ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ !! ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ??ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ , ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , XAIRETISMOI THS PANAGIAS , XAIRETISMOI THS THEOTOKOU , AKATHIST HYMN
Στα email που δεχόμαστε κατα καιρούς, μας ρωτούν πολλοί γιατί δεν ανανεώνουμε συχνά την σελίδα μας, γιατί δεν ανεβάζουμε και άλλες αναρτήσεις με θαύματα των Χαιρετισμών !
Η απάντηση μας είναι πολύ απλή !
Εμείς το καθήκον μας απέναντι στην Υπεραγία Θεοτόκο και τους εν Χριστώ αδελφούς μας το πράξαμε !
Κοινολογήσαμε ένα πασιφανές μεν αλλά συνάμα επιμελώς κρυμμένο μυστικό ! 
Κάτι το πασίδηλο μεν, αλλά την ίδια στιγμή συγκεκαλυμμένο ! 
Τι ήταν αυτό ?
Απλούστατα ! Ότι μοναχοί και λαϊκοί , εδώ κι αιώνες ασκούν – μαζί με τα όποια άλλα μοναχικά ή θρησκευτικά τους καθήκοντα – και την Άσκηση της συνεχούς, καθημερινής ή και αδιάλειπτης ανάγνωσης ή και απαγγελίας (... όταν η Παναγία τους το χαρίσει ) των Χαιρετισμών Της !
Με τις αναρτήσεις μας συγκεντρώσαμε δεκάδες περιπτώσεις ανακηρυχθέντων Οσίων και άλλων ευσεβών Χριστιανών που ασκώντας το ιερό έργο της απαγγελίας των Χαιρετισμών έτυχαν θεοφανειών ή εβίωσαν θαύματα !
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ , ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , XAIRETISMOI THS PANAGIAS , XAIRETISMOI THS THEOTOKOU , AKATHIST HYMN
Καταχωρήσαμε τις απόψεις επιφανών πνευματικών οδηγών που τεκμηριώνουν και προτρέπουν τος ευσεβείς Χριστιανούς να αφιερώνουν αυτό το δεκάλεπτο που διαρκεί η ανάγνωση ή η απαγγελία των Χαιρετισμών !
Τέλος αναφέραμε ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις θαυμαστών γεγονότων που μας διηγήθηκαν ευσεβείς αδελφές και αδελφοί εν Χριστώ που εβίωσαν απαγγέλοντας ή διαβάζοντας τους Χαιρετισμούς στην Παναγια μας  !
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ , ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , XAIRETISMOI THS PANAGIAS , XAIRETISMOI THS THEOTOKOU , AKATHIST HYMN
Κοινός παρανομαστής όλων αυτών είναι αυτό ακριβώς το κοινό μυστικό !
Ότι δηλαδή οι Χαιρετισμοι της Υπεραγιας Θεοτοκου ενεχουν τέτοια δύναμη που τους καθιστά μία απο τις πιο ισχυρές προσευχές στη φαρέτρα των Ορθοδόξων !
Και άλλα τόσα στοιχεία να παραθέσουμε δεν θα έχει το παραμικρό νόημα , αν δεν πάρετε απόφαση εσείς οι ευσεβείς αναγνώστες να δοκιμάσετε την δύναμη των Χαιρετισμών !
Που σημαίνει να αποφασίσετε για ένα μήνα για παράδειγμα να διαβάσετε καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου !
Τότε και μόνο τότε θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την ανυπερβλητη προσευχητικη αξια των Χαιρετισμων της Παναγίας μας !
Και σας το βεβαιώνουμε απο προσωπική μας εμπειρία και απο αυτή ευσεβών αδελφών, ότι η γλύκα των Χαιρετισμών θα σας τέρψει τόσο πολύ, ώστε από την πρώτη εβδομάδα θα επιθυμείτε να τους διαβάζετε οχι μόνο μία φορά αλλά περισσότερες, μέχρι που η Παναγια μας να σας χαρίσει το δώρο Της και να τους απαγγέλλετε από μνήμης στο δρόμο που περπατάτε, στο σπίτι κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, στο Μετρό ή στο λεωφορείο ! 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ , ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , XAIRETISMOI THS PANAGIAS , XAIRETISMOI THS THEOTOKOU , AKATHIST HYMN
 
Και όπως είπε ένας φωτισμένος διορατικός Γέροντας απο τα Κατουνάκια σε ευλαβή αδελφό που ασκεί το ευλογημένο αυτό έργο ... “ Όπως χαιρετάς καθημερινά την Παναγία, να περιμένεις σύντομα και η Παναγία να σε χαιρετίσει ”
Και όντως υπερβαλλόντως τον έχει αγαπήσει και χαιρετίσει η Παναγία μας, όπως και ΟΛΟΥΣ όσους με ΑΓΑΠΗ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ την χαιρετίζουν !
Ο μακαριστός Ρώσσος Παπα- Τύχων, στον οποίο υποτάχτηκε ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης , έλεγε “ Ενα Κύριε Ελέησον ντέκα δραχμές, ένα Δόξα Σοι ο Θεός εκατό ντραχμές !! ” θέλοντας να τονίσει ότι το να δοξάζουμε τον Θεό πάντων ένεκεν, και για τα καλά και τις ευλογίες και για τα φαινομενικά σε εμας προβλήματα και δυσκολίες, είναι πιο σημαντικό από το να εκζητούμε το έλεος Του !
Και σκεφτείτε αν με την ίδια δοξολογητική διάθεση ανυμνούμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του Φωτός, αναμέλποντας τα 144 ΧΑΙΡΕ των Χαιρετισμών Της, σκεφτείτε πόση Χάρη ελκύουμε !!
Τόσες ώρες σπαταλάμε ανούσια μπροστά από την τηλεόραση, στο Facebook και στο YouTube, χαζολογάμε, σχολιάζουμε, κουτσομπολεύουμε, με λίγα λόγια ραθυμούμε και ενίοτε αμαρτάνουμε !!
Δεν αξίζει η Παναγία μας δέκα λεπτά από την ημέρα μας να την υμνολογήσουμε, να την χαιρετίσουμε με τους Χαιρετισμούς Της ?
Οι δωρεές δαψιλείς, τα θαύματα πολλά και μας αναμένουν !
Ας το τολμήσουμε !!
Γεύσασθε και ίδετε !!
Αμήν ! Γένοιτο !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.