ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣΣε μία εποχή υλιστικά προσανατολισμένη που αντιμετωπίζει με δυσπιστία οτιδήποτε πνευματικό, το να μιλάς για τα θαύματα των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενέχει τον κίνδυνο να φανεις γραφικός, φανατικός ή ακόμη και φαντασιόπληκτος !
Για τον λόγο αυτό και επιλέξαμε την σιγή, σκόπιμα αποσιωπώντας πολλές μαρτυρίες αδελφών μας που βιώνουν αισθητά με θαύματα καθημερινά – μικρά και μεγάλα – την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !
Είμαστε στερρά πεπεισμένοι πως αν η παράθεση δεκάδων θαυμάτων, προτροπών, παραινέσεων, νουθεσιών από Αγίους και ενάρετους Γέροντες, που ασφαλώς διαβάσατε στις παλαιότερες αναρτήσεις του ιστολογίου μας, δεν σας έχει πείσει να υιοθετήσετε την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής αναγνωσης των Χαιρετισμών, τότε κι άλλες τόσες μαρτυρίες να σας παραθέσουμε δεν θα είχε ουσιαστικό νόημα !
Ηταν όμως τέτοια η χαρά που πήραμε μετα από την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον καλό μας αδελφό Ιωάννη , που με την δική του συγκατάβαση παραθέτουμε ένα ακόμη θαύμα των Χαιρετισμών !
Θαύμα σημερινό, θαύμα της 14ης Νονεμβρίου του 2014 !
Εχοντας μόλις πρίν από λίγους μήνες – και μεσούσης της κρίσεως και της ανεργίας – καταφέρει να βρει μια θέση εργασίας ως πωλητής σε μία μεγαλη επιχείρηση, ο καλός μας αδελφός, προσπαθεί εναγωνίως να πετύχει τους στόχους πωλήσεων που του έχουν θέσει οι ανώτεροι του !
Φίλεργος, μεθοδικός, εργατικός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ! Αλλά μέσα σε τέτοια ύφεση ποιοι είναι αυτοί που θα αγοράσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση , στην οποία εργάζεται ! Υπηρεσίες που κοστίζουν εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ ? Αν όμως δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους που του έχουν θέσει, διακυβεύεται και η θέση του και συνεπώς ο επικείμενος γάμος με την αρραβωνιαστικιά τους !
Όλα αυτα τα άγχη τον έκαναν να μην κοιμηθεί σχεδόν καθόλου την χθεσινή νύχτα ! Όμως δεν έχανε ποτέ την ελπίδα του στην Πονοια του Θεού και στις ανύστακτες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου !
Ετσι μόλις σηκώθηκε σήμερα το πρωί, σκέφθηκε να αναθέσει τις εκρεμμείς συναντήσεις και τα ενδεχόμενα συμβόλαια πώλησης ( από τα οποία εξαρτάται το επαγγελματικό του μέλλον στην συγκεκριμένη μεγάλη επιχείρηση ) στην Υπεραγία Θεοτόκο !!
Με το που σηκώθηκε - και μόλο που δεν ασκούσε παρα μόνο περιστασιακά το έργο της ανάγνωσης των Χαιρετισμών - πήρε στα χέρια του με λαχτάρα το βιβλιαράκι με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, και ξεκίνησε να τους διαβάζει !
Αισθάνθηκε μέσα του να ενεργεί φανερά η Χάρις των Χαιρετισμών !
Γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία και ξεκίνησε την ημέρα του !!
Και το θαύμα δεν άργησε να γίνει !
Πριν τελειώσει το οκτάωρο του έκλεισε ΔΥΟ συμβόλαια , αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ , προς ευχάριστη έκπληξη του ιδίου και των προϊσταμένων του !
Μετά από μέρες άγονες, όπου παρ όλες τις εργώδεις προσπάθειες του δεν είχε κλείσει συμβόλαιο, ήρθε η σημερινή, που ευλογήθηκε από την Υπεραγία Θεοτόκο, που με τη σειρά της “χαιρέτισε” τον αδελφό μας Ιωάννη, που πρώτος την “χαιρέτισε” με τους Χαιρετισμούς Της, που τόσο αγαπά η Παναγία μας !
Και ήρθε στο μυαλό μας η περσινή ρήση ενός διορατικού Κελλιώτη Γέροντα σε άλλο μας αδελφό στην παραλία της Δάφνης αναμένοντας για το καραβάκι προς την Ουρανόπολη !
Συνέχισε να χαιρετίζεις την Θεοτόκο με τους Χαιρετισμούς Της, και να είσαι βέβαιος ότι κι Αυτή θα σε χαιρετίσει !!!”
Και στον συγκεκριμένο αδελφό η Θεοτόκος δεν του χάρισε συμβόλαια πώλησης, αλλά συμβόλαιο ζωής !
Όταν λίγους μήνες μετα το περιστατικό αυτό, μία αδόκητη ασθένεια του τον οδήγησε στην Εντατική, όπου για μέρες χαροπάλευε, και η πρόγνωση ήταν εξαιρετικά δυσμενής, η Θεοτόκος , την Οποία καθημερινα την τιμούσε με την ανελλιπή ανάγνωση των Χαιρετισμών Της, τον επανέφερε στη ζωή, σώο κι αβλαβή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα !!
Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χάρια των Ορθοδόξων Χριστιανών !
Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας επιτελούν θαύματα !
Είναι μιά αλήθεια που επαναλαμβάνεται καθημερινά !
Μία πραγματικότητα που βιώνουν όλες κι όλοι που καταθέτουν στα πόδια Της Παναγία μας τα προβλήματα, τις αγωνίες και τους ποθους τους και με πίστη απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς Της, προσδοκούν να τους αντιχαιρετίσει και η ίδια πραγματώνοντας τις κατα Θεόν επιθυμίες τους !
Και σας βεβαιώνω ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας σύντομα για να μην πω τάχιστα κάνουν το θαύμα τους !!
Σε άλλους μεγάλο – όπως στον καλό αδελφό που σας αναφέραμε στη Δάφνη, που η Θεοτόκος μετά από μέρες στην Εντατική τον επανέφερε σώο κι αβλαβή στη ζωή – και σε άλλους μικρότερο, όπως στον καλο μας Ιωάννη με τα δύο αυτά συμβόλαια, που αποσόβησαν ενδεχόμενη απόλυση του !
Από καρδιάς ευχόμαστε οι Χαιρετισμοί της Παναγιας μας να αποτελέσουν στην ευλογημένη, καθημερινή συνηθεια όλων μας, και να βιώσουμε όλοι την θαυματουργή τους Χάρη !
Αμην ! Γένοιτο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.