ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ - ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !Όσο πληθαίνει η ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών μεταξύ των αδελφών μας, τόσο αυξάνονται και τα θαυμαστά σημεία – για να μην χρησιμοποιήσουμε την λέξη θαύματα – που καταγράφονται και μας γνωστοποιούνται !!

Πρόσφατα ελάβαμε ένα  email από μια καλή μας αδελφή - “Βαστάζα” κι αυτή – που στο πλαίσιο του Ιεραποστολικού της έργου στο Νοσοκομείο που εργάζεται ως Νοσηλεύτρια, μοιράζει και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, τόσο στους ασθενείς και συνοδούς τους, όσο και στους συναδέλφους της, φυσικά πάντοτε με διάκριση και σεβασμό στους αδελφούς μας και οπόταν κρίνει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος !

Με την άδεια της σας παραθέτουμε αυτούσιο το email στο οποίο αναφέρεται ένα θαυμαστό γεγονός που η Χαρη των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου επιτέλεσε !
Με αποσιωπητικά διαγραψαμε στοιχεια που θα μαρτυρούσαν την ταυτότητα των προσώπων, προκειμένου να διαφύλαξουμε την ανωνυμία τους.

" Μια μέρα ένα κοριτσάκι που κάνει πρακτική με χαρά μου είπε πως είχε πρόταση γάμου . Χάρηκα πολύ . Βασανισμένο παιδί από τη .....   που στέλνει χρήματα στους γονείς της. 

Την προηγούμενη ημέρα τη ρώτησα πόσο καιρό είναι με τον καλό της και μου είπε : 5 χρόνια. 
Και τι περιμένει της λέω . Να του πεις να πάρει μια απόφαση , το είπε η ......
 Εγώ δεν τον ξέρω , αλλά τον λένε .......  σαν το γιό μου .

 Μου λέει  τότε η ...... : ίσως κάνουμε πολιτικό γάμο.
 Όχι της λέω , αυτό να μην το κάνεις . Με κοιτάζει χωρίς άλλη κουβέντα. 

Όταν λοιπόν μου είπε για το δαχτυλίδι , της λέω : Δεν θυμάμαι αν σου έχω δώσει ευλογία το βιβλιαράκι με τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς. 

Ναι μου λέει , μου έχεις δώσει και μια μέρα που δεν είχαμε πολύ δουλειά στο μαγαζί (δουλεύει σε καφέ) τους διάβαζα. 

Εν τω μεταξύ αρρώστησε ο πατέρας του καλού της και άλλαζε βάρδιες με τη μέλλουσα πεθερά της για να την ξεκουράσει. 
Πως λοιπόν να μην ευλογήσει ο Θεός ένα τέτοιο παιδί?  Όλοι είμαστε αμαρτωλοί , που ζητάμε το έλεος του Θεού  να πάψει η αμαρτία ".
Στην περίπτωση αυτή η Παναγία μας απάντησε γρήγορα !!

Έτσι έκρινε η Θεοτόκος, ούτως κι έπραξε !

Σε άλλες περιπτώσεις χρονίζει αλλά δεν λησμονεί !!

Ποτέ δεν λησμονεί !

Ένας καλός μας αδελφός πριν λίγα μόλις χρόνια επισκέφτηκε το Άγιο Όρος, στην προσπάθεια του να βρει παρηγοριά στα σοβαρά προβλήματα των υπέρογκων οφειλών του και της ανεργίας του !

Για καιρό έλεγε τους Χαιρετισμούς αλλά θαύμα δεν έβλεπε !!

Αυτό το παράπονο είχε και αυτός ο λογισμός τον κατέτρωγε !

Γιατί η Παναγία που την υπεραγαπώ, και τόσες φορές καθημερινά λέω τους Χαιρετισμούς Της, να μην μου κάνει κι εμένα ένα θαύμα ?”

Καθήμενος στο λιμανάκι της Δάφνης, τον πλησιάζει ένας καλός Γέροντας από τα Κατουνάκια, που είναι γνωστός και για το διορατικό του χάρισμα !

Ακου ευλογημένε !” του λέει απρόσμενα “ αφού χαιρετίζεις την Παναγία μας, κι Αυτή θα σε χαιρετίσει”

Ενεός έμεινε ο αδελφός μας !

Την στιγμή που αισθανόταν ψυχικά αποκαμωμένος, σχεδόν απελπισμένος ήρθε η απάντηση από τον καλό Γέροντα !

Και όντως είχε δίκιο !

Η Θεοτόκος ενήργησε με τρόπο ακόμα πιο θαυμαστό στην περίπτωση τους αδελφού μας , από όσο θα ανέμενε κανείς !

Γιατί ο καλός μας αυτός αδελφός – εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης και της προχωρημένης ηλικίας του - και μόνιμη εργασία σύντομα βρήκε που τον βοήθησε να διευθετήσει τα χρέη του, και το πιο σημαντικό από όλα, έλαβε την απόφαση να υπηρετήσει την Θεοτόκο στο Περιβόλι Της, και είναι τώρα δόκιμος μοναχός !

Όντως η Θεοτόκος δεν έδωσε άμεση απάντηση με ένα θαύμα όπως στην καλή μας νεαρή νοσηλεύτρια, αλλά απάντησε στον αδελφό μας με ακόμη μεγαλύτερο θαύμα !!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.