη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών, είναι προφανώς ενταγμένη στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία της Πατρίδας μας, από τους ορατούς και αόρατους εχθρούς που την επιβουλεύονται !
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπροστά στους συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους, στην κατ επίφαση οικονομική κρίση, που είναι κυρίως πνευματική κρίση, απότοκο της κατάρρευσης των αξιών μας και την απομάκρυνση μας από το δρόμο του Θεού, η Αγάπη του Θεού αναζητά να μας υποδείξει τρόπους για να καμφθεί η δικαιοκρισία του Θεού και η δικαιολογημένη οργή Του για την αποστασία μας, να ελκυθεί το Έλεος και η Χάρις Του για το Έθνος μας !!
Και ποιος άλλος τρόπος υπήρχε,υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει παρά από την μεσιτεία της Παναγίας Μητέρας Του !!
Γονατιστή η Θεοτόκος προσεύχεται για το Γένος των Ελλήνων, με αγάπη έχει ρίξει τον μανδύα της προστασίας Της πάνω από την χώρα μας, έχει αποσοβήσει πολλά χειρότερα δεινά από αυτά που βιώνουμε !
Και είναι οι Χαιρετισμοί Της, που απαγγέλονται καθημερινά πολλές φορές από ολοένα και περισσότερους Έλληνες, αφενός μεν η δοξολογική μας απόκριση στην ακατάπαυστη κι ακαταμάχητη πρεσβεία Της, αφετέρου δε και η αφορμή να ανατραπούν και να ματαιωθούν τα δόλια σχέδια των εχθρών της Πίστεως και της Πατρίδας μας, μιας και βλέποντας ο Υιός και Θεός Της, το πόσο αγαπάμε την Παναγία Μητέρα Του και πόσο την ευχαριστούμε και την τιμούμε απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς Της, δεν είναι δυνατόν παρά να κάμπτεται και να μας ελεεί !!
Θυμίζουμε την συμβουλή του πατρός Τύχωνα, του πρώην αξιωματικού του Τσαρικού Στρατού που ασκήτευσε στον Άθωνα, στην Καλύβη τιυ Τιμίου Σταυρού, και κοντά στον οποίο μαθήτευσε ο νεοφανεις μας Αγιος Παίσιος !!
Έλεγε ο Γέροντας Τχων “ Ενα Κύριε Ελέησον ντέκα νταρχαίς, ένα Ντόξα σοι ο Τεός χίλιαι ντραχμαί !!”θέλοντας να τονίσει το πόσο υπερτερεί η δοξολογία της παράκλησης, το πόσο πιο σημαντικό είναι να υμνούμε και να δοξολογούμε τον Θεό – μέσα από όλες μας τις δοκιμασίες, τα προβλήματα, τους πειρασμούς – από το να Τον παρακαλούμε για την άρση ή την λύση τους.
Έτσι και οι Χαιρετισμοί με τα 144 Χαίρε στην Υπεραγία Θεοτόκο μας, με την ευχαριστιακή τους διάθεση είναι ασυγκρίτως ανώτερα της κάθε παράκλησης ή ικεσίας !!
Και προφανώς ελκύουν άφθονη την Χάρη του Θεού δια της Θεοτόκου !
Αυτό εξηγεί εξάλλου και τα θαύματα των Χαιρετισμών !!
Το Πνεύμα του Θεού παρακινεί προφανώς τον πιστό Λαό του Θεού στην απαγγελία των Χαιρετισμών, ώστε να ελκυθεί το Έλεος και η Χάρις Του στο Γένος των Ελλήνων !
Και είναι ίσως η πλέον αποτελεσματική μας απάντηση για μόνιμη λύση στην Κρίση που όλοι μας βιώνουμε !
ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΕΛΠΙΔΙΟΥ - ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.