ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Για όλους όσους κατοικούν στην Αθήνα και είχαν την τύχη να ακούσουν τα κηρύγματα του ως Ιεροκήρυκος, ως Προισταμένου του Ιερου Ναού του Αγίου Παντελεήμωνος Αχαρνών και ως Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι γνωστή η ακραιφνής Θεοτοκοφιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωάννιννων κ. Μαξίμου.

Ηταν λοιπόν για όλους εμας μεγάλη χαρά να πληροφορηθούμε ότι την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 , κατα την διάρκεια της Ακολουθίας των Τέταρτων Χαιρετισμών στον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου, ο Σεβασμιώτατος αφού ερμήνευσε θεολογικά τον 19ο Οίκο "Τείχος ει των Παρθένων" , αναφερόμενος διεξοδικά  είς το Αειπάρθενον της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξήρε την ιδιαίτερη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας προτρέποντας το πολυπληθές εκκλησιάσμα να απαγγέλει καθημερινά - πάντοτε το κατα δύναμιν - τους Χαιρετισμούς Της !

Και μάλιστα μοίρασε στους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν ως ευλογία τευχίδιο των Χαιρετισμών Της !!

Το γεγονός αυτό της παραίνεσης του Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου για την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας ενέχει ιδιαίτατης σημασίας μιας και προέρχεται από χείλη Αρχιερέως και αποτελεί επίρρωση της παραίνεσης που παρατίθεται στην προμετωπίδα του παρόντος ιστολογίου των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, δηλαδή ότι η καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών επαδαψιλεύει στους πιστούς πλούσια την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου !

Παραθέτουμε παρακάτω τον σχετικό σύνδεσμο της ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων που αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην προτροπή αυτή του Σεβασμιωτάτου ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ.ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.