ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ


 Τρεισήμισι μήνες έχουν περάσει από την τελευταία μας ανάρτηση !
Δεχθήκαμε κάποια email από φίλους του Ιστολογίου και μας ρώτησαν τον λόγο που παύσαμε να δημοσιεύουμε θαύματα των Χαιρετισμών !
Και προκειμένου να δώσουμε μια εξήγηση γι αυτό προβαίνουμε στην ανάρτηση αυτή !!
Και η απάντηση μας στην απορία σας είναι απλή !
Από υπακοή !!!
Από την καλώς νοούμενη υπακοή σε Πνευματικούς Πατέρες που έχουν ευλογήσει εδώ και πολλά χρόνια ,σχεδόν μια δεκαετία τώρα, τόσο το διακόνημα της διάδοσης των Χαιρετισμών με τα μικρά τευχίδια, που ΔΩΡΕΑΝ μοιράζονταν, μοιράζονται , και αν θελήσει και η Κυρία Θεοτόκος θα μοιράζονται εσαεί όσο ο Κύριος και η Δέσποινα μας ευδοκεί, όσο και το Ιστολόγιο αυτό που τώρα διαβάζετε !!
Σε τακτά χρονικά διαστήματα εκτύπωναν και συνεχίζουν να εκτυπώνουν οι αδελφοί μας Βαστάζοι τις αναρτήσεις, και τα άρθρα που δημοσιεύονταν στο Ιστολόγιο αυτό, τα ταχυδρομούσαν και τα ταχυδρομούν σε αυτούς τους Αγιορείτες Γέροντες, που ευλόγησαν την πρωτοβουλία αυτή και το Ιστολόγιο αυτό !
Και αρκετά έχουν τροποποιηθεί σύμφωνα με τις συμβουλές τους !
Όταν μετά την τελευταία μας δημοσίευση στα τέλη Αυγούστου 2016, την οποία και κοινοποιήσαμε και σε ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούμε σελίδα ( εννοούμε το Facebook ) λάβαμε το δηκτικό σχόλιο “ Κατασκευάζετε φάμπρικα θαυμάτων....”, στο οποίο κάποιος αδελφός προφανώς θεωρούσε ότι τα θαύματα αυτά των Χαιρετισμών που δημοσιεύονται στο Ιστολόγιο αυτό είναι επίπλαστα, χαλκευμένα, κατασκευασμένα -λές και εμείς αρύουμε κάποιο συμφέρον από το να κάναμε κάτι τέτοιο - τότε προβληματιστήκαμε έντονα !!
Πιστέψτε μας !
Δεν ήταν για εμάς θέμα θιγμένου εγωισμού !
Μη γένοιτο αδελφοί μας !!
Απλά και μόνο η σκέψη ότι σκανδαλίσαμε έναν αδελφό μας και κυρίως ο Κυριακός Λόγος πλὴν οὐαὶ τῷ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται. ” μας οδήγησε να συμβουλευτούμε αυτούς τους Πνευματέμφορους Γέροντες, αυτούς τους ίδιους που μας είχαν προτρέψει πριν μια δεκαετία να προχωρήσουμε στην ξεχωριστή έκδοση ΜΟΝΟ των 24 Οίκων των Χαιρετισμών, και μάλιστα με την γνωστή μεγάλη γραμματοσειρά και αργότερα μας συμβούλευσε ο ένας εξ αυτών ( παραδίδοντας μας εγγράφως ) να προσθέσουμε την μικρή δισέλιδη Εισαγωγή που υπάρχει στο τευχίδιο που διανέμεται !!
Και παράλληλα με αφορμή το σχόλιο αυτό στο Facebook υπήρξαν και εκτενείς συζητήσεις μεταξύ των αδελφών που διακονούν στη διάδοση των Χαιρετισμών !
Οι απόψεις διίσταντο και διίστανται !
Άλλοι υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που γινόματε κοινωνοί θαυμάτων των Χαιρετισμών, από τα email που μας στέλνονται, οφείλουμε να τα δημοσιεύουμε, αφού – όπως εξάλλου κάναμε πάντοτε – ελεγχθεί και διακριβωθεί η αξιοπιστία των λεγομένων !!
Και θέλουμε στο σημείο αυτό μιλώτας για έλεγχο και εξακρίβωση των γραφομένων, να επισημάνουμε ότι ΚΑΘΕ θαύμα των Χαιρετισμών που διαβάζετε στο Ιστολόγιο αυτό έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά !!
Θυμόμαστε χαρακτηριστικά ότι πριν δημοσιεύσουμε το θαύμα του νεαρού τότε Προσκυνητή ( Ιερέα σήμερα στην Βόρειο Ελλάδα ) που εν μέσω σφοδρής καταιγίδας στο Άγιο Όρος έμεινε άβροχος, στεγνός απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς όση ώρα κατευθυνόταν από την μία Μονή στην άλλη , μιλήσαμε με ανθρώπους που το άκουσαν από συγχωριανούς του νυν Ιερέα, μιλήσαμε με αδελφό που άκουσε το ίδιο θαύμα για το συγκεκριμένο πρόσωπο από το στόμα Μητροπολίτη, ο οποίος μετέφερε σε διήγηση του μετέφερε τα λόγια του Ηγουμένου και του αυτόπτη Πορτάρη της Μονής που έβλεπε να σχίζονται τα νερά της καταιγίδας πάνω από τον νεαρό αφήνοντας τον άβροχο, με λίγα λόγια δεν δημοσιεύσαμε το θαύμα αυτό πριν το ελέγξουμε εξονυχιστικά !!
Δεν σας κρύβουμε ότι θα μένατε ενεοί διαβάζοντας τα θαύματα που μας έχουν αποσταλεί ( και συνεχίζονται να στέλνονται ) σε email !!
Θαύματα με εμφανίσεις Αγγέλων την ώρα που απαγγέλλονται οι Χαιρετισμοί απο ευσεβείς αδελφούς και αδελφές μας , με Εικόνες της Θεοτόκου που χαμογελούν την ώρα των Χαιρετισμών ( και μάλιστα με φωτογραφίες από κινητά που μας τις δείχνουν την ώρα των Χαιρετισμών και μετά ), με θαυμαστές θεραπείες ( κακοήθεις όγκοι να μαραίνονται και να εξαφανίζονται μετά μία και μοναδική απαγγελία των Χαιρετισμών ), οικογενειακά προβλήματα να αποκαθίστανται άμεσα και τόσα άλλα !!
Αλλά μιας και δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την ακριβή πηγή ( μιας και οι αδελφοί μαρτυρούν θαύματα που συγγενείς ή φίλοι τους τους ανέφεραν ) και δεν μπορούμε να ελέγξουμε για το κάθε θαύμα και από δεύτερο και τρίτο άτομο ΔΕΝ τα έχουμε δημοσιεύσει !!
Άλλοι πάλι – και μεταξύ αυτών και οι δύο Αγιορείτες Γέροντες – έχουν την άποψη ότι και ένα ψήγμα των θαυμάτων των Χαιρετισμών που δημοσιεύονται εδώ αν διαβάσει κανείς, μπορεί να πειστεί για την ιδιαίτατη Χάρη και την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου μας !
Επομένως δεν συντρέχει λόγος να δημοσιεύονται συνεχώς και άλλα θαύματα, που ενδεχομένως να σκανδαλίζουν – όπως και συνέβη - κάποιους αδελφούς μας !!
Εξάλλου όπως μας είπε ένας από τους Γέροντες αυτούς -φερώνυμος του Νυμφαγωγού της Θεοτόκου Αρχαγγέλου – πρέπει κανείς να υμνολογεί και να τιμάει την Υπεραγία Θεοτόκο μας απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς Της, από ΑΓΑΠΗ και ΜΟΝΟ , και όχι προσβλέποντας σε θαύματα ως αντιμισθία του κόπου του και των προσευχών του !!
Και μας προέτρεψε σε αυτό να προσανατολιστούμε !
Δηλαδή να “ανάψουμε” - καθώς μας είπε – σε κάθε Χριστιανό την λαχτάρα να απαγγέλει καθημερινά και πολλές φορές τους Χαιρετισμούς , εις τιμήν και μόνον της Υπεραγίας Θεοτόκου, της “προξενου” της σωτηρίας μας, καθώς ανέφερε, και όχι να αφήνουμε να πλανάται η εντύπωση ότι η απαγγελία των Χαιρετισμών πρόκειται για κάτι το “μαγικό”, μιας και οι άπειροι στα πνευματικά η εν πειρασμώ ευρισκόμενοι αδελφοί μας βλέποντας ότι δεν πραγματοποιούνται άμεσα τα αιτήματα τους ( πολλά εξ αυτών καθόλου ωφέλιμα για την σωτηρία της αιώνιας ψυχής τους ) όντως σκανδαλίζονται !!
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τρεις και πλέον μήνες δεν δημοσιεύσαμε κάτι !
Μέχρι να πάρουμε την γνώμη κι ευλογία των Γερόντων, και μέχρι να συμφωνήσουν και όλοι οι Βαστάζοι που διακονούν και στο Ιστολόγιο αυτό αλλά και στην μεταφορά και διάδοση των Χαιρετισμών, για το νέο πλαίσιο που θα έχει πλέον αυτό το Ιστολόγιο, δεν κάναμε κάποια δημοσίευση !
Τα άρθρα μας εφεξής θα αναφέρονται ασφαλώς στους Χαιρετισμούς και μόνο, αλλά θα αποφεύγουμε να δημοσιεύουμε πλέον θαύματα !!
Για όλους εμάς τους Βαστάζους ένα θα είναι το θαύμα !!
Να ανάψει η Υπεραγία Θεοτόκος σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ τον θείο πόθο, την λαχτάρα να έχουμε τους Χαιρετισμούς Της στο στόμα και στην καρδιά μας , κάθε μέρα και στιγμή της ζωής μας, όχι προσβλέποντας σε ανταπόδοση και θαύματα, αλλά όπως η καλή μας αδελφή για την οποία μας μίλησε ο άκρως θεοτοκόφιλος Πνευματικός της πατέρας Νεκτάριος, που 40 φορές την ημέρα, μάλιστα τουλάχιστον 40 φορές ΚΑΘΕ ημέρα απαγγέλει απ έξω τους Χαιρετισμούς Της, είτε κάνοντας τις δουλειές της στο σπίτι, είτε περπατώντας στο δρόμο, με λίγα λόγια ΑΔΙΑΛΕΠΤΑ, πραγματώνοντας την Παύλειο προτροπή “αδιαλείπτως προσεύχεσθε”, έτσι και εμείς να βαδίσουμε στην ευλογημένη τρίβο της !!
Είθε δι ευχών της Υπεραγίας Θεοτόκου να αξιωθούμε έστω και ψήγματος της δωρεάς που η Παναγία μας έχει επιδαψιλεύσει στην αγωνιζόμενη αυτή αδελφή μας, για να τιμούμε με τα χείλη και την καρδια μας την Υπεραγία Μητέρα του Θεού μας , αλλά κατα Χάριν και όλων ημών !!
Αμην !! Γένοιτο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.