ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΕΥΧΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Όταν πριν τέσσερα περίπου χρόνια ξεκινήσαμε αυτό το Ιστολόγιο συγκεντρώνοντας τα θαύματα που σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας δεν περιμέναμε την απήχηση που θα έβρισκε !
Όταν μάλιστα στο πλαίσιο της Ιεραποστολικής μας προσπάθειας ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας ότι διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ καλαίσθητα τευχίδια με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών με μεγάλη ευανάγνωστη γραμματοσειρά και μάλιστα σε μέγεθος τσέπης ώστε πάντα να τους έχει ο πιστός Χριστιανός πάνω του, τότε μας εντυπωσίασε η ανταπόκριση των αδελφών μας !
Πριν από ένα περίπου μήνα ο Διαχειριστής ενός ορθόδοξου διαδικτυακού τόπου επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να ανεβάσει ανάρτηση που να ενημερώνει τους αναγνώστες του για την ΔΩΡΕΑΝ διανομή των τευχιδίων των Χαιρετισμών, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τον κατακλυσμό email που δεχθήκαμε για αποστολή Χαιρετισμών !
Απαντήσαμε προσωπικά σε ΟΛΑ τα email τα οποία λάβαμε, έχουμε ήδη στείλει σε πάρα πολλά από αυτά τους ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμούς και έχουμε ζητήσει από όλους μια μικρή υπομονή μιας και η ετοιμασία των δεμάτων και η μεταφορά τους στα ΕΛΤΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και μάλιστα λόγω των εορτών και των εποχικών ιώσεων, πολλές αδελφές και αδελφοί, Βαστάζες και Βαστάζοι, που συμμετέχουν στο διακόνημα αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν για να επισπευσθεί η αποστολή των δεμάτων !
Θέλουμε ωστόσο να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι για το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών η ΔΩΡΕΑΝ αποστολή των Χαιρετισμών αποσκοπεί στο να λάβουν τευχίδια των Χαιρετισμών, εμπερίστατοι αδελφοί μας ή αδελφοί μας που ζουν σε απομονωμένα χωριά της Πατρίδας μας και οι οποίοι εκ των πραμάτων δεν έχουν πρόσβαση στην απόκτηση των Χαιρετισμών !!
Έτσι πραγματικά χαιρόμαστε που λαμβάνουμε email από κατοίκους μικρών ορεινών χωριών της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης των νησιών μας, που μας ζητούν Χαιρετισμούς για να μοιραστούν σε όλες τις οικογένειες των χωριών αυτών !!
Επίσης πραγματικά χαιρόμαστε να λαμβάνουμε email από κληρικούς που εξομολογούν και θέλουν να συνεχίσουν την ευλογημένη συνήθεια των Αγιορειτών Πνευματικών, Ηγουμένων και Ιερομονάχων, που σχεδόν σε όλους όσους εξομολογούνται σε αυτούς τους ενεχειρίζουν ένα τευχίδιο των Χαιρετισμων , ώστε να τους διαβάζουν καθημερινά.
Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε όταν λαμβάνουμε email από μοναχούς, Ιερείς ή και λαικούς Ιεραποστόλους που επισκέπτονται Νοσοκομεία και εκτελούν γενικά Ιεραποστολικό έργο και επιθυμούν να δίνουν ως ευλογία τευχίδια των Χαιρετισμων.
Και τέλος είναι άρρητη η χαρά μας όταν λαμβάνουμε email από δασκάλες και δασκάλους, Κατηχήτριες και Κατηχητές και Θεολόγους που επιθυμούν να τα δώσουν ευλογία στα παιδιά μας, και να τα εξοικειώσουν με την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσής των Χαιρετισμών !!
Πάντοτε θα προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε το ταχύτερο δυνατόν στα email τους και να αποστέλλουμε τα τευχίδια αυτά !
Επειδή όμως , όπως καταλαβαίνετε δεν είναι απειράριθμα τα τευχίδια που διαθέτουμε και τα οποία αποτελούν ΔΩΡΕΑ ευσεβών Χριστιανών εις μνημόσυνο αιώνιο των κεκοιμημένων συγγενών τους, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να μας ζητάτε τευχίδια με Χαιρετισμούς, μόνο στην περίπτωση που δεν έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτούς !
Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάτοικοι μεγαλων αστικών κέντρων, όπου σίγουρα υπάρχουν ορθόδοξα βιβλιοπωλεία μπορούν να πάνε οι ίδιοι σε αυτά και να διαθέσουν το ευτελές ποσό για την αγορά τους.
Όπως επίσης θεωρούμε αυτονόητο ότι Ενορίες ή Ιερές Μονές μπορούν να αποτανθούν στους γνωστούς μεγάλους Εκδοτικούς Οίκους, από τους οποίους εξάλλου προμηθεύονται τα Ημερολόγια τσεπης ή τοίχου που πωλούν, ώστε να προμηθευθούν από αυτούς σε τιμές χονδρικής τευχίδια των Χαιρετισμών, ώστε να τα δώσουν ευλογία στο ποίμνιο τους.
Το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών θα συνεχίσει να διαθέτει ΔΩΡΕΑΝ τευχίδια Χαιρετισμών και να αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ με τα ΕΛΤΑ τα πακέτα σε όσους δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν τευχίδια των Χαιρετισμών, σε κατοίκους δυσπρόσιτων ή απομακρυσμένων χωριών της Πατρίδας μας, σε Πνευματικούς που θέλουν να τα δίδουν στους εξομολογούμενους και πρωτίστως στους κληρικούς και λαικούς Ιεραποστόλους μας, στις Κατηχήτριες και Κατηχητές μας, στις δασκάλες και στους δασκάλους μας, που με αγάπη και ζήλο ευαγγελίζονται στα παιδιά μας και σε κάθε πονεμένο αδελφό μας Χριστό και Ορθοδοξία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.