ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ ΤΟ 2017 !! ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ !


Αν κι εμείς οι Χριστιανοί εορτάζουμε την Νέα Χρονιά την 1η Σεπτεμβρίο, που είναι η Ινδικτος δηλαδή η αρχή του Νέου Εκκλησιαστικού Ετους, σεβόμενοι μεν τις κοσμικές παραδόσεις των αδελφών μας - ουδαμώς όμως συσχηματιζόμενοι με αυτές - θέλουμε να ευχηθούμε σε όλες και όλους εσάς, τα αγαπημένα παιδιά της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Θεομήτορος και κατά Χάριν Μητέρας όλων μας, ένα Καλο κι Ευλογημένο 2017 , χρόνια πολλά κι ευλογημένα, με μετάνοια, με εξομολόγηση, με μετοχή στα Θεία Μυστήρια, με αγώνα πνευματικό και καρποφορία το κατά δύναμιν προς δόξαν Θεού !

Μακριά από τις εφάμαρτες συνήθειες των ημερών, μακριά από τις παγανιστικές προλήψεις και δεισιδαιμονίες , μακριά από την διάχυτη υφέρπουσα κοσμικότητα της αποπνευματοποιημένη εποχής μας, κοντά στην Μητέρα μας Εκκλησία, να εορτάσουμε αύριο 1η Ιανουαρίου 2017 την κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος.

Όλοι μας ας έχουμε στην καρδιά και το μυαλό μας την Πάυλειο ρήση , ότι " οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν" , και έτσι ας είναι και η αυριανή μέρα που ξημερώνει αλλά και κάθε ημέρα του 2017, μια ημερα Ομολογίας, Αγώνα και Μετάνοιας, με τα ματια μας στραμμένα στην Ουράνια Πατρίδα μας !

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του 2016 δοξάζουμε τον εν Τριάδι Θεό μας, και ευχαριστούμε την Υπεραγία Θεοτόκο που μας αξίωσε - ανάξιοι όντες - να διακονήσουμε στην διάδοση των Χαιρετισμών Της !!

Δεκάδες χιλιάδες τευχίδια με τις διάφορες Εκδόσεις του Ιστολογίου των Χαιρετισμών διανεμήθησαν ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και κυριολεκτικά ΚΑΙ στις πέντε Ηπείρους.

Καινούργιοι Βαστάζοι και Βαστάζες, αχθοφόροι των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, προστέθησαν στην ομάδα μας, ανιδιοτελείς Χριστιανοί που παραλαμβάνουν τα δέματα με τα τευχίδια των Χαιρετισμών και άοκνα τα διανέμουν στις Ενορίες, σε Ιερές Μονές, στο χώρο εργασίας τους και στους γνωστούς τους, καθιστώντας όλους και όλους , κοινωνούς της ιδιαίτατης αγιαστικής Χαριτος των Χαιρετισμών !!

Μεγάλης επισκεψιμότητας , ορθόδοξοι διαδικτυακοί τόποι και μεμονωμένες Ιστοσελίδες έχουν πλέον σύνδεσμο με το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, και είμαστε σε όλους τους Διαχειριστές των, ευγνώμονες !

Δεκάδες νέα θαύματα των Χαιρετισμών πληροφορηθήκαμε είτε ιδίοις ωσίν, είτε μέσα από τα email σας !! Κάποια από αυτά κοινολογήθηκαν ! Αλλά μένουν στην καρδιά και στο μυαλό μας ενισχύοντας όλους εμάς που διακονούμε από το μετερίζι αυτό, και βεβαιώνοντας μας πλέον στερρά και ακράδαντα ότι είναι η Δέσποινα μας, η Κυρία Θεοτόκος , Αυτή που οδηγεί τα βήματα και τις ενέργειες μας !

Είναι Αυτή που συνεχώς ανανεώνει το ανθρώπινο δυναμικό των Βαστάζων, είναι Αυτή που χαριτώνει τους Ευεργέτες μας, οι οποίοι κρυφίως και αφανώς έχουν αναλάβει τα υπέρογκα έξοδα της έκδοσης και διανομής των τευχιδίων των Χαιρετισμών, που μέχρι το τέλος τους 2016 έχουν ανέλθει κατα προσέγγισ σε 150.000 τευχίδια που διανεμήθησαν και θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ σε όλοες και όλους εσάς !

Είναι Αυτή στην οποία προσβλέπουμε να μας ενισχύσει στο διακόνημα μας αυτό, είναι Αυτή στην οποία ταπεινά παρακαλούμε να χαριτώνει δαψιλώς όλες και ολους εσάς, τους σεβαστούς Αναγώνστες αυτού του Ιστολογίου, αξιώνοντας όλους μας να απαγγέλουμε καθημερινά - το κατα δύναμιν πολλές φορές, και αυτονόητα με την ευλογία του Πνευματικού μας - τους Χαιρετισμούς Της, πρός δόξαν του Τριαδικού μας Θεού και Τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου !

Καλό κι ευλογημένο 2017 !!

Εις έτη πολλά !!
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.