ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΠΡΟΟΙΜΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣΤρεις μόνο μέρες πριν την Παρασκευη του Ακαθιστου Υμνου , όπου στους Ιερούς Ναούς θα ακούσουμε και τις τέσσερεις Στάσεις του Ακαθιστου Υμνου , το ιστολόγιο των Χαιρετισμών της Παναγίας  έχει την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσει δύο εξαιρετικά άρθρα που επιμελήθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβυτερος π. Δημήτριος Αθανασίου , Εκπαιδευτικός - Χημικός και πολυγραφότατος συγγραφέας με την οποίο επικοινωνήσαμε και του ζητήσαμε να επιλέξει ο ίδιος από την εκτεταμένη αρθογραφία του , αυτά που αναφέρονται άμεσα στον Ακαθιστο Υμνο και τους Χαιρετισμούς της Παναγιας μας και τα οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει το ιστολόγιο μας !

Με χαρά και αγάπη Χριστού μας έδωσε την ευλογία του να δημοσιεύσουμε δύο από τα αγαπημένα του !

Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο να παραπέμψουμε τους ευσεβείς αναγνώστες μας στο προσωπικό του ιστολόγιο που φιλοξενούνται όχι μόνο τα άρθρα αυτά και μία σειρά ψυχωφελών άρθρων που πιστεύουμε ότι θα μας οικοδομήσουν πνευματικά !

Το πρώτο αναφέρεται στα προοίμια του Ακαθιστου Υμνου και εξετάζει το ιστορικό τους πλαίσιο και το θεολογικό τους περιεχόμενο !

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΠΡΟΟΙΜΙΑ - ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 

Το δεύτερο αναφέρεται στη θεολογική ερμηνεία των συμβολισμών των όρων της Φύσης που περιέχονται στον Ακάθιστο Ύμνο 

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ

Για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Δημήτριο Αθανασίου για την άδεια και ευλογία του για την δημοσίευση αυτών των άρθρων 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.