ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ !!!Είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση μας ότι αν καταγράφαμε σε αναρτήσεις όλα τα θαύματα που μας διηγούνται οι ανα την Ελλάδα βαστάζες και βαστάζοι, δηλαδή όλες οι αδελφές και όλοι οι αδελφοί που αφού παραλάβουν τα δεματάκια με τα τευχίδια των Χαιρετισμών από τα ΕΛΤΑ και στη συνέχεια - ασκώντας ιεραποστολικό έργο τα μοιράσουν σε φίλους και γνωστούς ενημερώνοντας τους για την αξία των Χαιρετισμών και την ιδιαίτερη Χάρη που λαμβάνει όποιος καθημερινά τους διαβάζει – γίνονται στην συνέχεια δέκτες των θαυμαστών γεγονότων ( για να μην πούμε θαυμάτων ) που τους διηγούνται όσοι έλαβαν πείρα της Χάριτος των Χαιρετισμών, αν λοιπόν καταγράφαμε όλα αυτά τα θαύματα τότε δικαιολογημένα θα μας έβλεπαν αρκετοι αδελφοί μας καχύποπτα, και δικαιολογημένα θα έλεγαν ότι είναι χαλκευμένες ιστορίες, μυθεύματα για να προπαγανδίσουμε τους Χαιρετισμούς !

Επαναλαμβάνω εντελώς δικαιολογημένα γιατί τα θαύματα των οποίων έχουμε λάβει πείρα από τις διηγήσεις των αδελφών μας ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία !!

Για τον λόγο αυτό – επειδή είμαστε και εμείς επιφυλακτικοί όπως ο Απόστολος Θωμάς και ζητούμε να θέσουμε  το δάκτυλο μας επί τον τύπον των ήλων –παρακαλούμε είτε να μας στείλουν οι ίδιοι οι αδελφοί που έλαβαν πείρα των θαυμάτων των Χαιρετισμών ένα επώνυμο email με τα πλήρη στοιχεία τους ( που μόνο με την άδεια τους θα δημοσιοποιήσουμε ) και την λεπτομερή αφήγηση του θαύματος , είτε σε περίπτωση που πρόκειται για ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο ζητάμε το τηλέφωνο τους και επικοινωνούμε οι ίδιοι μαζί τους για να ακούσουμε ιδίοις ωσίν την διήγηση τους που καταγράφουμε αυτούσια !

Αλλά και πάλι δεν τα δημοσιεύουμε άμεσα.

Προσπαθούμε να τα διασταυρώσουμε – όσο και όπου είναι δυνατόν – και κυρίως να περιμένουμε και άλλα “σημεία” που καταδεικνύουν την αλήθεια τους, και μόνον τότε τα παρουσιάζουμε στην αγάπη σας , πάντα και με μοναδικό σκοπό την δόξα του Τριαδικού μας Θεού, προς τιμή και ένδειξη ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της Παναγίας μας !

Άμεσα δημοσιεύουμε τα θαύματα των Χαιρετισμών που έχουν συμβεί σε Αγίους της Ορθοδοξίας μας, σε ζώντες ή κεκοιμημένους Γέροντες και γενικά σε ότι έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αναγράφοντας πάντοτε και την πηγή που το βρήκαμε !!

Κάναμε όλη αυτήν την εισαγωγή επειδή πριν ένα περίπου χρόνο μας ανέφερε αδελφός μας βαστάζος για την μητέρα του, η οποία του ανέφερε ότι είχε οράματα την ώρα που διάβαζε τους Χαιρετισμούς !

Επειδή με τον αδελφό αυτό έχουμε παρρησία, του ζητήσαμε να μας επιτρέψει να επισκεφτούμε μαζί του την μητέρα του και να μας διηγηθεί αυτό το θαυμαστό γεγονός !

Πρόθυμα το δέχθηκε και ακούγοντας την διήγηση της κυρία Βασιλικής πραγματικά μείναμε ενεοί !

Μας ανέφερε ότι αρκετές φορές – πάνω απο τέσσερεις θυμόταν μόνο το τελευταίο διάστημα - είχε κατα την διάρκεια της απαγγελίας ή αναγνωσης των Χαιρετισμών εμφανίσεις υπερκόσμιες, από μορφές που δεν την τρόμαζαν αλλά τουναντίον είχε εξοικειωθεί μαζί τους.

Κουβεντιάζοντας μαζί της διαπιστώσαμε ότι η ηλικιωμένη αυτή γυναίκα, δεν είχε κανένα από τα στοιχεία ζηλωτισμού, φανατισμού ή υπέρμετρης ενασχόλησης με τα θεία.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα πήγαινε στην Εκκλησία ( όποτε δεν ήταν κλινήρης ), τακτικά κοινωνούσε, εξομολογείτο αλλά ούτε σε κύκλους συμμετείχε, ούτε παρέες είχε για να ακούει παρόμοιες διηγήσεις, ούτε πολλά θρησκευτικά βιβλία διάβαζε, δηλαδή δεν είχε εκείνες τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτά που έβλεπε.

Μάλιστα ρωτήσαμε διακριτικά τον γιο της αν λαμβάνει ψυχοτρόπα φάρμακα που συχνά έχουν σαν παρενέργειες τέτοια οράματα. Αρνητική απάντηση λάβαμε. Αν εξαιρέσουμε ένα γνωστό αντιυπερτασικό και κάποια χάπια για το στομάχι, δεν ελάμβανε κάποια άλλη αγωγή.

Μας διηγήθηκε λοιπον ότι κάποιες φορές , σίγουρα καταμέτρησε μαζί μας τέσσερις το τελευταίο διάστημα πριν την συνάντηση μας, ενώ βρισκόταν καθισμένη στο δωμάτιο της και διάβαζε τους Χαιρετισμούς, αισθάνθηκε την παρουσία “μορφών” που εμφανίζονταν μπροστά και δίπλα της, όση ώρα έλεγε τους Χαιρετισμούς !

Ευθέως την ρωτήσαμε αν αισθανόταν κάποιο φόβο από αυτές τις μορφές. Σε καμία περίπτωση ήταν η απάντηση της. Τουναντίον αισθανόταν μία χαρά, μία ηρεμία όση ώρα ήταν κοντά της.

Την επιμείναμε να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Μας ανέφερε ότι μόλις πριν λίγο καιρό είχε εμφανιστεί μια νεαρή κοπέλα με έναν νεαρό. Η περιγραφή που μας έδωσε για την κοπέλα που στεκόταν μπροστά της στα αριστερά ήταν για μία νεαρή, με τσεμπέρι – όπως μας το είπε – που έπεφτε μέχρι κάτω και με άλλο χρώμα ρούχου από μέσα, παρέπεμπε – κατα τη δική μας ταπεινή κρίση – σε κάποια Αγία. 

Την ρωτήσαμε αν ευλαβείται ιδιαίτερα κάποια Αγία. Μας ανέφερε αρκετές. Την Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή, την Αγία Κυριακή !

Ο νέος είπε ότι στεκόταν στα δεξιά και πίσω από το κρεββάτι της ( ήταν από τα παλαιά με υπερυψωμένο μεταλλικό σκελετό ) και έβλεπε μόνο το πάνω μέρος του κορμού, αλλά εκείνη  - δηλαδή η κυρια Βασιλική - όση ώρα διάβαζε τους Χαιρετισμούς έριχνε ματιές στην κοπέλα και δεν είχε παρατηρήσει πιο προσεκτικά τον νεαρό !

Στη συνέχεια μας ανέφερε για την τελευταία εμφάνιση-όραμα, η οποία επειδή ήταν και πιο πρόσφατη της ήταν πιο εύκολο να μας την περιγράψει. 

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ήταν ένας νέος άνδρας. Φόραγε – νυχτικό το είπε – μανδύα προφανώς εννοούσε.
Το χρώμα του μανδύα  ήταν δύσκολο να το περιγράψει.
Δεν ήταν λευκό. Προς το ανοικτό γαλάζιο, πολύ απαλά μωβ, δεν μπορούσε να πει.

Όμως θυμόταν ότι τα μαλλιά του έπεφταν στους ώμους, ότι ήταν καστανόξανθα, και ήταν πολύ όμορφος.

Την ρωτήσαμε για τα μάτια ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό.

Απάντησε ότι όση ώρα διάβαζε τους Χαιρετισμούς στεκόταν όριος ακριβώς απέναντι της , σε απόσταση ενός μέτρου όπως μας το έδειξε.

Στεκόταν όρθιος, ακίνητος, με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά και το πρόσωπο χαμηλωμένο. Τα μάτια του ήταν κλειστά.

Αυτό που την εντυπωσίασε και μας το ανέφερε ήταν το εξής.

Η ίδια δεν έλεγε δυνατά – δηλαδή δεν απήγγειλε εκφώνως - τους Χαιρετισμούς.

Τους διάβαζε από μέσα της , μέσα από το βιβλίο της .

Ε... κάθε φορά που έλεγε το “Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” και το “Αλληλούια” ο νεαρός έκανε τον Σταυρό του.

Και μάλιστα μεγάλο Σταυρό μας είπε. Από το κούτελο στον ομφαλό και μετά άκρη με άκρη στους ώμους.

Την ρωτήσαμε τι απέγινε αυτή η μορφή όταν τελείωσε την ανάγνωση των Χαιρετισμών.

Χάθηκε είπε. 

Έκανε δύο βήματα πίσω προς την ντουλάπα και χάθηκε. 
 
Είχαμε καταγράψει μετά σε χαρτί αδρομερώς την διήγηση της.

Την κουβεντιάσαμε και με άλλες αδελφές κι αδελφούς.

Ακόμη και με τον γιο της, που και εκείνος ήταν της άποψης να μην κοινολογηθεί επειδή ίσως κάποιοι το θεωρούσαν σαν φαντασιοπληξία μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Έτσι ποτέ δεν δημοσιεύσαμε αυτό το θαύμα !!

Όταν όμως ένας καλός μας αδελφός μας έστειλε έναν σύνδεσμο με ένα βίντεο στο YouTube , όπου η κυρία Ολυμπία – την οποία προφανώς δεν την γνωρίζουμε - μας διηγείται ένα παρόμοιο θαύμα με εμφάνιση της Θεοτόκου και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ μετά την ανάγνωση των Χαιρετισμών, θαύμα που το διηγείται γλαφυρά και ανεπιτήδευτα ή ίδια στην κάμερα, με τρόπο που δεν αφήνει αμφιβολία για την αλήθεια του οράματος της, τότε πλέον αποφασίσαμε να σας διηγηθούμε και το παρόμοιο όραμα της κυρίας Βασιλικής !!

Ταυτόχρονα αισθανθήκαμε να μας νύσσει η συνείδηση μας για την ολιγοπιστία μας. Δυστυχώς παρά την αναστροφή μας με άγιες, άδολες και αγνές ψυχές που διακονούν στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών , παραμένουμε φευ άπιστοι, θολωμένοι από τον ορθολογισμό μας και την αδήριτη εσωτερική μας ανάγκη για τεκμηρίωση και απτές αποδείξεις, εκεί που πρέπει να σιγήσει κάθε βροτεια σάρκα, μιας και ψαύουμε το υπερκόσμιο, για το οποίο δυστυχώς είμεθα παντελώς ανάξιοι.

Παραθέτουμε στην αγάπη σας τον σύνδεσμο με το βίντεο της διήγησης του θαύματος των Χαιρετισμών από την κυρία Ολυμπία, το οποίο και ξεκινά στο δεύτερο λεπτό του βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.